Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
 71/113 anonim ***** válasza:
13%

#69

Csodás, csak akkor miért nem ezzel kezdte, ha képes rá?


a 2Péter 3:9-ben feljegyzett szavakat: „Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen” (Újfordítású revideált Biblia).

Isten tudja, hogy még mielőtt biztonságos és megelégedést nyújtó otthonról gondoskodna az igazságos embereknek, ’pusztulást kell hoznia azokra, akik pusztítják a földet’ (Jelenések 11:18). Ám mivel szereti az embereket, „nem kívánja, hogy bárki is elpusztuljon”. Ezért égi Atyánk türelmesen megpróbálja ’figyelmeztetni a gonoszt az ő gonosz útja miatt’. Ennek érdekében Jehova Királyság-üzenetét az egész világon prédikálják (Ezékiel 3:17, 18).a Akik hallgatnak Isten figyelmeztetésére, és összhangba hozzák az életüket az igazságos alapelveivel, megmentésben részesülnek, és örökké élhetnek a paradicsomi földön.


Miért van a sok szenvedés, ha elkerülhető lett volna???


Az Éden kertjében az Ördög félrevezette Ádámot és Évát. Sátán azzal vádolta Istent, hogy rossz uralkodó. Azt állította, hogy Isten visszatart valami jót Ádámtól és Évától. Sátán el akarta hitetni velük, hogy ő jobb uralkodó lenne, mint Jehova, és hogy nincs szükségük Istenre (1Mózes 3:2–5;.

Jehova nem ölte meg azonnal Ádámot és Évát. Ehelyett megengedte nekik, hogy gyermekeik legyenek. Majd lehetővé tette a gyermekeiknek, hogy eldöntsék, kit választanak az uralkodójuknak. Jehova szándéka az volt, hogy tökéletes emberek töltsék be a földet, és ezt a szándékát Sátán nem hiúsíthatja meg (1Mózes 1:28; Ézsaiás 55:10, 11).

Sátán több millió angyal előtt vádolta meg Jehovát (Jób 38:7; Dániel 7:10). Ezért Jehova időt adott Sátánnak, hogy bizonyítsa a vádjait. Az embereknek is időt hagyott, hogy Sátán irányítása alatt létrehozzák a saját kormányzataikat, hogy kiderüljön, Isten nélkül is boldogulnak-e.

Helyre tudja hozni Jehova azt a sok rosszat, melyet Sátán és az emberek lázadása okozott? Igen, Istennek semmi sem lehetetlen. Jehova pontosan tudja, mikor lesz Sátán összes vádja teljes mértékben megcáfolva. Ezt követően a földet paradicsommá alakítja, ahogy eredetileg is akarta. „Mindazok, akik az emléksírokban vannak”, fel fognak támadni (János 5:28, 29). Az emberek nem lesznek többé betegek, és nem fognak meghalni. Jézus helyrehoz minden kárt, melyet Sátán okozott. Jehova Jézus által mindent semmissé tesz, amit az Ördög tett (1János 3:8). Hálásak vagyunk, hogy Jehova addig is türelmes velünk, hiszen így megismerhetjük és az uralkodónknak választhatjuk őt.( 2Péter 3:9, 10.) Még ha szenvednünk is kell, ő segít kitartanunk (János 4:23; 1Korintusz 10:13).

jan. 28. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 72/113 anonim ***** válasza:
17%

#67

Miért nem zárta ki simán a paradicsomból?


Sátán felvetett egy vitakérdést, ami kihívás volt Isten ellen. Tulajdonképpen azzal vádolta Istent, hogy hibásan teremtette meg az embereket, és hogy senki sincs, aki helyesen akarna cselekedni, amikor nyomás éri. Sőt azt állította, hogy próba alá kerülve az emberek megátkozzák majd Istent (Jób 2:1–5). Ily módon Sátán kétségbe vonta az emberi teremtmény feddhetetlenségét.


Hogyan tisztázta az idő az igazságot a Sátán által felvetett két vitakérdést illetően?


Isten ezért elegendő időt hagyott az intelligens teremtményeknek arra, hogy meglássák, hogyan fog megoldódni ez a vitakérdés és az Isten szuverenitására vonatkozó vitakérdés. (Vö. 2Mózes 9:16.) Az emberi történelem későbbi eseményei feltárták az igazságot e két vitakérdést illetően.


Mindenekelőtt mit tárt fel az idő az egyetemes szuverenitás és az Isten uralmának jogosságát érintő vitakérdéseket illetően? Az emberek vajon jobban kormányozták magukat, mint ahogy Isten kormányozta volna őket? Van-e akár egyetlen olyan, Istentől független emberi uralmi rendszer is, amely háborútól, bűnözéstől és igazságtalanságtól mentes, boldog világot teremtett volna? Megszüntette-e akár egy is a szegénységet, jólétet biztosítva mindenkinek? Legyőzte-e valamelyik is a betegséget, az öregséget és a halált? Isten uralma mindezt képes megtenni (1Mózes 1:26–31).


