Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényként figyelmen...

Keresztényként figyelmen kívül hagyod a muszlimok Biblia magyarázatait?

Figyelt kérdés
szept. 12. 12:53
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/361 anonim ***** válasza:
82%

Szóval a másfél pipás, rossz helyre válaszolt. Másolom a számomra lényeges részt:


"Lényegtelen hogy a Biblia írja-e hogy prófét vagy sem. Lényeg az hogy a Biblia Lótot követendő példának állítja be."


Neked lényegtelen, részletkérdés, hogy már az alapfeltevésed sem igaz... Hát persze. De akkor legalább azt bizonyítsd már be a Bibliából szakértőkém, hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek! Ha nem tudod, akkor direkt írsz szabályosan hülyeségeket? Tisztában vagy vele, hogy nem próféta, de te azért behazudod, hogy az? Ez nem hazugság? Előszeretettel vádolod ezzel a keresztényeket, de a saját hazugságaid nem lényegesek? Ha tudod, hogy tévedsz, de mégis leírod ugyanazt újra és újra, az mi? Szándékos félrevezetés, magyarán hazugság. Tehát szándékosan terjesztesz hazugságokat.


Erre az volt a válasza:

"Nem azt mondtam hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek. Ne hazudozz. Azt mondtam hogy a Korán sokkal igazságosabb, erköcsösebb és hitelesebb, és erre mutattam ezt a példát. Mutathatok más példát is akire konkrétan írja a Biblia hogy próféta. Például Dávid. A Biblia szerint paráználkodik egyik katonája feleségével, majd csellel megöleti a katonát hogy mentse magát és hogy elvehesse a nőt. Vagy ott van Mózes aki 3000 zsidót gyilkoltat le az aranyborjús eset után csak mert másban akartak hinni. Szóval ilyen szempontból mindegy írja-e a Biblia hogy próféta vagy sem. Ezek a Biblia szerint példaképek, pedig szörnyű dolgokat műveltek. A Koránban ugyanezek a próféták erkölcsös példamutató emberek."


Amire én ezt írtam és most itt tartunk:

"Nem azt mondtam hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek."

Azt írtad Lót követendő példa, tehát azt sugallod, hogy ez a tette is követendő példa, ha pedig nem, akkor legalább árnyalnád az állításaidat. Nem én hazudozok, hanem te, aki azt írja, hogy a próféták a lányaikkal közösülnek a Bibliában. Totál lényegtelen, hogy ti muszlimok, hogy viszonyultok ezekhez az emberekhez, az a lényeg, hogy a keresztények mit gondolnak róla és a Bibliát, hogyan kell érteni.


És most hozzáfűzném, hogy ennyit a szakértelméről Abdullah. Az nem zavar, hogy egy cseppet sem érdekli az igazság és szemmel láthatóan ferdít? Már ennél a Lótos példájánál is látszik, amit MINDIG leír.

szept. 16. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 152/361 anonim ***** válasza:
6%

A Bibliából Lót esetében nem derül ki hogy ezt Isten parancsából tette és én sem állítottam ilyet. Az viszont kiderül hogy a más vallásuak legyilkolása a Biblia szerint Isten parancsa. Nők és gyerekek legyilkolása a Biblia szerint Isten parancsa. Saját gyermeked megölése, ha más vallást követ, a Biblia szerint Isten parancsa, tehát a Biblia szerint ezek követendő példák."És most hozzáfűzném, hogy ennyit a szakértelméről Abdullah. Az nem zavar, hogy egy cseppet sem érdekli az igazság és szemmel láthatóan ferdít? Már ennél a Lótos példájánál is látszik, amit MINDIG leír. "


Te ferdítesz, most pedig válaszolj a kérdésemre. Szerinted melyik Lót az erkölcsösebb? A Bibliai aki leissza magát és teherbe ejti a saját lányait, vagy a Korán szerint Lót aki példamutató élett élt?

szept. 16. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 153/361 anonim ***** válasza:
95%

"Ezt hiába próbálod szépíteni. Hatalmas erkölcsi különbség van a Biblia és a Korán között a Korán javára."


Senki nem próbálja szépíteni, te nem érted a Bibliát. Egyszerűen nem érted, hogy Lótnak ez a tette nem valami követendő példaként van leírva. Kifejezetten rossz. Nem érted a Bibliát és a mondanivalóját, teljesen félremagyarázod. Egy szót sem szólnék, ha nem erőltetnéd ezt a hülyeséget minden egyes válaszodban, amit csak megfogalmazol a kereszténységgel kapcsolatosan. De te szakértőnek beállítva magadat magyarázod félre a dolgokat, a másik válaszoló Abdullah, meg még adja alád a lovat és helyesli mindezt.


