Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj ha nincs itthon olaj és...

Baj ha nincs itthon olaj és zsíron főzöm meg a darálthúst a spaghettihez?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 14. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
de ha összekevernéd a kettőt forrón, mert most ez van, akkor úgy oké lehet
2020. ápr. 14. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
39%

Regebben meg tojasosak voltak a tesztak es ezert ragadtak ossze ... a mai durum tesztak sosem lattak tojast, ezert mar nem is ragad ossze a fozes soran.


Rizs fozeshez sem hasznalsz zsiradekot, csak ha parolod.

2020. ápr. 14. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
22%

Az eredeti minőségi spagettitészta durumtésztából van, és sosem tartalmazott tojást. Mostmár csinálnak tojással is spagetti tésztát. Összeragadni akkor nem fog, ha kevergeted. A főzés tudománya c könyvben részletesen meg tudod nézni, ncore-n fent van.

Egyébként a zsír olaj helyett szinte mindig jó sütésnél, csak sokkal egészségtelenebb. A sertéshús magába is az, felesleges koleszterin, az olajban kevesebb van, telített zsírsav is (hisz szobahőn a zsír a szilárd, nem az olaj)

2020. ápr. 14. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
de emberek, az összeragadást nem akkorra értik mikor már kiszedték a tésztát és nem friss hanem maradt belőle? nem írta a cikk miért öreg hiba a kicsi olaj a vízbe, eddig azt hittem pont azért jó mert felúszik a tetejére és kiszedéskor, -az után majd- nem ragad össze, nem főzéskor.
2020. ápr. 14. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

# 14: leírtam! Ha olajos a tészta, nem tudja magába szívni a szószt, gyakorlatilag lecsusszan róla.

Fizika!

2020. ápr. 14. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

Amúgy akkor nem egyszerűbb kiszedés _után_ megspriccelni olajjal (mint a nokedlit)…???


De ismétlem, elrontja az összhatást az olaj.

2020. ápr. 14. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
köszönöm. nem belekötésként írom csak kérdezem, de belegondolva a szószban is van valamennyi olaj, az hogy nem gátolja akkor meg hogy beszívja a tészta? vagy pl. aki por alapból csinálja a spagettit azt is televágják még pálmazsírral pluszban amellé amin előtte elkészítetted a darát húst. mondjuk én szorgosan leöntögetem róla mindig de nyilván nem mindenki és így is előidézhet egy elég zsíros összhatást
2020. ápr. 14. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig zsíron főzöm meg a darálthúst(nem is nagyon hallottam errefelé olyat, hogy valaki olajon főzné)

A tésztához nem kell zsír sem olaj!

2020. ápr. 14. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!