S mit tárt fel az idő a második vitakérdést illetően, amely az emberi teremtés milyenségére vonatkozott? Hibázott-e Isten, amikor így teremtette meg az embereket? Van-e közülük olyan, aki próba alatt is helyesen cselekszik? Vannak-e olyan emberek, akik kinyilvánították, hogy ők Isten uralmát akarják a független emberi uralom helyett?

jan. 28. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 73/113 anonim ***** válasza:
17%

#68

Megbánta Isten, hogy embert teremtett?

Nem. Csak amiatt bánkódik, hogy a legtöbb ember elfordul tőle. A Biblia ezt írja az özönvíz előtti időszakról, Noé idejéről: „Jehova ezért sajnálta, hogy embert alkotott a földön, és bánkódott a szívében” (1Mózes 6:6). Ebben a versben a „sajnál” kifejezés egy olyan héber szóból ered, mely azt is jelentheti, hogy ’meggondolja magát’. Azért változott meg az özönvíz előtt élt emberekről a véleménye, mert gonoszak lettek (1Mózes 6:5, 11). Bár sajnálta, hogy ők rossz útra tértek, az egész emberiséggel kapcsolatban nem változott meg a szándéka. Az özönvíz idején gondoskodott megmentésről felhasználva Noét és a családját (1Mózes 8:21; 2Péter 2:5, 9).

jan. 28. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 74/113 anonim ***** válasza:
82%

Hát... egy pedofil bűnösségét úgy bizonyítani, hogy 1000000 évre beengedik őt egy óvodába, ÉS ráadásul egyedüli felnőttként... hát... nem igazén vall sem jóságra, sem igazságosságra.

Ezt aztán lehet jó sokáig csűrni és csavarni, ahogy a fenti is teszi (például, hogy ez egy nagyon okos és erőszakos pedofil, és amúgy is azt mondta, hogy a bíró hülye. Meg hogy a gyerekek már sokan megvannak 4 évesek, ezért aztán okosak, és tudnak vigyázni magukra. Meg hogy ki lehet kiabálni az óvodából. Be ugyan nem jön senki, de jó tanácsokat kiabálnak be)

- viszont az értelme nem fog megváltozni tőle. Ez bizony vegytiszta szivatás az isten részéről!

jan. 28. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 75/113 anonim ***** válasza:
17%
Nem tudom, de Szilveszterkor kérdezik az utcán bulizó fiatalokat és ilyeneket válaszolnak hogy "ez volt életem legszebb éve..." meg hasonló. Hol van itt a szenvedő világ nem értem? Ti miről beszéltek?
jan. 28. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 76/113 anonim ***** válasza:
82%

"ez volt életem legszebb éve..."

Ilyet egy rabszolga is mondhat, és egy haldokló is a börtönben.

Tehát nem értem a kérdésed.

Egy tökéletes isten világában nem létezik a szenvedés.

jan. 28. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 77/113 anonim ***** válasza:
59%
Ha lenne Isten, akkor adna nekem egy piros nyomógombot és amire gondolok vagy veszélyes azt kinyomom. Pl. megnyomom, Putyin meghal, ha még egyszer megnyomom, akkor Orbán is. Ha még egyszer, akkor a tanárok kapnak sok pénzt és így tovább...
jan. 28. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 78/113 anonim ***** válasza:

Ezt a gombot magának kellene kiosztania.

Aztán körbenézni a világban.

Például egy apróság: az embernél a megtermékenyített petesejtek 90%-a elpusztul 1-2 napon belül.

A keresztények szerint itt már egy ember hal meg.

Ez azt jelenti, hogy ott áll mögötted legalább 5-10, de lehet, hogy 20 halott testvéred.

A testvéred mögött ugyanúgy.

PONTOSAN mi ezzel az isten célja?

jan. 28. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 79/113 anonim ***** válasza:
100%

"Hol van itt a szenvedő világ nem értem? Ti miről beszéltek?"

Kérdezd az öngyilkosokat, hogy mennyire csodás a világ. A cunami, földrengés és hasonlókban családját elvesztetteket, hogy mennyire csodás az élet....

jan. 28. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 80/113 anonim ***** válasza:
89%

"Sátán felvetett egy vitakérdést, ami kihívás volt Isten ellen."

Ha én felvetem, hogy szerintem nem kéne élned akkor te öngyilkos leszel?Konkrétan ez a válasz itt:

"egy pedofil bűnösségét úgy bizonyítani, hogy 1000000 évre beengedik őt egy óvodába, ÉS ráadásul egyedüli felnőttként... hát... nem igazén vall sem jóságra, sem igazságosságra."


Ez mutatja, hogy az az istenség amit te felvázoltál egy DEBIL. Tehát vagy te értesz valamit félre vagy az istened egy szadista, debil.

jan. 28. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!