Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényként figyelmen...

Keresztényként figyelmen kívül hagyod a muszlimok Biblia magyarázatait?

Figyelt kérdés
szept. 12. 12:53
 341/361 anonim ***** válasza:
0%
És még te mondom nekem hogy rosszindulatú vagyok? :) Ez a legutóbbi válszod tömény rosszindulat. A két problémakör amit felsoroltál nem igaz. Annyi igaz hogy fogalmazhatnék néha szebben és lehetnék kedvesebb, de még így is sokkal kultúráltabban viselkedek mit akik velem vitáznak.
szept. 25. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 342/361 anonim ***** válasza:
90%

"Igen, a Biblia hosszabb mint a Korán, és biztos lehetsz benne hogy több muszlim olvasta el a Koránt mint keresztény a Bibliát? Szerinted a keresztények hány százaléka olvasta el a Bibliát az elejétől a végégig? Max 5 % talán? De lehet hogy még sokat is mondtam ezzel."


És kit érdekel hányan olvasták el a Bibliát? Ettől lesz igaz vagy hamis? Nem te mondtad, hogy nem az emberek alapján ítéled meg a kereszténységet?


"A Korán a lényeget ismételgeti hogy mindenkiben tudatosuljon. Például az egyistenhitt is meg hogy jót cselekedj, maradj távol a rossz dolgoktól. Allah tulajdonságait, az alapvető parancsokat. Ezt nevezik alaptanításnak, amit mindenkinek tudnia kell."

600 oldalon keresztül imsételgetni egy alaptanítást... De hagyjuk, úgy tűnik, te ezt igényleg, neked tetszik. Viszont így nem csoda, hogy egy kukkot sem értesz a Bibliából. Teljesen máshoz vagy szokva.


"Az viszont igaz hogy a kerestzények és zsidók nem így ismerték. Például a Koránban nincs benne hogy Mózes 3 ezer zsidót legyilkoltatott csak mert másban akartak hinni."

Meg még egy csomó minden nincs benne. Ez nem érv. Egyébként ez is csak értelemzés kérdése. Mivel elég homályosan ír arról, hogy tulajdonképpen mi is lett azokkal akik a borjút imádták. Öngyilkosok lettek vagy mi is lett velük? Nincs kedvem utána nézni, de valami öljétek meg magatokat szöveg van benne velük kapcsolatban és meghaltak, ha jól emlékszem.


"Azt elhiszem hogy a Koránban szereplő erkölcsös próféták neked unalmasnak tünnek a Bibliai erkölcstelen prófétákhoz képest."

Jaj, hagyjuk már ezt. Nem a próféták unalmasak, hanem maga a Korán. A Korán egész stílusa engem fáraszt. Virágnyelven fejtegeti oldalakon keresztül azt, amit egyébként három mondatban le lehetett volna írni, de közben meg semmi konkrétumot nem mond. Semmi nagy isteni bölcsességet nem látok benne tükröződni, amire azt tudnám mondai, hogy "Hát, ilyet ember nem tud írni". És lehet, hogy téged nem untat a rengeteg ismétlés, de engem nagyon.


"A Korán minek foglalkozzon mindenféle hazugsággal egyenként?"

Vajon miért? Szerinted, ha egy vallás azzal az igénnyel lép fel, hogy kijavítja az előzményeket, akkor nem kéne foglalkoznia az előzményekkel, amiket elvileg cáfol? Áruld már el nekem, hogy akkor minek kellene meggyőznie az előző vallások követőit, hogy a Korán igaz? Az, hogy milyen dallamos a szövege? Amikor azt olvasom a Koránban isteni bölcsességként a kritikákra, hogy "Akkor írjatok ti ilyet, ha tudtok", olyan érzésem van, mintha egy gyerek válaszát olvasnám. De persze senki nem fog ilyet írni, mivel eleve az emberek nagy többsége nem tud arabul. De a Korán úgy csinál mintha az arab akkora világnyelv lenne, hogy direkt ezért íródott arabul, hogy mindenki értse.


