Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/113 anonim ***** válasza:
0%

#36

Én úgy látom hogy túl öntelt vagy!


Jézus beszélt a kauzalitás, vagyis az ok/okozat örök törvényéről. Azt mondta, hogy arról ismernek meg benneteket (a tanítványait), ha szeretet van köztetek. Mert hogy minden jó fa jó gyümölcsöt terem és minden korhadt fa rosszat.


Mitől függ a "jó gyümölcs" vagy a "rossz gyümölcs"? Mindig, mindenki azt fogja tenni, aszerint cselekszik, ami a meggyőződése, amilyen szellemi irányzatot elfogad. Ez mindenki esetében így van. Akár hívő ember, akár nem (valamilyen értelemben mindenki hívő!).


Tudjuk hogy a világ legtöbb hívő embere, az intézményesített egyházak hívei döntő többsége szinte minden emberi háborúban egymást és másokat gyilkolták a nemzeti, etnikai vagy politikai megosztottságukban.


Jehova Tanúi nem ezt tették!


Tehát ha az említett egyházak (melyeket te nem sorolsz a hamis vallások közé) a "jó gyümölcs", mert állítólag "szeretik egymást", akkor milyen a rossz gyümölcs?


Ezt a hasonlatot Jézustól nem lehet kihagyni és félremagyarázni, mert a tettek általában nem beszélnek mellé!

jan. 26. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/113 anonim ***** válasza:
0%

#39

TEHÁT akkor hogyan működik a SZABAD akarat?


A szabad akarat ajándékával együtt Isten képességet adott a gondolkodásra, az ügyek mérlegelésére, a döntéshozatalra és arra, hogy megkülönböztessük egymástól a jót és a rosszat (Zsidók 5:14). A szabad akarat tehát egy intelligens választáson alapul. Nem értelem nélküli robotnak lettünk megalkotva, aminek nincs saját akarata. S nem is úgy lettünk megteremtve, mint az állatok, akik az ösztönüktől vezérelve cselekednek. Csodálatos agyunk úgy lett megtervezve, hogy a választás szabadságával összhangban működhessen.

jan. 26. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/113 anonim ***** válasza:
76%

Ez továbbra sem arra válasz, hogyan működik a szabad akarat.

Plusz még az is látszik, hogy a kérdést sem érted.

De akkor miért érzel kényszert a válaszra?


Amúgy sok intelligens, tudatos állat is van. E szerint nekik is van szabad akaratuk?

jan. 26. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/113 anonim ***** válasza:
31%

#41

Tehát ha az említett egyházak (melyeket te nem sorolsz a hamis vallások közé) a "jó gyümölcs", mert állítólag "szeretik egymást", akkor milyen a rossz gyümölcs?


Ahogy egy rothadt fa rossz gyümölcsöt terem, a hamis vallás is olyanná teszi az embereket, hogy rossz dolgokat művelnek. A világ tele van bajokkal azok miatt a rossz dolgok miatt, amiket az emberek tesznek. Erkölcstelenséget, harcokat, lopást, elnyomást, gyilkosságot és nemi erőszakot látunk magunk körül. Ezen rossz dolgok elkövetői közül sokaknak van vallásuk, de az nem indítja őket a jó gyakorlására. Nem lehetnek Isten barátai, ha nem hagynak fel a rossz dolgok cselekvésével (Máté 7:17, 18).


A hamis vallás arra tanítja az embereket, hogy bálványokhoz imádkozzanak. Isten azt mondja, hogy ne imádkozzunk bálványokhoz. Ez ésszerű. Neked tetszene, ha valaki sohasem hozzád beszélne, hanem csak a rólad készült képhez? Igazi barátod lehetne az a személy? Nem. Jehova is azt akarja, hogy az emberek hozzá beszéljenek, nem pedig egy élettelen szoborhoz vagy képhez (2Mózes 20:4, 5).


Katonák fegyverekkel

A hamis vallás azt tanítja, hogy nincs semmi rossz abban, ha valaki háború idején megöl másokat. Jézus azt mondta, hogy Isten barátai között szeretet lesz. Nem öljük meg azokat, akiket szeretünk (János 13:35). Még rossz embereket is helytelen megölnünk. Amikor Jézus ellenségei eljöttek, hogy letartóztassák Jézust, ő nem engedte, hogy a tanítványai harcoljanak a védelme érdekében (Máté 26:51, 52).


A hamis vallás azt tanítja, hogy a gonoszok a tüzes pokolban fognak szenvedni. A Biblia azonban azt tanítja, hogy a bűnnek halál a következménye (Róma 6:23). Jehova a szeretet Istene. Vajon egy szerető Isten örökké kínozná az embereket? Egyáltalán nem! A Paradicsomban csak egy vallás lesz, az, amelyiket Jehova helyesli (Jelenések 15:4). Minden vallás, amely Sátán hazugságaira épül, akkor már a múlté lesz.

jan. 26. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/113 anonim ***** válasza:

#44

Ezt most nekem címezted, de én ezt tudom és hiszen. Nem véletlenül írtam. 😉

jan. 26. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/113 anonim ***** válasza:

"ne imádkozzunk bálványokhoz"

"Nem öljük meg"

"Vajon egy szerető Isten örökké kínozná az embereket?"

