Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most mi lenne a helyes viselke...

Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.

Figyelt kérdés

Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)

Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.

Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.

Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..

A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.

Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.

Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)

2016. jún. 20. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 anonim ***** válasza:
21%

"Szerintem te még nem voltál terhes. Az ember ilyenkor azon is ki tud akadni vagy elsírni magát, ha elfogyott a keksz a boltból. :) Ha meg te nem ilyen voltál várandósan, akkor örülj neki, nem könnyű. :)))"

Mit siránkozol? Komolyan kiborulok az ilyen kismamáktól, azt hiszed te vagy az egyetlen, aki képes volt megtermékenyülni? És minek kell ekkora feneket keríteni neki? Bazki, rajtad kívül még van 180 ezer kismama Magyarországon. Mellesleg meg nem könnyű, ja ja, de te vállaltad, és ha vállaltad a terhességet, akkor azt vállaltad minden következményével együtt, ergo felesleges sírni meg mindent a hormonokra kenni.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem felesleges volt ekkora balhét csapni ebből, annyit kellett volna mondani, hogy jóvan anyuka, mi örülünk a kislánynak is. Úgyis az lesz, hogy mikor megszületik, le se lehet majd robbantani az unokáról.

2016. jún. 20. 11:41
 32/110 anonim ***** válasza:
22%
Te most az anyósodon vered le, amit a nagyanyádon sosem mertél? És ilyen sérült pszichével, kezeletlen komplexusokkal akarsz felnevelni egy gyereket? Egy ilyen mindenre túl agresszíven reagáló "vaslady" lesz a lányodból, akit mindenki kerülni fog.. kezeltesd ki gyorsan a kis gyerekkori sérelmeidet, mielőtt a gyereked lelkében -merő jóindulatból- jóvátehetetlen kárt okozol. Van rá 2-3 éved, siess.
2016. jún. 20. 11:44
 33/110 anonim ***** válasza:
4%
Emberek... Kilométerekről látszik, hogy kamu :)
2016. jún. 20. 11:52
 34/110 anonim ***** válasza:
80%
Nem kérnék bocsánatot. Nagyon nagy bunkóság volt az anyósodtól az amit mondott. Én ezt soha nem felejteném el neki.
2016. jún. 20. 11:57
 35/110 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező! Ezt a kérdést nem kellett volna ezen az oldalon feltenned. Borzasztó, hogy mennyire primitív emberek vannak itt, eddig nekem ez fel sem tűnt a gyk-n, szociológus vagyok és fogalmam sem volt róla, hogy 2016-ban, Magyarországon ilyen állapotok uralkodnak, hogy 1., normális dolog egy a családba érkező 3 hós magzatnak nem örülni, azért, mert lány (!) 2., valami hatalmas, aljas lépés egyszerűen elhagyni a helyszínt egy ilyen beszólás után.

Szerintem a legjobb, amit csak tehettél, hogy eljöttél anyósodéktól és én is bebaxtam volna az ajtót, neked és a férjednek tökéletesen igazatok van és az ilyen jellegű vitákba nem is kell beleállni, jobb egyszerűen eljönni. Anyósnak kellene saját magától (nem kérésre) bocsánatot kérnie. Egy terhesség eleve nem egy egyszerű dolog, a szülés sem, felnevelni a gyereket sem. Egy ilyen ember, mint anyósod (és némely gyk-s válaszoló) hogyan nevelne fel egy lányt? Hogyan nem érzékeltetné vele az igazi, benső véleményét azt, hogy a lány igazából csak egy másodrendű cseléd? És az így felnövő kislányból milyen felnőtt lesz? Nekem az egyetemen több női oktatóm volt, mint férfi, fel sem merült bennem, hogy vannak még olyan emberek, akik azt gondolják, hogy a nő alacsonyabb rendű, éppen emiatt mindig túlzásnak éreztem a feminista megnyilvánulásokat, azt hittem ez ma már nem probléma. Hát, tévedtem. És mostantól sokkal jobban ki fogok állni a feminista vélemények mellett, mert bár már eltelt 100 év és valóban mi nők szavazhatunk és dolgozhatunk, de úgy tűnik bizonyos körökben teljesen elfogadott lenézni a női nemet.

2016. jún. 20. 11:59
 36/110 anonim ***** válasza:
83%

Figyelj, szerintem aki ennyire primitíven gondolkodik, mint az anyósod, azzal neked nincs dolgod. Ő nem teher róla, hogy ilyen, nyilván a szülei nevelték ilyenné, és te sem "tehetsz róla", hogy intelligens vagy. Mivel te úgy gondolod, hogy a nő nem egy tárgy (ahogyan az anyósod ugye magáról is gondolja, hiszen ő se férfi), ezért nyugodtan kivonulhatsz ilyen helyzetekből.

Az, hogy kivonultál ebből a dologból, szerintem nem hiszti volt. Szerintem azt túlzod el, hogy hisztinek ítéled ezt. Te csak nem vagy hajlandó egy levegőt szívni egy ilyen kártékony emberrel.

