Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti is szoktatok csak belsőségb...

Ti is szoktatok csak belsőségből levest, pörköltet?

Figyelt kérdés
2019. júl. 27. 17:50
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*csinálni
2019. júl. 27. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
95%

Tehát pl olyat, mint egy lecsós máj, vagy pacalpörkölt?

...ja szoktam.

2019. júl. 27. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
Igen, szoktam. A zúzapörköltet kifejezetten szeretjük tarhonyával, vagy nokedlivel, savanyúsággal. Resztelt májat is szoktam csinálni főtt burgonyával.
2019. júl. 27. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Én ugyan nem csinálok, mert nem szeretem, de a szalontüdő sokak kedvence. De amiket előttem leírtak, azt mind készítem. A szívpörkölt sem rossz.
2019. júl. 27. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
belsőséget nem szokás megenni, régen szokták mikor nem volt elég étel
2019. júl. 27. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Előző, akkor miért lehet kapni fél kilós kiszerelésben csak zúzát, csirke- vagy pulykamájat? Nem a szegénység jele, hanem egyszerűen valaki szereti, vagy nem szereti és kész. A csirke, vagy pulykamáj rántva is finom sültkrumplival. Attól függetlenül eszik az ember rántottbordát, karajt, kacsasültet. Hülyeség a felfogásod, mert ez nem anyagi, hanem ízlés kérdése.

Már válaszoltam a kérdésre, én írtam a zúzapörköltet, meg a resztelt májat, viszont még annyi a kérdezőnek: ha levest készítek belsőségből, akkor veszek egy csomag csirkeaprólékot, vagy kérek a hűtőpultban zúzát, májat, szívet, lábat, két farhátat, és abból főzök húslevest, vagy zöldborsós ragulevest grízgaluskával. Utóbbit máshogy kell főzni, mint a sima húslevest.

2019. júl. 27. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és 5-ösnek még annyi: lehet, hogy te abból a korból gondolkodsz, amikor levágtak egy egész csirkét, vagy tyúkot falun (ami kukoricán nőtt fel), és még a fejét, nyakát is belefőzték a levesbe. Olyan puha volt, hogy öröm volt szopogatni. A mostani fiataloknak biztos furcsa. De amikor csirkeapróléklevest főzött mamám, mindig kértem az "eszét" a csirkének, mert az olyan finom volt. Kb. egy kis falatnyi az egész, de akkoriban ilyet is ettek. Szerintem te erre gondolsz.
2019. júl. 27. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#5

Akkor te nyilván csóróként ettél libamájat, amit ma már kidobnál a szemétbe, hisz megtollasodtál! :D

2019. júl. 27. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#7es válaszoló jól írta. A csirke "esze" a legfinomabb falatnak számított. A tesóm a kakas herét is szerette és a taraját is jó ízűen lecuppogta. Azok voltak ám a szép idők.

Felénk még mindig divat a zúzamártás, zúzapörkölt. A máj pedig ezer variációban készíthető.

Az #5ösnek csak annyit üzennék, hogy a kakashere csillagászati árakban van, ráadásul különlegességnek számít. De ott van pl a velős pirítós. Vagy a disznóvágások alkalmából elkészített vese is. Ezek mind ritkaságok és ínyencségek.

2019. júl. 27. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! nem vagyok nagy belsőségrajongó, de a velős-pirítós valami fantasztikus. Persze, ha jól el van készítve. Én magam nem készítem, mert kicsit nehéz elvonatkoztatni a látványtól.
2019. júl. 27. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!