Vannak jó tanításaitok. Egy értelmes ember ezeket szépen kiválogatja, viszont a millió tévtannal, amit hirdettek, nem foglalkozik.


"A Paradicsomban csak egy vallás lesz"

Ott nem lesz vallás! Minek lenne?


"A hamis vallás"

Nézd... ha ezt még egyszer leírod, azt kell hinnem, hogy elmebeteg vagy.

Rájössz magadtól is, vagy segítsek, hogy miért?

jan. 26. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/113 anonim ***** válasza:
34%

#46

"Millió tévtan"?

Ezért említettem a jézusi példázatot a jó gyümölcsről, rossz gyümölcsről.

Tökéletesen lehet ellenőrizni vele azt hogy egy szervezett csoport igaz vagy hamis dolgokat tanít. Az ok/okozat törvényét te sem tudod letagadni. Itt is, mindenhol működik!


Tehát mindenkinek egyénenként is, de bármelyik egyház hívei összességében is valamely tanításrendszert követnek. Ennél fogva igen jól látszik és elkülönül a jó vagy rossz gyümölcs az embereknél, hiszen egyértelműen ez határozza meg cselekedeteiket. A fenti válaszomban szembeállítottam a jellemző keresztényinek mondott cselekedeteket egymással.


Tehát sokmindent lehet beszélni össze-vissza egy-egy bizonyos szellemi irányzatról, de a gyümölcsök mindig árulkodnak!


És akkor az őszinte ember mindig kutat válaszok után, hogy tényleg hamis-e sok tanításuk, melyek azok és hogyan hatnak a hívek millióira. És akkor bizony mindig pontosan kiderül hogy mennyire igaz amit Jézus mondott a gyümölcsökről!

jan. 27. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/113 anonim ***** válasza:
77%

32


Ki írta, hogy pusztítsa el a sátánt? Nem kell elpusztítani. Csak ki kellett volna zárni a paradicsomból például a megpróbáltatások előtt.


A tárgyalásosdinál pedig ne már, hogy Isten aki mindenható és mindentudó nem tudott olyan megoldást kitalálni ahol nem kell megszívatni több milliárd embert, hogy bebizonyítson egy dolgot. Isten tudta magáról, hogy milyen, mivel mindentudó. Nem kell ide ilyen tárgyalás. Ha erről meg kell győznie a sátánt akkor pedig menne az neki szóban is.

jan. 27. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 49/113 anonim ***** válasza:
22%

#48

Itt azt kell szerintem meglátni, hogy alapvetően két lehetőség van. Vagy időt és lehetőséget adni a vádolónak és rágalmazónak (mert hogy ezt jelenti a Sátán és az Ördög kifejezés héber, ill görög nyelven), vagy valamely agresszív lépéssel elnémítani.


Amit sokan az emberek közül javasolnak, sőt gyakran, ha hatalmukban áll, meg is tesznek, az az utóbbi. Ezzel sajnos önmagában nem lehet célt érni, mert a felvetett kérdésekre nem ad választ, kérdések, a kétely ott marad. Ugyanis ennek sok-sok, akkor már elő személy, mint az angyalok milliárdjai tanúja volt!

jan. 27. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 50/113 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

Ne légy ennyire elvakultan ostoba.


Hablatyolsz vádról, bizonyításról... pedig ez alapvetően ostobaság.


"Itt azt kell szerintem meglátni, hogy alapvetően két lehetőség van."


Egy fenét.

Számtalan lehetőség van, csak ezt ciki elismerned, mert akkor azonnal kiderül milyen fogyatékos istenről beszélünk, aki képtelen valami mindenki számára elfogadható és morális megoldást találni.


mert ugye:


Isten ... Isten. Mindenható (a keresztény elképzelés szerint)

Istennek nincs szüksége semmit bizonygatni.

(Én sem bizonygatom a jobb kezemnek, hogy a bal is hasznos.)


MINDEN Isten része, MINDEN az ő akaratából létezik, így minden ami történik MINDEN Isten akarata szerint van. Ha nem így lenne, akkor lenne olyan dolog ami hatalmasabb Istennél, ez pedig ugye (definíció szerint) nem lehetséges.


A Sátán lázadása IS Isten akaratából történt, mivel mindenható teremtő lévén magát a Sátánt is ö teremtette meg, TUDVÁN azt, hogy fel fog lázadni ellene.


Ha nem AKARTA volna a lázadást, akkor meg sem teremti a Sátánt.

A nem létezőnek persze a szabad akarata sem csorbul semmitől!!


Egyéb iránt, ha már a bizonyításról van szó, én nem úgy bizonyítanám be valakiről, hogy pedofil, hogy beteszem egy gyermekotthonba és figyelem, hogy mit csinál, mert figyelembe venném az ÁLDOZATAINAK az érdekét is, akik emiatt az ostoba bizonyítás miatt ÁRTATLANUL szenvednek!


(pl.JÓB a Bibliában)

jan. 27. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!