Felőlem írhatos, hogy neked jobban tetszik a Korán Lótja, de könyörgöm minek írsz olyanokat, hogy a bibliai próféták a lányaikat megrontják? Ez már nem hazugság? Mi lenne, ha figyelnél arra amit írsz és nem írnál hülyeségeket, akkor talán nem kapnál ennyi kritikát sem. Más leírni a véleményedet és ferdíteni. A kérdező pl. azt kérdezte, mit gondolok a muszlimok Biblia magyarázatáról? Magad adod meg a választ. Erről pl. mit gondoljak? Félremagyarázás.

szept. 16. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 154/361 anonim ***** válasza:
95%

"Sok eltérés van csak nem számoltam meg őket."

Persze :) Előbb olvasd el."


Én speciel olvastam. Már írtam is egy példát nektek korábban, csak valamiért nem értettétek meg. Mózes története többször is le van írva, és a szövegek nem egyeznek a különböző szúrákban. Egyszer ezt mondják a varázslók, máskor meg azt. Egyszer ez a szöveg, máskor meg más. Na most vagy az egyik történt meg vagy a másik. Isten a Koránban ezek szerint nem idézi pontosan a beszélgetést. Nem fogom kikeresgetni, úgy kellene összeszedni a Koránból a részeket és egymás mellé tenni. Azt még eltudom fogadni, hogy egyszer ezt emeli ki Isten, máskor meg azt a történetből vagy egyszer ezt idézi, máskor meg mást, de hogy más a mondott szöveg az már nehezen védhető. Nem értem Isten miért nem tud pontosan idézni. Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy a Korán nem is akarja elmesélni a történetet pontosan, csak a tanulságát vonja le, de ebben az esetben meg felvetődik a kérdés, hogy egyáltalán mennyivel hitelesebbek a Korán által ismertetett történetek a bibliaiakhoz képest, mennyire írják felül őket, ha eleve nem is akarnak pontosak lenni. De nem fogok erről megint oldalakat vitázni, a múltkor sem ismertétek el.

szept. 16. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 155/361 anonim ***** válasza:
4%

"Átfutottam Abdullah válaszait is. Nevetséges, hogy azt hiszi, hogy te tudod miről beszélsz. Ráadásul csalódtam benne, mivel egy-két megnyilvánulása alapján mérsékeltebbnek tűnt, mint te, de itt ugyanazt az általánosítgató, gyűlölködő szöveget nyomta, amint te szoktál."


Vannak pillanatok amikor belefàradok ebbe az aljas és primitív mocskolódàsba amit itt sokan csinàlnak.


Amikor megjàtszàk magukat, és annyira tudom hogy SEMMIT nem tudnak az Iszlàmról.


És hogy idővel ugyanarról a 4-5 dologról fogunk beszélni. Igazam is lett ! Feljött hogy a Prófétànak (SAW) esetleg 9 éves felesége volt. Ezt maguktól hoztàk fel.


Ezenkívül még van 3-4 témàjuk amin kiélik gyűlöletüket, persze az Iszlám nem erről szól. Nem írható le pàr együgyű témàval.


A Biblia engem nem érdekel.


Abdullah

szept. 16. 04:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 156/361 A kérdező kommentje:

"Akkor mi a fészkes fenét okoskodtok itt az Iszlámmal kapcsolatban ?"


Mert ti muszlimok is magyarázzátok a Bibliát. Te is nagyon okos vagy Abdullah!


"Olyan siralmas színvonalon lököd a dumát kérdező, hogy azt kell gondolnom kb. 16 éves lehetsz."


A muszlimoknál nem szólalhat fel egy 16 éves? Gondolom te úgy pottyantál ki anyádból hogy már mindent tudtál!


"Igazából kijelentéseket teszel amelyeket semmivel sem tudsz alátámasztani, hiszen a Koránt feltételezem egyáltalán nem ismered, de valószínű hogy a Bibliádat is csak felületesen."


Nálad azért jobban.


"Például annyit sem tud, hogy ez a Koránban is benne van."


A zsidók eljutottak az Ígéret földjére ebben nincs semmi hazugság. És Isten hozta ki őket Egyiptomból ez sem hazugság.


"Itt viszont ezt hazudja a Koránnal kapcsolatban"


Ez nem hazugság. Ha tudnád az előzményeket akkor tudnád miről van szó. De ezt nem is neked írtam hanem másnak. A másik muszlim írta. "

Nem számoltam meg, de biztos hogy nem hitelesek ezek az evangéliumok."

És se számoltam meg, nem hiteles a Korán.


"Behazudja nekünk, hogy ismeri a Koránt, de közben végig rommá égeti magát, és belekeveredik saját hazugságaiba."


Nem ismerem a Koránt és nem is írtam azt hogy ismerem.


"A Biblia szernit Lót részegen lefeküdt saját lányaival és mindenketőt teherbe ejtette."


