Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.
Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)
Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.
Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.
Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..
A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.
Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.
Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)
Nem feltétlen kell vele megszakítani a kapcsolatot de igenis érezze csak,hogy ezt a hozzáállást és az ilyen megnyilvánulásokat nem vagytok hajlandók elfogadni. Így megalapozzátok, hogy az unokájával se viselkedjen úgy mintha kevesebb lenne csak azért mert lány.
Én is nagyon érzékeny vagyok a témára, nálunk a férjem nagymamája ilyen, szerinte a nő kevesebbet ér és a legfőbb dolga kiszolgálni a férfit, két unokája között az egyik fiú lett (párom) , a másik lány(párom húga). Úgy nőttek fel , ha a nagyinál voltak(sajnos sokat),hogy a párom a kedvenc(hisz ő fiú), neki mindent szabad volt,, mindent megkapott a húga dolga meg az volt,hogy egész nyáron a konyhába dolgozzon,mert az egy nő dolga.Ő emiatt a mai napig utálja a nagymamáját, a kapcsolatot is megszakította vele.
Amikor bekerültem a családba, velem is elakarta ezt játszani ,természetesnek vette,hogy majd kiszolgálom a kedvenc fiúunokáját,a büszkeségét,aztán zokon vette,hogy ez nálunk nem így van, erre válaszképpen évekig megszakítottam vele a kapcsolatot a párommal együtt. Pár év mosolyszünet után,összeszedte magát, elfogadta, hogy nem vagyok személyzet és megtartja a hímsoviniszta véleményét magának.Így már megtudunk maradni egy társaságban. Még nincs gyerekünk a párommal, de nem hiszem ,hogy merne bármilyen megjegyzést tenni a nemével kapcsolatban,mert pontosan tudná ,hogy mivel járna...
Anyósod kiérdemli a hét taplója címet. Nekem ilyet mondana anyósom, többet lehet nem tenné be hozzám a lábát.
Nem reagáltad túl, sőt, helyesen cselekedtél, csak nem kellett volna még neked felhívnod őt, mert ő volt a bunkó. Komolyan nem értem, hogy képes valaki ilyet kiejteni a száján?? Bakker, ezen lehidaltam.
Köszönöm a nagyon hasznos és normális hangvételű válaszokat! :)
Ma egész nap ezen agyalok. Mit szóltok ehhez? Várok még mondjuk egy hetet, ha addig se keres, akkor hétvégén leautózunk a párommal, és megpróbáljuk vele megbeszélni. NEM bocsánatot kérni - persze elmondom neki is, hogy nyilván nem kellett volna, hogy ennyire felmenjen bennem a pumpa - de alapvetően elmagyarázom, hogy pontosan miért is akadtam ki ezen. Nyilván ismeri a sztorimat, csak nem tudja összekapcsolni azzal, amit mondott.
Aztán, ha megérti, akkor REMÉLHETŐLEG újra normális lesz velem.
hisztis vagy
erre az lett volna a jó válasz: nem baj anyuka, azért kislány, csak maradhat, nem? (nevetés) vagy: legalább a lánynak is lesz esélye olyan j ffit találni, mint a fia... vagy vmi
hisztiparádé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!