"Mit kellene idéznie? :)"

Bármit. Mondjuk idézhetné a Bibliát, amit azután megcáfol. Vagy egy zsinati határozatot a háromságról és arra, mondja hogy ne mondjátok, hogy három. Kifejtve, hogy miért nem jó a háromságtan. Idézze a Bhagavad-gítát, bármit. Evangéliumról beszél, de egy szóval sem említi a 4 evangéliumot vagy ami azokban van. Tehát igazából, semmivel nem tud többet a könyv, mint amit akár Mohamed is fejből tudhatott, akár évekkel ezelőtt hallott dolgok alapján.


"A Korán nem a zsidó népnek lett kinyilatkoztatva hanem minden embernek, tehát túl sokat nem is kell foglalkoznia a Bibliával."

Értem, szóval a következő másfélezer évben uralkodó vallás és az iszlám legnagyobb riválisa, a kereszténység, olyan marginális volt Isten szemében, hogy nem is érdemelt nagyobb figyelmet a Koránban. Az alaptétele cáfolása sem fért el a kb. 80 "pokolra jutsz fenyegetés mellett", egy fél mondatnál hosszabban. A kereszténység tanításairól tulajdonképpen alig esik szó pár mondatban. "Nem is feszítették meg, Allahnak nincs fia, ne mondjátok, hogy három, és ne tegyétek Jézust és Máriát két istenként Allah mellé." Kb. ennyi. De ezek is csak kijelentések, mindenféle magyarázat nélkül. Allah egy, őt tiszteljétek, kb. ennyi a magyarázat. Ezzel aztán sokat mondott, tekintve, hogy a keresztények is monotesiták... Ebből sem sugárzik az isteni bölcsesség.


"Az Újszövetség nem képes leírni egyértelműen hogy ki Jézus. Az elmúlt 2 ezer évben éppen ezért a keresztények mindennek elképzelték Jézust. És ez ma is így van. Egyes keresztények szerint Jézus próféta, egyes keresztények szerint angyal, mások szerint félig Isten, más keresztények szerint Isten, és azon belül is Istennel egyenragú vagy Istenhez hasonló és még ki tudja mi."

Tekintve, hogy fogalmad sincs a kereszténségről bizonyára így látod.


"Szóval Mohamed próféta esetében semmit nem írtál,"

Mit írtam volna? Hiányolom az egységes életrajzott. A személyét tekintve, meg Jézus alakjához képest egy visszalépés. Egy harcos hadvezér, aki háborúzott, miközben az iszlám elvileg a béke vallása. Jézus, aki azt is vállalta, hogy megöljék, jóval alkalmasabb lett volna a "béke vallása" prófétájának, mint Mohamed. Ennyi. Nem fogok neked belemenni a részretekbe, hogy azután felháborodva írogathass, hogy hazudok. Felesleges Mohamed életére hivatkoznom, mert ami neked nem teszik, arra rávágod, hogy hazugság, teljesen mindegy honnan veszem az információt. Egyedül a Korán az, amire nem tudod azt mondani, hogy nem úgy van, mert annak a szövege adott és elkell fogadnod. Mohamed a te szemszögedből egyébként is teljesen lényegtelen, csak egy próféta volt, olyan, mint a többi, az isteni kinyilatkoztatás a Korán. Mindig is azt mondatad, hogy csupán a Koránt kell elfogadni, akkor engem minek érdekeljen Mohamed, ha a Korán szinte nem is foglalkozik vele? Annyi meg a Koránból is lejön, hogy harcolt és csatázott.

Egyébként a Korán arról sem tesz említést, hogy bármit is elkellene fogadni a hádíszokból, vagy hogy lehet őket az iszlám tanításainak a magyarázatára, ítélkezésre használni. Az ima módja is csak egy kialakult szokás, a Koránból nem derül ki, hogy kell imádkozni. Ha pedig a Korán nem határozta meg, akkor lényegében mindegy, csak le kell borulni. Hiszen azt nem ismételgette el 100X, hogy hogyan kell imádkozni, csak azt, hogy imádkozni kell és egyes részekből kiderül, hogy letették a homlokukat.

szept. 25. 04:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 343/361 anonim ***** válasza:
93%

"Mondtam hogy beszéljük meg mi a probléma és hogy bocsánatot kérek ha tényleg én voltam bunkó, de ugye erre nem vagy hajhlandó, ellenben minden kérdésnél megjelensz és sértegetsz."

