Minden kondizó olvassa el! Tanácsok?
Sziasztok!
14 éves vagyok, és - őszintén szólva - elég vékony, "girhes" testalkatú.
176 cm és 54 kg. Talán ez így nem hangzik rossznak, de szociális körömből ( osztály, barátok, stb. ) én vagyok az egyik legsoványabb, legaránytalanabb.
Mostanában kezdtem el magam minden téren fejleszteni: eddig mindenhol a lúzer szerepét játszottam, szeretnék kitörni ebből!
Elkezdtem ügyelni az öltözködésemre, elkezdtem gitározni tanulni, próbálok jó jegyeket szerezni, stb. stb.
De visszatérve a témához:
Hosszú "majd meglátom" időszak után végre megszületett az újabb elhatározás: szeretnék legalább 60kg lenni, ill. szeretnék izmosodni, szálkásodni. Mert jelenleg karom mint egy nádszál, mellkasom oldalán még szépen meglátszanak bordáim, a hasam ellenben egész jól fejlődik(bár még nem kockás, de vagy 100szor keményebb mint egy éve ), lábaim olyan átlagos szinten mozognak ( imádok túrázni, meg napi 1-2km gyaloglás simán megvan )
Szétnéztem a neten, és találtam egy érdekes leírást:
Ez így jól hangzik, csak gondolom nem 14 évesekre van kitalálva. Mit javasoltok? Felezzem meg az "adagot"?
Hogyan kezdjek neki az egésznek? A konditeremben nem utasítanak el fiatal korom miatt? Segítőkészek ott az emberek?
Ezenkívül: étkezés.
Ez a legnehezebb téma. Ennek is utánaolvastam.
Ugyebár lehetőleg minden nap ugyan abban az időpontban kell étkezni. A reggeli, tízórai még nem is lenne probléma, de az ebéd az már komoly gond, lévén menzás vagyok, azaz: mindig más a kaja, és 1-2 óra különbségek vannak a héten a kajálások között. ( Óraszámtól függően )
(Uzsi, vacsora megoldható)
Azonban: Mit egyek?
Rizs és csirkemell ugyebár a standard, ezt mondja mindenki. Rizsből milyet? Barna rizst? Ezt vacsorára mondjuk?
És reggeli, uzsonna, tízórai? Mit javasoltok?
Tízórainak meg uzsonnának jó lenne a gyümölcs, de reggelire nem próbálnám be ( a sav kinyírná a gyomrom, és rosszul lennék )
Gyümölcsökből mindenfélét? Esetleg van olyan ami "hatékonyabb"?
Ezenkívül: már lassan egy éve aktívan Kung Fu-zok, ez heti 2x másfél óra. Amit edzeni szoktunk, az hasizom ( szinte minden órán ) és lábizom ( sok ideig egylábon állással ). Ez kondiban tart, de nem túlzottan változtat már a fizikumomon. Emellett kezdjem el a "gyúrást"? Hisz elvileg legalább két napot kell várni mire újra érdemes dolgoztatni az izomcsoportot.
Nahh, sok a kérdés: de remélem kapok választ.
Písz,
Peti
14 évesen még ne kezdj el gyúrni, mert gerincproblémáid lehetnek később. Inkább sportolj valamit pl: kézilabda, vagy jár atlétika edzésre vagy bármi más, ami erősíthet.
Ha az ebédet nem tudod megoldani az nem gond, egyél t9bbet tízóraira meg vacsorára. Én nekem a sok kenyér fogyasztása hozza az eredményt,, csinálj sok szendvicset a suliba és minden szünetben egyél meg egyet, figyeld meg hatni fog.
Hülyeség...Gerincproblémái 30évesnek is lehetnek ha idegbeteg módjára edz.
Kezdő átmozgató edzéstervet nézzél
Nem utasítanak el mert le se szarják ki hány éves
Ha lejár a menzád nem kell tovább fizetni és vigyél magaddal embernek való kaját ételhordóban.Addig meg zabálj mait tudsz.Minél többet.
Nem 2 napot hanem 1hetet kell pihentetni 1 izmot.De az hogy fél lábon állsz nem edzi az izmot.Össze sem mérhető pl 1 guggolással.
A gyümölcsöket meg hagyd a p*csába mert semmire nem jók.Tápértékük van vitamintartalmuk szinte semmi.Banán reggelire meg edzés utánra jó
Vitamint külső forrásból kell bevinni.
Ha savasodsz(és a csirke savasít mint az állat)=lenmagolaj
Simán kondizhatsz ilyen idősen,már amúgy is vagy 176 cm,szóval nemlessz semmi bajod.Az edzésbe mindenképp iktass be törzsemelést! A törzs erejétől függ leginkább az erőd.Kezdőknek én mindig egy ilyen edzéstervet ajánlok:
1.edzésnap:húzások 3.nap:nyomások 5.nap:alsótest és törzs,a többi nap pihenő.Csinálhatod a belinkelt edzéstervet is,fogsz attól is fejlődni(bár én a javasllatomat ajánlom).A pihenőidőről annyit: 36-48 óra az izom regenerálódási ideje,amit mindenképpen megkell várni ugyanazon izomcsoport edzése előtt.És egy nagyon fontos dolog:Nagyon hülyének kell lenni,hogy az edzésen rontsuk el a gyúrást! Addig nemlehet eredményeket elérni amíg nemtudod miből mennyit eszel.A gyümölcs pont hogy lúgosít de tökmindegy,mert azt nemveszi fel a fruktózt nemveszi fel az izomzatod.Egyél naponta Grammban a testsúlyod 4-6x-sát szénhidrátból,és 2x-sét fehérjéből.A táplálkozás az amin ellehet rontani,szóval erre figyelj oda.De tényleg..gondolj bele: a semmiből nemlesz valami...hiába van gyulladási hőm. és éghető anyag,ha nincs oxigén nics tűz...hiába van gyúrás,ha nincs tápanyag ami beépül,nincs nagyobb izom sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!