Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mibol csinaljak szarazkolbaszt...

Mibol csinaljak szarazkolbaszt, milyen hus ledaralasat javasoljatok?

Figyelt kérdés
Megeri csinalni, szoktatok csinalni otthon? Vagy inkabb keressek egy jo hentest?

2019. aug. 4. 15:32
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Tudsz hidegfüstölni?
2019. aug. 4. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lapockából és zsírszalonnából (max 30%) szoktam, de nem ilyenkor. Ilyenkor esetleg sütnivalót csinálok, amit betöltés után rögtön lefagyasztok.
2019. aug. 4. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Melegben nem túl célszerű. Zsíros disznóhús kell, majd ha kifagyott, megfüstölni, nem hideg füstön. De ha nem értesz hozzá, keress inkább egy jóü hentest, aki készít házikolbászt.
2019. aug. 4. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 qkker1 ***** válasza:
100%
Keresd doboszoli receptjeit itt a gyk-n.
2019. aug. 4. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írtár, zsíros húsból. Falvakban van füstölős, aki hidegfüstön felfüstöli. De ezek csak télen dolgoznak, mert nyáron ugye megromlik a hús.


Elviszed a füstölőshöz, ott 1 hétig füstön van, utána otthon hideg kamrában kb. két hétig lógni, szellőzni hagyod. Utána lehet enni.


Melegfüst: Üstház tetejére hordó aminek mindkét alja hiányzik. A felső hordóban lóg a kolbász rudakon. Az üstházban tüzet csinálsz akácfával. De csak kicsi tüzet! 5-10 centis láng elég. A láng véletlenül se érje a kolbászt! A tűzre, ha már ég, oldalról teszel vizes fűrészport. Lehetőleg keményfáét, praktikusan ami az akác darabolásánál maradt. A fűrészpor adja a füstöt. 3-4 órán át füstölöd így. Közben folyamatosan figyeled. Ha el akar aludni, akkor éleszted a tüzet. Ha túl nagy a láng, akkor meg lohasztod pl vizes fűrészporral.


Én a hideg füstöt jobban szeretem, de ez ízlés meg lehetőség kérdése.


Ha érdekel, a Dél-Alföldön tudok mondani hideg füstölőt.

2019. aug. 4. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Fustolos helyet nem tudom kikerulni, tudok helyet ahol megoldjak :) koszonom
2019. aug. 4. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:
78%

laikus222 javasolta akác helyett inkább bükköt használj!

Az akác füstje savanyú illatú, attól ezt a zamatot kapja a kolbi.

2019. aug. 4. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!