Nem sértegetlek én téged álmuszlimka, hanem csak kimondom az igazságot. Arról nem tehetek, hogy neked ennyire fáj az igazság :)

Amúgy sem kértél te soha senkitől se bocsánatot, nem-muszlimoktól meg pláne nem.


"Nem, Allah azt tanítja legyünk kedvesek."

Akkor miért nem teszed? Ezért vagy te álmuszlim, tudod, mit ír a Korán, de magasról teszel rá, nem is érdekel. Hazudozol jobbra-balra, miközben a Korán szerint ez a legnagyobb bűn, még te is leírtad. Ez az igazság.

szept. 25. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 344/361 anonim ***** válasza:
93%

#341

"És még te mondom nekem hogy rosszindulatú vagyok? :) Ez a legutóbbi válszod tömény rosszindulat."

Az rosszindulat, ha leírják neked az igazságot? :) Látom, nehezen tudod elvilseni az igazságot :) Én is leírtam már neked, más is leírta már előttem is ugyanezeket neked, de téged ez egy cseppet sem érdekel. Ezért vagy te hamis muszlim. Ahhoz te túl ostoba és rosszindulatú vagy hogy valódi muszlim lehess, ez az igazság.

Szerintem azért nyűglődsz itt a Gyakorin, mert nem csak a nem-muszlimok, de még az igazi muszlimok is kiutálnak maguk közül téged :)

szept. 25. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 345/361 A kérdező kommentje:

Vidiripi


Ez az igazság! Te soha nem kértél bocsánatot. Az egod akadályoz benne!

szept. 25. 09:24
 346/361 anonim ***** válasza:
4%

"És kit érdekel hányan olvasták el a Bibliát? Ettől lesz igaz vagy hamis? Nem te mondtad, hogy nem az emberek alapján ítéled meg a kereszténységet?"


Itt megint nem sikerült megértened amt mondani akarok. Például Isetnt érdekli hányan olvasták el a Bibliát, legalább is kereszténye szerint biztosan. Isten nyilván azért küldött kinyilatkoztatásokat hogy az emberekhez ez eljusson. Na most ha egy százezer oldalas könyvet teszel az emberek elé, pusztán a erjedelme miatt nem fogják sokan elolvasni. Ezért sem lehet benne túl sok részlet."600 oldalon keresztül imsételgetni egy alaptanítást... De hagyjuk, úgy tűnik, te ezt igényleg, neked tetszik. Viszont így nem csoda, hogy egy kukkot sem értesz a Bibliából. Teljesen máshoz vagy szokva."


Összintén megmondom szerintem te nem olvastad el a Koránt. A Korán nincs 600 oldal és igen, az alaptanítás a legfontosabb, ezt kell minden embernek megétenie. A Bibliából az sem derül ki hogy ki Jézus mert még ezt a legalavetőbb információt sem képes egyértelműen közölni. Mindenki annak képzeli el Jézust aminek akarja a Biblia alapján. A Korán egyértelműen leírja ki Allah, leírja hogy Mohamed próféta, Jézus is próféta, mi az egystenhit, mik az erkölcsi szabályok stb. A Biblia a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat sem képes meghatározni. Az Ószövetség azt írja agyonverheted a rabszolgádat következmény nélkül, Jézus meg szertetről beszél. Az Ószövetség szerint a paráznát halálra kell kövezni, Jézus meg csak anyit mondot a paráznának hogy nem szép dolog. Nulla következetesség, totál káosz a Bibla. Még a legalapvetőbb infomációkat sem képes egyértelműen közölni."Mivel elég homályosan ír arról, hogy tulajdonképpen mi is lett azokkal akik a borjút imádták. Öngyilkosok lettek vagy mi is lett velük? Nincs kedvem utána nézni, de valami öljétek meg magatokat szöveg van benne velük kapcsolatban és meghaltak, ha jól emlékszem."


