Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg lehetne azt csinálni...

Meg lehetne azt csinálni fehér rizsből, hogy annyira "összeálljon", hogy utána fel lehessen darabolni 1x1cm-es kockákra? És ha igen, hányszoros víz kellene ehhez?

Figyelt kérdés

2019. szept. 25. 08:18
 1/7 anonim ***** válasza:
29%

Főzz sűrű tejberizst, terítsd el egy gyúródeszkán, amilyen vastagra akarod. Várd meg míg megdermed, utána tudod kockázni.

Utána ezt forgattuk panírba: liszt-tojás-zsemlemorzsa, és kisütöttük. Vanília-mártással, vagy lekvárral, leves után.

De vigyázza, csak lapáttal emelgesd a kockákat, különben széthullik.

2019. szept. 25. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
45%

Bocsi, elnéztem. Mi 5x5-ös kockákra vágtuk és úgy paníroztuk.


A módszer ugyanaz, de mihez kezdel az 1x1 cm-es kockákkal?

2019. szept. 25. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
60%
Meg lehet. Egyrészt nem teszel alá olajat, vagy csak egy keveset (felénk szoktak alá tenni). Úgy tanítottak, hogy egy csésze rizshez, 1 és 3/4 csésze víz kell és úgy jó lesz, hát nekem jól össze szokott állni, mint a ganca. :D Ha picit kevesebbet teszel hozzá, tehát 1 és felet, vagy annál még kicsit kevesebbet, akkor már lehet jó lesz, csak figyelj rá, mert az úgy le tud égni, mint a huzat. De mindenképpen 1 csésze kell bele szerintem és akkor az a nagyon minimum, hogy megszívja magát. Utána kiöntöd tálcára, összeállítod, ha szeretnéd leméred, hogy pontosan egy centi legyen. A lényeg, hogy össze legyen tapasztva, utána, ha kihűl akkor jó lesz, de ez függhet a rizstől is.
2019. szept. 25. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Édesnek, vagy sósnak akarod? Ha sósnak, akkor keverj hozzá reszelt sajtot még forrón, aztán mire kihűl lehet kockázni, a sajt összetartja.
2019. szept. 25. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
Keress rá, hogy főzik a japánok gép nélkül a rizst. :)
2019. szept. 25. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
62%

Én mindig dupla vízzel készítem.


2 dl rizs

4 dl víz

És mikróban, fedett üvegtálban . Még keverned sem kell.

Hozzá még só és vöröshagyma krémből egy evőkanállal.

Ha növelni szeretnéd a ragacsosságát, akkor az egy-harmad rizst kávédarálóban őröld előtte porrá. Vagy az egészet is lehet, de akkor ki kell kísérletezni a vízmennyiséget.

2019. szept. 25. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Mindenkinek zöldet adtam!
2019. szept. 25. 16:33

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!