Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért kell kevés fehérje, ha...

Miért kell kevés fehérje, ha fogyókúrázom?

Figyelt kérdés
A ch-t értem, a zsírt is, de a fehérjéből miért kell kevés (max. 1g/tkg)? Mondták, hogy a sok fehérje szénhidráttá alakul, de ha egy szálkásító étrendet veszek alapul, az jóval több fehérjét tartalmaz, hiszen tele van csirkemellel. Vagy ott van a fehérjeturmix, amit edzés után vagy esti étkezés helyett kell fogyasztani. Akkor hogy is van ez?
2015. máj. 2. 16:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Fehérjéből alapból nincs olyan sokra szükség, így az 1-2g kilónként simán fedezi. Ha erősen izmot akarsz építeni, akkor nyilván több kell, mivel kell az új sejtekhez.
2015. máj. 2. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Szálkásító étrend dehogy van tele csirkemellel, fujjj.. az a legócskább hús, ha engem kérdezel.


Meg fehérjeturmix.. aha.. persze. Meg a francokat van egy normális szálkásító étrendben fehérjepor.


Egyszerűen csak értelmetlen fölöslegben bevinni fehérjét, ennyi.


Illetve nagyobb mennyiségű fehérje kevés zsírral / ch-val fehérjemérgezés nevű tünetegyüttest okozhat.

2015. máj. 2. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

Honnan veszed, hogy kevés fehérje kell? Pont hogy kell bőven! Anélkül a szervezeted elkezdi bontani az izmokat!


Viszont: csalóka a sportolók 2-2,5 g/ttkg fehérjebevitele. Ugyanis rajtuk nagyon minimális zsír van, és a fehérje az izomhoz kell!


Tehát ha valaki 110 kg, és annak a fele háj, akkor nem lesz szüksége 220 gramm fehérjére, mivel a zsírnak nincs rá szüksége. Hanem elég csak 110 gramm/nap.


A legjobb, ha úgy számolsz, hogy kiszámolod, mennyi kcal bevitel szükséges a fogyásodhoz, és a napi makro bevitel legalább 20%-a legyen fehérje (de ez felmehet akár 30-35-re is).

2015. máj. 2. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Sok elmélet van, vannak akik a minimális nitrogén egyensúlyból indulnak ki.

Hiszen nem kell több fehérje, mint amennyit felhasznál a szervezet. Aki nem épít izmot, csak megőrzi az izomtömegét, az nitrogén egyensúlyban már jól van elvileg.


És akkor a máj sem dolgozik fölöslegesen az aminocsoportokkal (én most nem kívánom eldönteni ez mekkora munka valójában.. )

2015. máj. 2. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha az izom megtartása a cél fogyás során (szálkásítasz), akkor minél magasabb fehérje kell, akár 3g/testsúlykilogramm is, hogy minél kevesebb izomveszteség legyen. Úgy általában a mindennapi életben, tömegeléskor, súlytartáshoz elég az 1 is, hiszen akkor viszonylag magas a szénhidrátbevitel, azzal törődik a szervezet, azt használja fel energiaforrásként.
2015. máj. 2. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk az eléggé megbetegítő már, amikor főleg szénhidrátot használ fel valakinek a szervezete energiaforrásként.


Az olyan mennyiségű szénhidrátbevitel már patológiás (jó szót használok?). Inzulin rezisztenciát, majd hízást, cukorbetegséget okoz egy csomó embernél.

2015. máj. 2. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Egy átlagember napi 300g rizzsel (a többi tápanyag mellett, ami nem tartalmaz zsírt) már eleget eszik ahhoz, hogy tartsa a súlyát. Azzal te melyik patológushoz kocogsz el?
2015. máj. 2. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy kevés fehérje kell fogyókúránál?

Egyáltalán nálad mit jelent a fogyókúra? Mozogási is beiktatsz, vagy csak szimplán egy étrendet követsz?

Ha mozogsz is, akkor azért kell a fehérje, hogy ne veszíts izmot, hogy miután leadtad a zsírt legyen valami formád is, ne csak csont és lógó bőr, meg némi hús adja az alakod.

A szálkásító étrendet pedig feleslegesen veszed alapul. Szálkásító étrendet tömegelés után szokás követni. Tömegelésnél kalóriatöbbletet visz be a szervezetébe az ember, lehetőleg minél több fehérjével és mellette edz keményen, hogy fejlődjenek az izmok. Természetes, hogy ez a folyamat némi zsírosodással is jár. Szálkásításnál az így felszedett zsírtól szabadul meg az ember. Olyankor azért kell a több fehérje, hogy ne a felszedett izom vesszen oda, hanem ténylegesen a zsír.


Ha fehérjéből sokat eszel, de mellette nem mozogsz eleget ugyanúgy hízol, mintha szénhidrátból és zsírból vinnéd be a többlet kalóriát.

Szóval a mozgás a kulcs. Te tudod, hogy hogyan diétázol mozgással vagy anélkül és ehhez kell alapul venned az étrended.

2015. máj. 2. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Soha nem kell kevés fehérje... Elegendő kell. Aktivitás-, étrend- és típusfüggő, hogy mennyi, de az igaz, hogy erősen megoszlanak a vélemények, van, aki max. 40, van, aki min. 150 gramm fehérjét javasolna nekem... Egyiket sem követem.


Az 1g/zsírmentes testsúlykg egész OK szám lehet, de hogy max? Nem hiszem, hogy ez tipikus javaslat lenne.

A fölös fehérje szénhidráttá alakulása főleg a kifejezetten szénhidrátszegény étrendben gond, még jó, hogy a ketogén pont vigyáz az izmokra, ha elégséges a fehérjebevitel, nem túl kevés, nem túl sok.


Amúgy izomépítéshez sem kell sokkal több fehérje, mert úgysem épül be sok naponta. Ilyen napi 300 grammok elég túlzottak egy vékonyka kezdőnél, egyszerűen nincs szüksége ennyire, egy igen izmos egyednél pedig inkább az izmok megtartásához kell a fehérje, mert az épülés már lassan megy...

2015. máj. 3. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

300g (főtt) rizs az átlag, betegségekre hajlamos embereknél már fokozza (szép lassan) a krónikus inzulinrezisztencia és egyéb anyagcsere problémák kialakulását.


Nyilván jobb, mintha gluténtartalmú szénhidrát lett volna felhozva példának, de súlytartáshoz sem kell állandóan szénhidráttal tömni magunkat. A zsír egyszerűen jobb tápanyag, de nagyon eltűnt az étkezésből a tudatos zsírfogyasztás mint kalóriaforrás. Inkább csak konyhatechnológiához szükséges alapanyaggá vált (sütés, ne tapadjon le) de még onnan is elspórolják. Nem is olyan meglepő, hiszen a piacot elkezdték feltölteni a fogyasztásra alkalmatlan növényi olajok, világos, ebből senki sem szeretne kalóriát bevinni.


De rizs helyett (mennyiségének csökkentésére) sokkal alacsonyabb inzulinválaszú és 'megbízhatóbb' tápanyag az állati zsír vagy kókuszzsír.


Persze aki mindenképpen fel akarja lőni az inzulinszintjét mert vallásos alapon ezt helyesnek érzi vagy mert ez élvezet.. (én is szoktam, nem azért mert helyes hanem mert éljen a cukor, a drog-cukor) az most ne kezdjen el lepontozni, tiszteletben van tartva hogy ő így szereti, csak ez olyan mint a kokainozás. Jó móka, de hosszú távon a legtöbb ember nem bírja sajnos.

2015. máj. 3. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!