Hogy mi van? :) Mondom, nagyon kétséges hogy te olvastad a Koránt."Jaj, hagyjuk már ezt. Nem a próféták unalmasak, hanem maga a Korán. A Korán egész stílusa engem fáraszt. Virágnyelven fejtegeti oldalakon keresztül azt, amit egyébként három mondatban le lehetett volna írni,"


Met az a Korán célja hogy mindenkinek egyéretlmű legyen, hogy mi az alapüzenet és mindenki értse is. A Biblia ezt nem tudja teljesíteni. Az meg eegyébként nem érv hogy számodra unalmas :) Azt kértem írd le szerint mi hiányzik Mohamed próféta vagy a Korán esetében. Mohamed próféta esetében semmit nem írtál, a Korán esetében meg olyasmiket hiányoltál ami egyébként benne van az iszlám tanításan vagy olyasmiket ami totál lényegtelen és nem mérvadó. Most meg jössz azzal hogy számodra unalmas :) Na ezért van az hogy keresztények sem tudják mivel kritizálni az iszlámot, ezért hazudoznak. Te sem tudtál értelmes érveket felmutatni ahogy a keresztények sem tudnak.


"de közben meg semmi konkrétumot nem mond."


Mi az hogy semmi konrétumot nem mond? :)"Semmi nagy isteni bölcsességet nem látok benne tükröződni, amire azt tudnám mondai, hogy "Hát, ilyet ember nem tud írni". És lehet, hogy téged nem untat a rengeteg ismétlés, de engem nagyon."


Akkor sorold már fel azokat az isteni bölcsességeket amiket hiányolsz. Eddig is ezt vártsm tőled. Az hogy nem szórakozol eléggé mikor olvasod? :) Lehte nem az az elsődleges célja hogy téged szórakoztasson :)"Vajon miért? Szerinted, ha egy vallás azzal az igénnyel lép fel, hogy kijavítja az előzményeket, akkor nem kéne foglalkoznia az előzményekkel, amiket elvileg cáfol? Áruld már el nekem, hogy akkor minek kellene meggyőznie az előző vallások követőit, hogy a Korán igaz?"


Foglalkozik is. Azért szerepelnek a Koránban az ószövetségi próféták történetei meg Jézus is. Ennyi bőven elég. Minek kellene tételesen végigmenni egy meghamisított valláson a Koránnak aminek a célja az alapüzenet tisztázása és közlése? Arról nem is beszélve hogy a Korán minden emberhez szól, nem csak a keresztényekhez. Olyanokhoz is akik nem ismerik a keresztény vallást. Az ő zempontjukból totál lényegtelen mit hazudtak össze Bibliában hiszen nem is ismerik. Szóval nem a keresztényk körül forog a világ."Amikor azt olvasom a Koránban isteni bölcsességként a kritikákra, hogy "Akkor írjatok ti ilyet, ha tudtok", olyan érzésem van, mintha egy gyerek válaszát olvasnám."


Először is ez a Korán egyik válasza a sok közül és ez is egy elfogadható válasz. Ha én létehozok valami nagy dologot te pedig kritizálod, akkor simán mondhatom hogy akkor nincs egy hasonlót vagy jobbat. Még ha csak emberi műként is tekintesz a Koránra akkor is letegadhatatlan hogy hatalmas hatása volt nem csak az arab népere hanem az egész emberiségre. Az iszlám előtti arabok rendkívül elmaradott törzsi szokások szerint élő félnomád nép voltak akiknek közük nem volt a tudományokhoz. Az iszlám hatására pedig rövid idő alatt a kialakuló muszlim állam lett a világ legfejletebb állama tudományos, társadalmi, gazadasági és kultúrális téren egyaránt. Ez olyan mintha ma Albánia néhány év alatt a világ fejlettebb államává válna úgyhogy közben katonilag legyőzi a rá támadó Oroszországot és USA-t egyszerre."De persze senki nem fog ilyet írni, mivel eleve az emberek nagy többsége nem tud arabul. De a Korán úgy csinál mintha az arab akkora világnyelv lenne, hogy direkt ezért íródott arabul, hogy mindenki értse."


