Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szénhidrátbevitelnél a kenyere...

Szénhidrátbevitelnél a kenyeret, illetve a cukrot miért nem használják a testépítők?

Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 20:21
 1/6 dirtboy ***** válasza:

a sima kenyérben nincs jó tápanyag,magas a glikémiás indexe,elhízást okozhat viszont a teljes kiőrlésű kenyér az jó.

sima cukrot meg mégis mért kéne?

szőlőcukor még csak csak de egy testépítő inkább vitargót, használ az jobb.

2012. júl. 9. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 Sznofru ***** válasza:
57%
Kenyér nem megfelelő, cukor meg az inzulinra van hatással.
2012. júl. 9. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A finomított cukor hatása

A finomított cukor (mindenféle édesség) fogyasztása a cukor gyors felszívódásával jár. A túl nagy mennyiségű cukor túlstimulálja a hasnyálmirigy működését, s így ugrásszerűen megnő az inzulin termelése. Az inzulin egy anyagcsere szabályzó hormon. Célja, hogy az összes cukrot azonnal kivonja a vérből; vagyis az inzulin a végrehajtója annak a döntésnek, hogy a kapott tiszta energia mekkora része menjen azonnali felhasználásra, és mennyi legyen abból eltárolva.


Mivel a cukor hatására hirtelen megugrott az inzulin termelés, a nagy mennyiségben jelen lévő inzulin azonnal és gyorsan kivonja az összes cukrot a vérből. És mivel a szervezet nem képes felhasználni ezt a nagy mennyiségű energiát, kénytelen lesz azt elraktározni. Vagyis gyarapodnak a zsírpárnák.


A cukor hatására kiváltott fokozott inzulinműködés teljes ciklusa:


1.) Ugrásszerűen megnő az energiaszint.


2.) A szervezet nem képes a hirtelen kapott energiát felhasználni; gyarapodnak a zsírpárnák.


3.) Mivel a túlzott inzulinműködés kivonta az összes cukrot a vérből; a vércukorszint leesik.


4.) Elveszítjük a kapott energia-löketet, melynek következménye fáradtság, esetleg szédülés.


5.) Az alacsony vércukorszint erős éhség érzettel újbóli szénhidrátot (cukrot) "követel".



kenyeret lehet használni, de csak teljes kiőrlésűt.

2012. júl. 9. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem zsírt akarunk építeni, azért.:)

Cukrot csak edzés után, de akkor is inkább dextrózt. Fehér kenyér felejtős.

2012. júl. 9. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A szénhidrátok között vannak gyorsabban és lassabban felszívódók. Az összetett szénhidrátok lassabban szívódnak fel, így tovább tart, míg szervezetünk ki tudja nyerni belőlük a szükséges energiát. Ennek az az előnye, hogy egyenletes energiaellátást biztosít, szemben a szőlőcukor lórúgás jellegű, hirtelen energiafröccsével. A nap nagyobbik részében az ilyen jelegű energiaforrások előnyösebbek, mivel nem okoznak akkora vércukorszint ingadozást és ennélfogva zsírosodást, minta szőlőcukor. Az ilyen jellegű szénhidrátok a zöldségfélékben, a hüvelyesekben és a teljes kiőrlésű gabonafélékben találhatók meg elsősorban. Ezzel szemben az egyszerű szénhidrátok, mint pl. a dextróz is – de ide tartozik az asztali cukor és a fruktóz is – gyorsan szívódnak fel, és azonnali energiát biztosítanak szervezetünk számára. Azonban bizonyos időpontokban ennek is meglehet az előnye (pl. edzés után).
2012. júl. 9. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
na hellrider megelőzött:)
2012. júl. 9. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!