Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Pörköltet szeretnék csinálni, de nincs itthon pirospaprika?

Úgy gondoltam el, hogy a szokasos modon hagymát, fokhagymat piritok, majd bors, kis kömény,és bele a hús, feheredesig piritani, aztán van itthon(pirospaprika helyett) ilyen "pörkölt alappor" abból gondoltam tesztek bele egy, két kiskanallal, majd egy paprikat bele(tv paprika) kis so, és föhet.

Mit gondoltok? Így is jó lesz?

Köszi a segitseget



  febr. 11. 19:27  Privát üzenet  

A válaszok
Azon kívül, hogy fokhagymát én nem teszek a pörköltbe, szerintem jó. Az alapból legalább felét tedd bele jobbhíján, ne csak egy-két kávéskanállal. De a helyedben inkább brassóit csinálnék igazi pirospaprika híján. (Saját vélemény.)

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont febr. 11. 19:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha az mellett döntesz, akkor majorannát és egy kicsivel több vöröshagymát tegyél bele, mint a sima pörkölthöz. Nem kell hozzá feltétlen kockákra vágott sültkrumpli, főtt krumplival is ugyanolyan finom.

Egyébként ha ragaszkodsz a pörkölthöz, mert mondjuk nem krumplival szánod tálalni, hanem mondjuk tésztával, akkor teljesen jó egy zacskós pörköltalap is tűzoltásként.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont febr. 11. 19:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Brassoi lesz, köszönöm.

# 3/7Időpont febr. 11. 19:44 Privát üzenet

Készíts tokányt. Ugyanolyan finom, mint a pörkölt.

[link]



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont febr. 11. 19:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nézz utána a flamand pörköltnek, abba nem kell pirospaprika.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/7Időpont febr. 11. 19:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy én a hagyomanyos magyar porkoltunket szeretem. De köszönöm a recepteket, és a tippeket.


Végül brassoi lesz

De az a tokany is jól néz ki. Legközelebb kipróbálom.



# 6/7Időpont febr. 11. 20:00 Privát üzenet

A Flamand pörköltet ne is úgy tekintsd, mint hagyományos magyar pörköltet, talán legjobban a vadashoz hasonlít. Amolyan savanykás, édeskés. Csak egy alternatívának írtam.

Én mindig azt mondom, semmi sem szentírás, így születnek új receptek is.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont febr. 11. 22:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Nincs itthon csak egész kömény. Belerakhatom a gulyáslevesbe?
Tejbegrizt kefírből lehet csinálni szerintetek? (nincs itthon tejem)
Van egy kiló tüdőm. Tepsis hurka félét csinálnék itthon. Hogy csinálnátok?
Van itthon sütőtök, de nem tudom mi legyen belőle, van ötletetek?
Helyettesithetö sütésnél a joghurt tejföllel? Egy receptben joghurt van irva de nekem csak tejfölöm van itthon. Szeretném a sütit elkésziteni és gondoltam talán helyettesithetö a...
Lencsedozelekbe a rantast lehet pirospaprika nelkul csinalni? (Nincs itthon most, es erre zarva van minden) ez van.

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!