Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sztrapacskának szürkének...

A sztrapacskának szürkének vagy fehérnek kell lennie? Eddig minden alkalommal szürkén ettem / láttam / csináltam, de mások megszólnak érte, miért?

Figyelt kérdés
2019. dec. 17. 18:20
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Azért szólnak érte, mert nagyon sok múlik azok, hogyan, milyenre reszeled vagy darálod a krumplit, mennyit áll, milyen gyorsan dolgozol, mert a szürkeség nagy részt a burgonya oxidációja okozza.

Magyarul elkezd megfeketedni, és mivel reszelt, ezért nagy a felülete, sok levegőt kap, és gyorsan szürkül.

Ha kis kézi reszelővel csinálod, és sokat, az lassú meló, mire végzel, elkerülhetetlen, hogy valamennyire ne barnuljon be, liszttel elkeverve pedig ez szürke lesz.

2019. dec. 17. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
72%

...mindenesetre bármilyen gyorsan is csinálod, szürkébb mint egy galuska.

Én géppel szoktam csinálni, vagy elektromos húsdarálón nyomatom át a felcikkezett krumplit, vagy összekockázom, és turmixban nyomatom le, vagy kisebb kockákra vágva, hogy a botmixer fejébe beférjen, botmixerrel zúzom le. Így gyorsabb, nincs ideje barnulni. Ha kisebb adagokban darálod, és sokat, a kisebb adagokra mindig azonnal szórj lisztet , hogy elzárja az oxigéntől.

2019. dec. 17. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

...egyébként alapvetően nem tekinteném (akkora) hibának ha szürke, már ha egyáltalán hiba, annyira biztos nem, hogy szólni kéne érte.

Max ha egy étteremben vagy szakács, és tényleg nagyon szürke, akkor jelezhetik feléd hogy figyelj oda az ilyen részletekre, de még ott se akkora tragédia.

2019. dec. 17. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A 76%-os okos dolgokat írt, nem is tudom mit lehetne még írni!

Talán csak annyit, hogy nem tudom ki szól meg érte, de egy hangyányit nem kell vele foglalkozni!

A sztrapacska zömében szürke, mivel régi étel, amikor még nem voltak a villámkütyük és az asszonyok bizony reszelgették, az meg barnult rendesen és kifőzve szürke lett.

Ráadásul az igazi sztrapacskát nem nokedlinyomón küldik át, hanem deszkán szaggatják a galuskákat a tótoknál és az autentikus ételt készítőknél. Ez a tevékenység sem szokott jót tenni a színének.

Az íze a fontos! Lehet, hogy a tiéd (meg az enyém!:) sokkal finomabb, mint a fehéren villogó sztrapacskák.

2019. dec. 17. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!