Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért rizs, krumpli helyett?

Miért rizs, krumpli helyett?

Figyelt kérdés

Inkább rizst mond mindenki fogyókúrásabbnak. Hol benne a logika?

10 dkg

rizs: 360 kcal, 79.3 gramm szénhidrát,

krumpli: 69 kcal, 15.7 gramm szénhidrát.

Oké, hogy a rizs megdagad... De nem ötszörösére.

2014. máj. 7. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:

A rizs alapból kétszer akkora lesz, tehát csak felével kell számolni.

Plusz ha leméred 10 dkg krumpli az kb. semmi, olyan egy db. Míg 10 dkg rizs rengeteg, főleg mire megfőzöd.

2014. máj. 7. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy kiló krumplitól kopogna a szemem (szerintem akkor is, ha zsírban sült, bizonyára ez egyénfüggő, de én krumplival még nem nagyon laktam jól), 10 deka rizs viszont már mennyiség, sokkal jobban laktat.
2014. máj. 7. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Engem pont a rizs nem laktat, a legjobb esetben is egy óra múlva már éhes vagyok, míg a sótlan sült krumpli hosszú órákra eltelít, pedig ugyanannyi hússal eszem.
2014. máj. 8. 08:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja, emberi különbségek :) Olyanról is hallottam már, aki nagymennyiségű tésztával nem tudott jóllakni sehogyse.

A párom rizs alapúan étkezik, megfőz 30 deka rizst és 1-2 napig nincs gondja, reggel, délben, este, édességként azt eszi. Régen a kenyérrel volt így, ami speciel engem nem laktatott sosem.

Mellesleg szerintem egyik se fogyókúrás, számomra semmiképp. Keményítősek. A zsír a fogyókúrás, azzal tudtam fogyni :)

2014. máj. 8. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!