Nekem fiam lett, anyósom is ilyen, mint a tiéd. Én akkor is próbáltam vele megértetni, hogy nem több a gyerek attól, hogy fiú, akkor is nagyon zavart, ha "mellettem" volt gonosz másokkal (pl. a lányával, aki ugye lány, nem fiú).

2016. jún. 20. 12:00
 37/110 anonim ***** válasza:
8%

nem az a gáz, hogy képes volt otthagyni és juj szegény anyós, meg anyósnak igaza van. Nem anyósnak nincs igaza, de:

Semmi értelme zokszó nélkül kimenni,sőt becsapni az ajtót, mert ezzel nem oldódik meg semmi hisz anyós nem lesz letorkollva tehát továbbra is azt hiszi neki van igaza, plusz más házában úgy nem rendezünk jelenetet, hogy azt egy tárgyon vezetjük le pl. ajtón. Ha a kérdező annyira kulturált lett volna akkor nem anyós stílusával reagál a mondatra hanem, viccesen lealázta volna anyóst. plusz ez a hormonok tehetnek róla szöveg eleve baromság, mert hormonok mindig is léteztek csak régen jobban tudtak az emberek uralkodni magukon(mint mondjuk egy sima dührohamnál). Csak ugye manapság az anyaság olyan piedesztálra van emelve, hogy egy kismama szinte bármit megtehet csak azért mert olyasmi történt vele amit egy tehén is meg tud csinálni-.-"

2016. jún. 20. 12:05
 38/110 A kérdező kommentje:

Aki személyeskedik és ítélkezik, annak nem válaszolok, elnézést.

Annyit azért leírok, hogy nincsenek benne komplexusok, csupán érzékenyen érint a téma. A nagyszüleimmel nem tartom a kapcsolatot 20 éves korom óta, ez már lezárt ügy. De egész életemben rosszul esett, hogy így kezeltek, ezért NEM TŰRÖM, hogy a lányommal is ez legyen majd.

De ahogy már írtam, adok esélyt anyósomnak. hátha ez csak egyszeri alkalom volt tőle.

(Aki azt írta, hogy kamu, azt nem is értem. Már miért lenne kamu? Örülj neki, hogy a te világodban egy ilyen dolog nem történhet meg!)

Akik normálisan ki tudták fejteni a véleményüket: köszönöm szépen!

Nem tartom magam szuper embernek, mert gyerekem lesz, "megcsinálni" és megszülni nem nagy dolog. Felneveli viszont igen, nekem pedig fontos, hogy a lányom egy felelősségteljes, tisztességes felnőtt legyen. Elsősorban viszont EMBERT szeretnék nevelni belőle, nem nőt, nem magyart, nem orvost stb.. Ezekben majd kialakul a saját véleménye, a saját meglátásai. Nem fogom megmondani neki, hogy nekem márpedig takarítni kell, mert az női munka. Fittyfenét! Akik ott lakik, annak a feladata a takarítás - legyen az nő, vagy férfi.

A terhességi hormonokat pedig aért hoztam fel, mert alapjáraton nem vagyok ennyire érzékeny. Nem kifogásként, hanem tényként! persze, biztos "divatos" erre hivatkozni, viszont nálam valóban okoz hangulatváltozást.

A jövőben inkább mellőzék az utálkozók a kommentelést, ha lehetséges. Azt hiszem senkit sem provokáltam vagy sértegettem, ugyanezt szeretném visszakapni.

2016. jún. 20. 12:10
 39/110 anonim ***** válasza:
24%

1. az ilyenek miatt nem akartuk tudni soha a gyerekek nemét születésig :)

2. elütöd poénnal : Anyuka ezt a fiával kellet volna megbeszélni :) lehetőleg még előtte :D

3. nem akadsz ki ezen - ö valszeg fiút szeretet volna - és akkor mi van - lány lett nyugi szeretni fogja

4. kapni fogsz még ilyen beoszlásokat - megoldás lásd : 2. pont

5. udvariatlanság volt kirohanni - akkor ott kellet volna elsimítani a balhét és nem utána magyarázkodni

6. a terhesség nem ok a viselkedés hiányosságaira ! és nem lehet erre fogni !

2016. jún. 20. 12:12
 40/110 anonim ***** válasza:
11%

7. nem esélyt adsz az anyósnak hanem kutyakötelességed ezt rendezni veled a gyereked érdekében ! az anyós a gyereked nagymamája !!! ezt soha ne feledd el !!!

8. megkülönböztetés mindig lesz, hidd el sokkal rosszabb is fog történni a gyerekkel és NEM leszel mindig a háta mögött

9. a nevelés példamutatással kezdődik - ez a viselkedés vajon milyen példa lesz a gyerek számára ? a gyerek azt másolja ahogy te viselkedsz ! pláne ha lány ... a mintát tőled kapja

2016. jún. 20. 12:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!