Ki mondta hogy arabul kellene írni? :) Bármilyen nyelven írhatod. Volt azóta olyan írás aminek akkora hatása volt a világra mint az iszlámnak?"Bármit. Mondjuk idézhetné a Bibliát, amit azután megcáfol. Vagy egy zsinati határozatot a háromságról és arra, mondja hogy ne mondjátok, hogy három. Kifejtve, hogy miért nem jó a háromságtan. Idézze a Bhagavad-gítát, bármit."


Ez volna az a nagy hiányosság? :) Ha lenne benne ilyen akkor meg azt mondanád hogy csak kimásolta ezekből a könyvekből :) Meg egy Isteni kinyilatkoztatás ne hogy már zsinati határozatokból idézgessen. Kit érdekel egy zsinati határozat?"Evangéliumról beszél, de egy szóval sem említi a 4 evangéliumot vagy ami azokban van. Tehát igazából, semmivel nem tud többet a könyv, mint amit akár Mohamed is fejből tudhatott, akár évekkel ezelőtt hallott dolgok alapján."


Te abban méred az Isteni bölcsességet hogy ki mennyit tud a kerestzény vallásról és mennyit ír róla? :))) Most komolyan egy Isteni kinyilatkoztatás szempontjából kit érdekel hogy a keresztények 4 Evangéliumot tartanak hitelesnek? :) A Korán a legnagyobb keresztény hazugságot kitárgyalja és ez bőven elég. Semmiféle zsitanti határozat vagy az Evangéliumok száma nem a Korán szintje. Semmi keresnivalója nincs ezeknek a Koránban."Az alaptétele cáfolása sem fért el a kb. 80 "pokolra jutsz fenyegetés mellett", egy fél mondatnál hosszabban. A kereszténység tanításairól tulajdonképpen alig esik szó pár mondatban. "Nem is feszítették meg, Allahnak nincs fia, ne mondjátok, hogy három, és ne tegyétek Jézust és Máriát két istenként Allah mellé." Kb. ennyi. De ezek is csak kijelentések, mindenféle magyarázat nélkül. Allah egy, őt tiszteljétek, kb. ennyi a magyarázat. Ezzel aztán sokat mondott, tekintve, hogy a keresztények is monotesiták... Ebből sem sugárzik az isteni bölcsesség."


És ez elég is. Mit kellene írnia még? Világosan leírja hogy a szentháromság és Mária meg Jézus Istensége hamis tanítás, Allah az egyetlen Isten, Mária ember aki szűzen fogant meg, Jézus pedig próféta. Teljesen világos üzenet. Ezt mindenki megérti. Nem leeht se kiforgatni se másképp értelmezni. Ehhez képest a Biblia nem képes leírni ki Isten, ki Jézus, ki a szentlélek így ahány keresztény annyiféle variáció létezik."Tekintve, hogy fogalmad sincs a kereszténségről bizonyára így látod."


Most akkor jön a hazudozás részedről? Az elmúlt 2 ezer évben a keresztények mindennek elképzelték Jézust. És ez ma is így van. Isten, félig Isten, próféta, angyal, Istennel egyenragú, Istenhez hasonló és még ki tudja mi. Van olyan keresztény aki Istent imádja, más keresztény Jézust, más keresztény Máriát meg szenteket stb. Tagadod hogy így van? Muszlimoknál kristálytiszta hogy Allah egy és oszthatatlan, kristálytiszta hogy csak Allahot lehet imádni és kristálytiszta hogy Mohamed ember aki Allah által küldött próféta."Mit írtam volna? Hiányolom az egységes életrajzott."


Én pedig írtam hogy van egységes életrajz."A személyét tekintve, meg Jézus alakjához képest egy visszalépés. Egy harcos hadvezér, aki háborúzott, miközben az iszlám elvileg a béke vallása."


Látom akkor marad a hazudozás részedről és ez már a legprimitívebb keresztények szintje. Mohamed próféta védekező háborúkat vívott, amiknél a puszta életbenmaradás volt a tét."Jézus, aki azt is vállalta, hogy megöljék, jóval alkalmasabb lett volna a "béke vallása" prófétájának, mint Mohamed. Ennyi."


