Szerintetek hogyan álljak ehhez?
13-ra:
Engem is meghökkentenek ezek a válaszok, de tény, hogy a gyakorin néha nagyon szélsőséges vélemények jönnek össze.
Szóval.
Előrebocsátom, hogy magam is szülő (apa) vagyok.
Ha megkérdezte anyukád, hogy megmelegítse-e, akkor böszmeség utána megjegyzést tennie, hogy te is megmelegíthetnéd. Igen, megmelegíthetnéd. De akkor mi a bánatnak kérdezte meg? Játssza a mártírszerepet, és ehhez egy ilyen pitiáner dolgot, hogy a krumplit 2 percre berakja a mikróba, ezt használja fel.
Jobbat nem tudok mondani, kérdező, értsd anyukád eszéhez. Erős időjárási front jön, talán változó korban van, talán apád régen elégítette ki ..... aztán rajtad csattan a frusztrációja. Ez van, tedd túl rajta magad, mert 2 perc bosszankodásnál többet nem érdemel a téma.
Na hogy legyen egy ertelmes komment is, bar lehet volt 1-2 de inkabb vegig sem olvastam a valaszokat.
Az ember legtobbszor osztonbol cselekszik. Meg ha az ellentetet latod, akkor is talan megfogalmazodik bennunk melyen egy dolog ami nem tul baratsagos.
Soha nem lehet tudni hogy epp mivel zavarod a masikat, vagy milyen szokasod van amit a masik nem szeret. Igy ha nem is ver el erte mint a sz@rt, de kisebb megjegyzesekkel fog szurkalodni. CSelekvese, hozza allasa megvaltozik.
Ezen nem tudsz es nem is lehet valtoztatni. Ez igy termeszetes. Nekem is vanna kcsaladtagok akiknek a szokasai kiboritanak, felidegesitenek meg ha csak egy pici dologrol is van szo. Szerencsere ez mar tudatosult bennem, igy nem vesz eszre ebbol senki. Ezert is tudok olyan jol ki jonni masokkal.
Amit tanacsolni tudok, az az hogy legyel lathatatlan amennyire lehet. Ha kell valami csinald meg magadnak. Ne vonz be masokat abba amit te epp csinalsz. Pl ha ehes vagy csinalj magadnak. H hasznalsz barmit akkor azt ugy tedd vissza mintha soha nem is hasznaltad volna. A lenyeg hogy barmit teszel ne erintkezhessen massal.
Viszont ha valakire rajon az hogy jot kell tenni a masiknak, pl a krumplit megfozi a csaladnak. Abban az esetben dicserd amennyire lehet, jutalmazd erd el hogy ugy gondolja milyen jo dolgot tett.
Igy tudod elni a sajat eleted is, raadasul a korneyetedben levok csak pozitivat fognak tapasztalni veled kapcsolatban.
Tehat osszefoglalva:
-Legy lathatatlan
-ha elojossz csak kedves legyel
-minel kevesebbszer jossz elo annal kevesebbszer kell dicserni es elhitetni a masikkal hogy milyen hasznosak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!