Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltet milyen lábosban...

Pörköltet milyen lábosban kell főzni?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom akkor először meg kell pörkölni a húst zsiradékon majd főzni hagyni a sajat levében meg vizben.

Ezek szerint miután megpörköltem egy öntöttvas serpenyőben pl. át kel raknom egy lábosba főni?



2018. aug. 7. 11:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én rögtön lábosban testem fel a hagymát, aztán arra a húst. Nem hallottam még a környezetemben senkit, aki ezért egy külön serpenyőt venne elő.
2018. aug. 7. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Miert kellene ehhez serpenyo?
2018. aug. 7. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Lábosban szoktam, előszőr zsíron hagymát dinsztelek, ráteszem a húst és jól átpörkölöm míg a leve el nem fő, ezután teszek rá piros paprikát, felöntöm vízzel és kellő ideig főzöm.
2018. aug. 7. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég mély a serpenyő, abban is főzheted, de inkább használj lábast. Két edény semmiképpen sem kell.
2018. aug. 7. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ha jól tudom akkor először meg kell pörkölni a húst zsiradékon majd főzni"


Akkor kezdjük ott, hogy ezt alapból rosszul tudod. A hús pláne az elején nem fog pirulni, pörkölődni, mert levet enged. Ezt kell elpárologtatni, és utána lepirítani. Utána kevés vízzel felengedni, abban párolni (nem főzni!) amíg az is el nem párolog, és ismét el nem kezd pirulni.


Ezt hívják úgy, hogy szakaszos párolás, minél többször lepirul, (nem túlzóan, oda ne égjen) annál jobb.


Nem pedig 1-szer az elején kicsit megpirítgatod, utána meg főzöd.


Tehát nem is lehet 2 edényben készíteni, mert ha minden lepirulásnál meg felöntésnél átöntenéd, akkor át kéne önteni vagy 5-ször, mire elkészülne! :)


Inkább arra figyelj, hogy minél vastagabb legyen a lábas alja. Olyanban nehezebben ég le, egyenletesebben éri a hő.


Klasszikus lábas formájú lábas kell hozzá, nem serpenyő, nem fazék. Nem a hús felületének kell pirultnak lenni, a szaftot kell szakaszosan párolni, pirítgatni, mert ha csak főzöd, úgy nem sűrűsödik , mert nem fő szét, és az íze is más lesz.

2018. aug. 7. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanabban a lábasban szoktam készíteni, először fehéredésig sütöm a húst, majd hozzáadom a vöröshagymát, egy kicsit megdinsztelem,
2018. aug. 7. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ikea serpenyőben csináltam tegnap pörköltet, ami pont lábasnak is nevezhető.


A hús mennyiségének megfelelő apró hagymát zsíron(olíván, szalonnán, bármin)fonnyasztom, majd lehúzom a lángról, és mehet a pirospaprika..ezt összekeverem, vissza a lángra, és máris mehet bele a hús...nem kell másik lábas.

Kis vizet alá, majd az apróra vágott paradicsom, és a paprika is, aztán hadd főjön vagy 40 percet.

só, bors, illetve nátriumglutamát(lánykori nevén vegeta)..

még megtoldom két evőkanál paradicsomsűrítménnyel is, vagy paradicsom ivólével víz helyett.

2018. aug. 29. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!