Te azt írtad hogy próféta. Lót nem is próféta. Állítólag én elfelejtem a hazugságaimat. Te is elfelejtetted hogy mit hazudtál?

Szóval melyik próféta feküdt le a lányaival?


"Ilyen alapon akkor Jézus sincs benne az Ószövetségben név szerint :) Csak a keresztények képzelik bele?"


Mint ahogy te is beleképzeled Mohamedet az Ószövetségbe.

Egyébként az Újszövetség megerősíti azokat a részeket amelyek Jézusra vonatkoznak.

A Koránban vannak olyan részek amelyek megerősítik az ószövetségi Írásokat vagy az újszövetségi Írásokat?


"102-es válasz szerinted mi?"


Nem vettem észre. De már látom.


"Szóval a 4 Evangéliumban három eltérő verzióban írja le ezt a kis részt és nagyon sok ilyen van."


Néhány részlet eltér a beszámolókban de a főbb pontok egyeznek. Az evangéliumok írói nem volt jelen akkor, a szemtanúk beszámolóit írták meg.


"Ha nem voltak szemtanúk akkor mitől hiteles?"


Több olyan beszámoló is van az evangéliumokban amikor Jézus halottat támaszt fel. És később nem is egy ember találkozott a feltámat Jézussal.


"Értem én hogy a vallásodat akarod védeni de így csak ártasz a kereszténységnek és magadnak is."


Mivel ártok én a kereszténységnek? Magamnak meg miért ártanék? Az iszlámban vannak öngyilkos merénylők én nem akarok öngyilkos lenni!


"Biztos hogy látni akarod? :) Szerintem te nem vagy erre felkészülve."


Az ember sok mindenre nincs felkészülve, még is megtörténnek vele dolgok.


"Például?"


Iosephus Flavius írásai.


"Ettől még lehet hogy sok minden mást össze vissza hamisítottak a Bibliában. Egyébként ez az eseménny a Koránban is benne van :) Na akkor most mi van?"


Akkor a Korán is hitelessé teszi a Bibliát! És Biblián kívüli írás.


"Például az iszlám előtt arab társadalom egy nagyon elmaradott félnomád törzsi rendszerben élő nép volt akiknek közük nem volt a tudományokhoz. Az iszlám hatására a létrejövő muszlim állam lett a világ legfejletebb állam társadalmi, gazdasági, kultúrális és tudományos téren is."


Olyan csodára gondoltam mint amely a kivonulás idején történt. Konkrétan a ketté választott tengerre gondolok.


"Mi az hogy nem jelent meg Jézus Pálnak? :))) Keresztények szerint és a Biblia is azt írja Jézus megjelent Pálnak a damszkuszi úton."


Cselekedetek 9:3-5


"Ha meg ezt sem tudod akkor milyen keresztény vagy? Te akarod megvédeni a keresztény vallást mikor a legalapvetőbb keresztény tanításokkal nem vagy tisztában? Látod, csak magadat teszed nevetségessé. Hallgass rám és tanulj. Tanulmányozd a keresztény vallást, tanulmányozd az iszlámot és utána várlak vitázni."


Akkor nem gond ha én is azt fogadom el az iszlámot tanulmányozva ami a Wikipédiában olvasható?


"Én tőled kérdezem mert ti keresztények állítjátok hogy ez Isten szava. Szóval szerinted Isten szava hogy meg kell ölnöd a saját gyereked ha más vallást akar követni vagy nem?"


A kereszténységben nincs ilyen! Hogy jön ez ide? A muszlimoknál van becsületgyilkosság!


"Abdullah testvérem sokkal finomabban fogalmaz és kedvesebb is nálam, mégis ugyanúgy lepontozzátok és ugyanúgy személyeskedtek vele, ugyanazokkal rágalmazzátok mint engem. Ebből is látszik hogy titeket az igazság zavar."


Ez nem igaz! Abdullah nem fogalmaz finomabban mint te, sőt inkább még keményebben fogalmaz. Az iszlámot a béke vallásának tartják. Nagyon nem az! Abdullah nem éppen békés nem sok békessége lehet. Te még nyugodtabbnak tűnsz hozzá képest de nem vagy lemaradva nagyon te sem.


De akkor toljuk keményen!

A Wikipédia szerint Lót szerepel a Koránban. És amit megtudtam egy muszlimtól!

"Lényegtelen hogy a Biblia írja-e hogy prófét vagy sem. Lényeg az hogy a Biblia Lótot követendő példának állítja be."

Mivel Lót szerepel a Koránban is így a muszlimok számára is követendő példa Lót esete. Akkor a muszlim apák lefekszenek rendszeresen a lányaikkal!


"Saját gyermeked megölése, ha más vallást követ, a Biblia szerint Isten parancsa, tehát a Biblia szerint ezek követendő példák."