Igen, és ezt keresztények hangoztatják, és nevetséges. Jogos önvédelem helyett hagyni hogy végezzenek veled? :) Az önvédelem mindenkinek az alapvető joga minden ország törvénykönyvében és szerinted Isten nem adná meg ezt a jogot? Nevetséges. Az iszlám természetesen békét tanít de jogot biztosít az önvédelemre. Egyébként a keresztények e tekintetben is álszentek mert a keresztényekre jellemző a legkevébé a " tarsd oda a másik orcádat". Pont hogy a keresztények azok akik mindig is másokat ütöttek. Szóval szerinted a jogos önvédelem tiltása egyenlő a béke vallásával? :) Én sosem követnék olyat aki megtiltja az önvédelmet. Te végignéznéd hogy mondjuk kirabolják, megerőszakolják vagy meggyilkolják a gyerekeidet és nem tennél semmit?"Felesleges Mohamed életére hivatkoznom, mert ami neked nem teszik, arra rávágod, hogy hazugság, teljesen mindegy honnan veszem az információt."


Én azokra vágom rá hogy hazugság amik ellentétesek a Koránnal és az iszlám szerint nem hiteles források. A keresztények ilyenekre hivatkoznak Mohamed próféta életéből."Mindig is azt mondatad, hogy csupán a Koránt kell elfogadni, akkor engem minek érdekeljen Mohamed, ha a Korán szinte nem is foglalkozik vele? Annyi meg a Koránból is lejön, hogy harcolt és csatázott."


Ez sem igaz. Én ilyet nem mondta. A hiteles hadiszokat elfogadom és azokat el is kell fogadni a muszlimoknak. A Koránból iskiderült hogy harcolt és csatázott de az is kiderül hogy önvédelemből."Egyébként a Korán arról sem tesz említést, hogy bármit is elkellene fogadni a hádíszokból, vagy hogy lehet őket az iszlám tanításainak a magyarázatára, ítélkezésre használni. "


Hogyne mondaná el. A Korán azt írja hallgatni kell Mohamed prófétára, a hadiszok pedig Mohamed próféta tetteit, szavait írják le."Az ima módja is csak egy kialakult szokás, a Koránból nem derül ki, hogy kell imádkozni. Ha pedig a Korán nem határozta meg, akkor lényegében mindegy, csak le kell borulni. Hiszen azt nem ismételgette el 100X, hogy hogyan kell imádkozni, csak azt, hogy imádkozni kell és egyes részekből kiderül, hogy letették a homlokukat."


Az ima módja nem kialakult szokás hanem tengernyi hadiszon alapul.

szept. 25. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 347/361 anonim ***** válasza:
4%

"Nem sértegetlek én téged álmuszlimka, hanem csak kimondom az igazságot. Arról nem tehetek, hogy neked ennyire fáj az igazság :)"


Még arra sem vagy képes hogy leírd vagy belinkeld azt a vitát amivel problémád van. Ebbőll egyértelműen az követketzik hogy hazudsz."Amúgy sem kértél te soha senkitől se bocsánatot, nem-muszlimoktól meg pláne nem."


Megint hazudsz. Honnan tudod hogy kitől kértem vagy nem kértem bocsánatot? Leírtam hogy beszéljük meg és bocsánatot kérek ha tényleg igazad van, de téged ez nem érdekel csak sértegetsz. Ebből is látszik hogy te nem vagy képes kultúrált beszélgetésre."Akkor miért nem teszed? Ezért vagy te álmuszlim, tudod, mit ír a Korán, de magasról teszel rá, nem is érdekel. Hazudozol jobbra-balra, miközben a Korán szerint ez a legnagyobb bűn, még te is leírtad. Ez az igazság."


