Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Muszlimok! Miből gondoljátok,...

Muszlimok! Miből gondoljátok, hogy Jézus nem halt meg a kereszten?

Figyelt kérdés
Amikor egy egész vallás (ami előbb volt, mint az iszlám) erre épül?

jan. 22. 12:12
1 2 3 4 5 6
 31/58 szp72 ***** válasza:
90%

Szerintem a muszlim barátunknak nagyon igaza van, az emmauszi tanítványok története fényesen igazolja, hogy az iszlám a hiteles. Különösen a következő beszédes:


"Ó, ti balgák, milyen nehezen tudjátok elhinni, amit a próféták jövendöltek. Vajon nem ezeket kellett elszenvednie a Messiásnak, hogy bemehessen dicsőségébe? Aztán Mózesen elkezdve az összes prófétánál megmagyarázta nekik, amit az Írásokban róla írtak."


Ugye itt Jézus arról beszél, ahogy mennyire szenvedett attól, hogy a sok ostoba azt hiszi, hogy keresztre feszítették és meghalt, holott a próféták világosan azt jövendölték, hogy nem fog meghalni:


"Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra. Bár a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá, mégis (Istentől) megvertnek néztük, olyannak, akire lesújtott az Isten, és akit megalázott. Igen, a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze; a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást. Mi mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, ki-ki a maga útjára tért, és az Úr mégis az ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Erőszakos ítélettel végeztek vele. Ugyan ki törődik egyáltalán ügyével? Igen, kitépték az élők földjéből, és bűneink miatt halállal sújtották. A gonoszok közt adtak neki sírboltot, és a gazdagok mellé temették el, bár nem vitt végbe gonoszságot, sem álnokság nem volt a szájában. Úgy tetszett az Úrnak, hogy összetöri a szenvedéssel. Ha odaadja életét engesztelő áldozatul: látni fogja utódait, hosszúra nyúlik élete, és teljesül általa az Úr akarata. Majd ha véget ér lelkének gyötrelme, látni fogja a világosságot, és megelégedés tölti el. Szenvedésével sokakat megigazultakká tesz szolgám, mivel gonoszságaikat magára vállalta. Ezért osztályrészül sokakat adok neki, és a hatalmasok lesznek a zsákmánya, amiért életét halálra adta, és a gonosztevők közé sorolták, noha sokak vétkeit hordozta, és közben imádkozott a bűnösökért. (Iz 53,3-12)

jan. 22. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/58 anonim ***** válasza:
54%

"János evangéliuma 20/25Mondának azért neki a többi tanítványok.Láttuk az Urat.Ő pedig monda nékik.Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit és be nem bocsátom az ujjamat a szegek helyébe és az én kezem be nem bocsátom az ő oldalába semmiképpen el nem hiszem."


Lukács evangéliumában egy szóval sem írja hogy Jézus kezén és lábán rajta voltak a szegek nyomai

jan. 22. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/58 anonim ***** válasza:
0%

"Ez a TE álláspontos, a Korán azt írja hogy azok kaptak illuziót "akik azt mondják meg öltük jézust"."


Mivel náluk nem szünt meg az illózió. Ahogy mondtam a Korán ezt néhány szóban írja le. Nem részletezi hogy a hívők is azt látták majd megszünt de ez belefér."Amig nincsen olyan a koránban hogy a tanitványai is kaptak, addig ez a te feltételezésed."


Ahogy mondtam, a Korán egyáltalán nem részletezi."Ugyan anyira "értelmesek" ezek, mint a tiéd."


Egyáltalán nem. Ilyeneket írnak hogy sokkolta őket Jézus halála ezért nem ismerték fel. Egy embernél még talán de sokaknález kizárt. Ráadásul a Biblia azt írja homály volt a szemükön, tehát nem lehte a sokk hatása."Az hogy késöbb már nem volt rajtuk a homály, azt jelenti hogy isten elötte meg tévesztette őket."


Jónás is három napig volt a hal gyomrában. Akkor a te logikád alapján Isten ott is megtéveszette az embereket három napig. Persze csak egy féleszű fogja ezt fel így.


"Én?! Te mondod hogy isten három naponát keresztül átverte a hiveit. Én az ellenkezőét állitom."


A Biblia írj azt hogy homály volt a szemükön és em ismerték fel Jézust. Akkor a Biblia szerint is Isten átverte a hívőket. Miért nem a kereszténységet kritizálod ezzel? Ha a Biblia írja akkor oké de ha én mondom akkor már Isten átveri a hívőket? :) Az ellenkezőjét nem állíthatod mert ott van leírva a Bibliában."A szöveg azt írja hogy Ő jelent meg más alakban. Te negyed eszű."


Ha azt írja homály van a szemeden akkor nálad van valami, és nem a másik alakváltó te szerencsétlen :)"Amikor isten mutat nyilvánvaló bizonyitékot, amit a hitetlen nem hisz el hiába látja a nyilvánvaló bizonyitékot, az ilyesmit hivjuk ugy hogy lelkileg nem látja. Hogy lelkileg vak. (senki ne sérödjön meg, csak teologiailag igy van.)"


Itt nem erről van szó. Ennyire hülye te sem lehetsz. Ha végigolvasod, kiderül hogy fizikailag érzékeltek mást mint a valóság."A Korán nem írja hogy Isten a hivőkre is rakott ilyen illuzióz, csak a megfeszitőkről írja ezt. Te pedig a bibliában lévő "homályt" bizonyitéknak tartod ennek az ellenkezőjére, illetve "az iszlám álláspontja"-ként hivatkozol erre."


Ahogy mondtam, a Korán regyáltalán nem írja a részleteket. Lehetséges hogy a hívőkre is hatott, de után lekerült róluk. Ez így belefér. Az is lehet hogy Jézus roknaira és a legközelebbi hívőkön egyáltalán nem is volt."Plusz a Mahdit se írja a korán, azt is mások mondják"


Ez hogy jön ide?

jan. 22. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/58 anonim ***** válasza:
0%
Keresztényektől még mindig várom a magyarázatot, szerintük miért volt homály a tanítványok szemén olyannyira hogy Jézust sem ismerték fel.
jan. 22. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/58 anonim ***** válasza:
90%
Engem inkább az érdekelne, hogy akartak ezek az emmauszi tanítványok eljutni A városból B-be, ha nem is láttak.
jan. 22. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/58 anonim ***** válasza:
0%
Ki beszélt arról hogy nem láttak? :)
jan. 22. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/58 anonim ***** válasza:
Ha valaki annyira homályosan lát, hogy közelről se ismer fel valakit, akkor az az ember kvázi nem lát. Maximum foltokat.
jan. 22. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/58 anonim ***** válasza:
37%
Látom nem sikerült felfogni :) Itt nem arról van szó hogy csökkent a látás képességük hanem bizonyos dolgokat másképpen láttak. Konkrétan Jézust.
jan. 22. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/58 Abdullah ***** válasza:
68%
Azért gondolom ezt, mert a Kegyes Koránban -ami isteni kinyilatkoztatás- ez szerepel hogy Jézust nem ölték meg.
jan. 22. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/58 anonim ***** válasza:

#38

Volt már a szemeden homály? Például súlyos hályog. Ha nem, akkor kérdezz meg olyat, akinek igen, s majd elmondja mennyire lát jól.

jan. 22. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!