Akkor te és Abdullah miért vagytok még mindig életben?

Sőt hogyan lehetnek muszlimok egész Európában és mindenféle más vallásúak.

Találkoztam Krisnásokkal meg Buddhistákkal is.

Olyan jól tudsz idézni a Bibliából akkor a rokonságodban lévő keresztényeknek idézd már azt a részt hogy téged meg kell ölni mert ez Isten parancs. De gondolom akkor már nem lenne ilyen nagy a szád. Nekik nem mered ezeket megmutatni mert egyből elintéznének a Bibliára hivatkozva!

Hogy a fenében lehetsz te még életben? És Abdullah hogy lehet még mindig életben ilyen bibliai parancsok mellett?

szept. 16. 04:58
 157/361 anonim ***** válasza:
6%

"Mivel ártok én a kereszténységnek? Magamnak meg miért ártanék?"


Teljesen leégeted magadat, és nevetségessé vàlsz.

Ezàltal csak kàrt okozol annak a vallàsnak is amit védeni próbàlsz.


De az arroganciàd a legnagyobb baj, ami mögött csak az elvakult hited és a Google àll :)

És hogy hazudozol.


Abdullah

szept. 16. 05:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 158/361 anonim ***** válasza:
93%

Végigolvastam. Még ateistától sem olvastam ekkora ostobaságokat, mint a muszlimoktól.

Megmondom mire hasonlít és talán így is történt: az ugyanilyen ostoba tesók körbeülnek és lökik a hatalmas baromságokat a kereszténységről és dicsérik saját magukat, hogy csak ők az igaz vallás. És egyiknek sincs annyi esze, hogy ennek utána járjon, hogy igaz e.

Jól írja a Biblia, azt káromolják, amit nem is ismernek.

szept. 16. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 159/361 A kérdező kommentje:

"Teljesen leégeted magadat, és nevetségessé vàlsz."


Ki előtt égetem le magamat? Előtted? Rohadtul nem érdekel!


"Ezàltal csak kàrt okozol annak a vallàsnak is amit védeni próbàlsz."


Milyen kárt okozok neki?

Komolyan azt várod tőlem hogy elhiggyem hogy aggódsz? Minden esetre akkora kárt biztosan nem, mint a fanatikus muszlimok. Miattuk nem aggódsz? Nekik nem mersz szólni mert úgy elvágnák a torkodat mint a katolikus papnak. A szerencsétlen öreg. Ezt mekkora kárnak értékeled?


"De az arroganciàd a legnagyobb baj, ami mögött csak az elvakult hited és a Google àll"


Abdullah és te hogy a fenében vagy még életben? Ezt áruld már el! Rég halottnak kellene lenned az alapján amit állít a haverod. A családodnak már rég el kellett volna intéznie. Miért nem tették meg?

Inkább magadért aggódj mert téged is kár fog érni a családod részéről csak mutasd meg nekik a Bibliát!

Te vagy arrogáns. Nem is neked írtam és beleszóltál. Azt se tudtad miről van szó.


"Vannak pillanatok amikor belefàradok ebbe az aljas és primitív mocskolódàsba amit itt sokan csinàlnak."


Ugyan úgy mocskolódsz te is. Mivel vagy te különb? Semmivel sem!

szept. 16. 07:01
 160/361 anonim ***** válasza:
6%

"Senki nem próbálja szépíteni, te nem érted a Bibliát. Egyszerűen nem érted, hogy Lótnak ez a tette nem valami követendő példaként van leírva. Kifejezetten rossz. Nem érted a Bibliát és a mondanivalóját, teljesen félremagyarázod. Egy szót sem szólnék, ha nem erőltetnéd ezt a hülyeséget minden egyes válaszodban, amit csak megfogalmazol a kereszténységgel kapcsolatosan. De te szakértőnek beállítva magadat magyarázod félre a dolgokat, a másik válaszoló Abdullah, meg még adja alád a lovat és helyesli mindezt."


Mellébeszélsz és hazudozol. Lót esetében nem mondtam azt hogy a lányai megrontása követendő példa a Biblia szerint. Azt mondtam ezek az emberek példaképként vannak beállítva a Bibliában és azt mondtam bármelyik személyt nézzük, a Koránban ugyanaz a személy sokkal erkölcsösebb, hitelesebb."Felőlem írhatos, hogy neked jobban tetszik a Korán Lótja, de könyörgöm minek írsz olyanokat, hogy a bibliai próféták a lányaikat megrontják? Ez már nem hazugság? "


Miért kerülöd a választ? Megtennéd hogy válaszolsz? Szerinted melyik Lót az erkölcsösebb? A Bibliai aki leissza magát és teherbe ejti a saját lányait, vagy a Korán szerint Lót aki példamutató életet élt?

szept. 16. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!