Nem írtam olyat hogy a hazudozás a Korán szerint a legnagyobb bűn, mert nem az, szóvalt te hazudát megint, és egyébként sem hazudozok. Igaz hogy lehetnék kedvesebb de például Abdullah testvérem kedves és mégis ugyanazokat a sértegetéseket és hazugságokat kapja meg keresztényektől mint én, tehát nem a "kedvességem" zavarja a keresztényeket anem az hogy szembesítjük őket az igazsággal. Ahogy téged is vaklójában az zavar hogy a vitánk alatt szembesültél az igazsággal ami neked nem tetszik. Javaslom próbálj megbékélni az igazsággal.

szept. 25. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 348/361 anonim ***** válasza:
4%

"Az rosszindulat, ha leírják neked az igazságot? :) Látom, nehezen tudod elvilseni az igazságot :) Én is leírtam már neked, más is leírta már előttem is ugyanezeket neked, de téged ez egy cseppet sem érdekel. Ezért vagy te hamis muszlim. Ahhoz te túl ostoba és rosszindulatú vagy hogy valódi muszlim lehess, ez az igazság."


Bizonyítani kellene az igazságot. Tudod ez nem árt ha azt akarod hogy neked adjanak igazat az emberek :) Te még arra sem vagy hajlandó hogy megmutasd azt a vitát amivel problémád van, csak sértegetsz. Te csak sértegetsz és azt ismételgeetd hogy nálad van az igazság? Az ilyen embert minek neveznéd? Ostobának? :)"Szerintem azért nyűglődsz itt a Gyakorin, mert nem csak a nem-muszlimok, de még az igazi muszlimok is kiutálnak maguk közül téged :)"


Nem gyülölködöm, de persze megadom az esélyt neked arra hogy bizonyítsd. Melyik kérdésem tartalmaz gyülöletet?

A muszlimok nem utalják a másikat főleg nem másik muszlimot.

szept. 25. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 349/361 A kérdező kommentje:

"Az ima módja nem kialakult szokás hanem tengernyi hadiszon alapul."


Tehát Allah nem nyilatkoztatta ki azt hogy hogyan kell imádkozni!

A Korán az logikusabb, egyszerűbb, érthetőbb! És kimarad belőle az iszlám egyik pillére!

Ez nem logikus és nem is egyszerűbb! De főleg nem érthetőbb!

szept. 26. 09:46
 350/361 A kérdező kommentje:

Vidiripi


"A Bibliából az sem derül ki hogy ki Jézus mert még ezt a legalavetőbb információt sem képes egyértelműen közölni."


De igen kiderül a Bibliából hogy ki Jézus!

Viszont Isten nem robotokat teremtett akikbe programot akar tölteni! Saját hasonlatosságára teremtette az embert gondolkodási képességet adva neki!

Ahhoz hogy megértsed a Bibliát ahhoz gondolkodnod kell! Azért látod káosznak az nem egyértelmű számodra mert nem akarsz gondolkodni rajta.

- Pedig írtam már neked korábban is hogy a Bibliában leírtakon kellene gondolkodnod állandóan azzal kellene kelned és feküdnöd.

Zsoltárok 1:2 hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. 3 Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi a gyümölcsét, és nem hervad el a levele, és minden munkájában eredményes lesz.


Zsoltárok 77:11 Megemlékezem az ÚR cselekedeteiről, sőt megemlékezem hajdani csodáidról. 12 Elmélkedem minden cselekedetedről, és tetteidről gondolkozom.


- A megtérés azt jelenti hogy megváltoztatod a gondolkozásodat!

Persze ragaszkodhatsz az elgondolásaidhoz de Isten, mennyei Atyánk azt akarja hogy szabad akaratodból változtass rajta. És ne egy betanult szöveg legyen hanem valóban gondolkozás és legfőképp megértés alapján formálódj!

Filippi 4:8 Továbbá, testvéreim, azokról gondolkozzatok, amik igazak, amik tisztességesek, amik igazságosak, amik tiszták, amik szeretetreméltók, amik jó hírűek, ha van valami erényes, és ha van valami dicséretes. 9 Amiket tanultatok, hallottatok és láttatok is tőlem, azokat cselekedjétek, és a békesség Istene veletek lesz.

- Gondolkozz!

A te eseted kristálytiszta példája annak hogy mennyire nem akarsz valamit megérteni! És valóban neked az kell hogy ismételgessék ugyan azt. De még így sem akarod megérteni. Ennek pedig csak az az egy magyarázata van hogy el sem gondolkozol a dolgon. Nem hogy ezzel kelj és feküdj! Zsoltárok 1:2

szept. 26. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!