Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
 81/113 anonim ***** válasza:
23%

Egy vád mindaddig csak vád, amíg az élet nem igazolja vagy cáfolja!


Ez a te fellengzős és mindenkinél okosabb szövegeidre is igaz!

jan. 29. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 82/113 anonim ***** válasza:
54%

"Egy vád mindaddig csak vád, amíg az élet nem igazolja vagy cáfolja!"


"Ez mutatja, hogy az az istenség amit te felvázoltál egy DEBIL. Tehát vagy te értesz valamit félre vagy az istened egy szadista, debil."


Az élet igazolta. Főleg mert egy mindenható esetén lenne más lehetőség is.

Arról nem is beszélve, hogy nem kell több ezer év sem az igazoláshoz. Stb.


Olyan sok sebből vérzik az amit írsz, hogy már csak sebekről beszélünk."Ez a te fellengzős és mindenkinél okosabb szövegeidre is igaz!"


Arról nem én tehetek, hogy nem tudod végig gondolni a helyzetett.

jan. 29. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 83/113 Darkmoon80 ***** válasza:
61%

"Egy vád mindaddig csak vád, amíg az élet nem igazolja vagy cáfolja!"


Valami mesevilágban élsz...


A vád a bizonyítási eljárás során az elkövetett tett bizonyítékokkal történő igazolásával éri el a büntetés kiszabását a bíróságnál, nem azzal, hogy várjuk a tettes újabb bűncselekményit.


Tehát

- a bűntett után

- az elkövetett cselekmény bizonyítása által

- a bíróság szabja ki a büntetést


Jelen esetben:


A vádlott : a Sátán

A bűntett : lázadás

Az áldozat: Isten

A vádló : Isten

A bíró : Isten


Állj!

Baj van!

Itt bizony fennáll az elfogult bíráskodás esélye, hiszen az áldozat, a vádló és a bíró személye egy és ugyanaz!


Ez az önbíráskodás tipikus esete.


Az ügy tárgyalásához elfogulatlan bíróságot kell kirendelni.

Javaslom az Odin, Zeusz, és Ré hármas tárgyalja meg az ügyet!

jan. 29. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 84/113 anonim ***** válasza:
13%

Éppen ezért nem ítélkezett már akkor.

Egyébként még mindig nagyon nevetséges minden kis porszemnek, akik mi vagyunk azzal vádolni Istent, hogy nem járt el 'jól', és miért nem zárta rövidre a sztorit, mivel akik ezt teszik, csak azért tehetik, mert Isten nem úgy intézte a dolgokat, ahogyan ezen emberek esze kiadja!

jan. 29. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 85/113 anonim ***** válasza:
75%

Nevetséges, hogy ilyen dolgokkal kell vádolni Istent, hogy nem járt el jól hiszen egyszerűen megoldhatta volna a problémát (mindenható, mindentudó) úgy, hogy mindenki itt a földön és a mennyben is boldog legyen és akkor nem is kéne semmi ilyen vádakat felhozni ellene.


Nevetséges, hogy kérdés egyáltalán az, hogy ha létezik akkor jól járt-e el mikor minden értelmes ember láthatja, hogy nem.


Egyébként elég lenne a történetekben lecserélni Isten valaki másra, hogy objektívabban lehessen szemlélni a dolgokat és egyből meg lehetne látni mennyire is szörnyű.

jan. 29. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 86/113 anonim ***** válasza:
67%
Rakjad be az isten helyére Elon Muskot, úgyis sok a hasonlóság... és mindjárt jobban fogod látni, mi a helyzet.
jan. 29. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 87/113 anonim ***** válasza:
23%
Ebben nincs egyszerű megoldás! Egyetlen-egyet sem mondtál, ami ne lenne elhamarkodott és kellőképpen körültekintő lenne.
jan. 30. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 88/113 anonim ***** válasza:
54%
Csak nem akarod elfogadni.
jan. 30. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 89/113 anonim ***** válasza:
23%
Tudod ez olyan mint a Minden6ó c. film. Én elhiszem hogy sokan vannak úgy vele, hogy nekik jobban menne, de ez nevetséges. 😃
jan. 30. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 90/113 anonim ***** válasza:
85%

Nem egy rossz film. De átgondolatlan.


Már pusztán ha a kívánságokat vesszük számításba. Ott eleinte szupergyorsan elkezdte feldolgozni a kívánságokat majd egyszerre válaszolt mindre.

Mind kettő rettentően szörnyű és ostoba módszer. Teremthetett volna egy algoritmust a gépre ami válaszol helyette kevesebb mint egy pillanat alatt az összes kérdésre folyamatosan úgy, ahogyan azt ő jónak látja és így elkerülni mindenféle problémát.


Ezenfelül a mindentudást, a hatalmának a korlátait és pontos paramétereit sem ismerte. A feladatait sem. Jót lehet röhögni amikor elkezdenek az imák szólni az ember fejében úgy, hogy fogalma sincs róla, hogy mi az és, hogy lesz. De egyáltalán nem volt ugyan az a helyzet Istennel mint a Minden6ó-ban. Koránt sem teremtett azonos feltételeket." Egyetlen-egyet sem mondtál, ami ne lenne elhamarkodott és kellőképpen körültekintő lenne."


Na akkor ezt támasszad alá és írd le mi lett volna vele a probléma?

Hozok egy példákat is, hogy ne kelljen vissza keresned.


Isten konstatálja mivel mindentudó, hogy éppen Luciferike megharagudott rá. Ekkor, hogy ne tegye tönkre a teremtését megakadályozza, hogy belépjen a paradicsomba és megkísértse az első ember párt. Majd megbeszéli vele, hogy mi is problémája és egy olyan megoldást talál ami mindenkinek jó (mivel mindentudó ezért ki tudd találni ilyen megoldást és mivel mindenható képes azt véghez is vinni).

Szóval. Mi a probléma ezzel? Nincs bűnbe esés, Lucifer és Isten jobb haverok mint voltak. Mindenki boldog.

jan. 30. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!