Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az étteremben ettünk sült...

VeresKálménné kérdése:

Az étteremben ettünk sült csirkecombot, aminek a bőre olyan volt mint a chips, Itthon sehogy nem tudom ezt elérni, főve, nyersen sütöttem Az olaj volt már nagyon forró és kevésbé is de nem olyan. Persze a pincér nem árúlta el a titkot. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 10. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Ha tepsiben sütöd, akkor elöször alufoliával lefeddve kell és a végén kb 10-15 percig fólia nélkül, akkor pirul meg a bőre.
2016. aug. 10. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
35%
Rántott csirkére gondolsz? Jobb helyeken kicsit meg grillezik panírozás előtt a comb bőrét.. Pár percre szalamander alá teszik. Ez egy nagy ipari VIP használatos grillező. Ha ez alá teszik nem csak bőre sül kicsit meg a hús nem. Egy pár másodperc is elég a csirke bőrének így. Panírozásnál meg Kínai keményitőbe forgatják liszt helyett . Ez nem engedi át nedveséget így marad ropogós a bőre sütés után is. Ha ugyan ezt a ropógos bőrt szeretnéd elérni a sima sült csirkecombnál akkor ha megsült a csirkecomb a szaftjával többszőr megkell locsolni grillre állítva a sütő fokozatát . Vagy csak magasabb 180C többször locsolgatni a szafttal 10 percenként amíg nem lesz ropógos a bőre.
2016. aug. 10. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
62%
Sütőben kell sütni, és sütőzacskóban szoktam. Amikor már puha a hús, ki kell vágni a tetejét, hogy piruljon, közben párszor meg kell locsolni a kisült pecsenyelével.
2016. aug. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom bántani a pincéreket, de nahy általánosságban azért nem árulnak el ilyen dolgokat, mert ők sem tudják :) Tisztelet a kivételnek.

Egyébként a csirkecombhoz nem kell semmilyen olaj, éppen elég zsíros így is, főleg ha rajthagyják a bőrét. Itthon teszek alá sütőpapírt, mert nagyon utálok mosogatni és a szárazra törölt (na ez a fontos!!! a nagy titok :)) combikat bemasszírozom picit a fűszerekkel, (a bőrét inkább csak akkor sózom, ha már teljesen kész, az "alját" lehet nyugodtan).

Először 150-160 fokon készre sütöm. Az utolsó 5-10 percben, mikor a bőrét akarom pirítani, akkor feltekerem 180/200-ra.

Az én sütőmön van olyan funkció, ami ilyenkor csak föntről nyomja rá a meleget, azzal azért jóval könnyebb elérni azt a ropogós állagot amire vágysz, de próbáld ki ezt a "száraz" módszert, nem fogsz csalódni.

Az éttermek konyháján más a sütő (egy álom :D), teszi a dolgát, de otthon picit trükközni kell :)

2016. aug. 11. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagymama különleges sült csirkecombja


8-10 csirkecomb

1 fej vöröshagyma

4 tyúkhúsleves kocka

2 gerezd foghagyma

1 dl olaj

1,5 dl víz

Elkészítés

Közepes nagyságú tepsibe rakjuk a csirkecombokat.

A közepére az egy fej vöröshagymát.

A tepsi 4 sarkába 1-1 tyúkhúsleveskockát rakunk.

Sózni nem kell.

Megszórjuk apróra vágott foghagymával,

Az egészet megöntözzük az olajjal /kb.1dl/ és annyi vízzel ,hogy majdnem ellepje /kb.1,5 dl/

Betoljuk a 190 fokos sütőbe,és amikor elkezd pezsegni,mérsékeljük a hőfokot 150 fokra.

Így lassan megpuhul,és a víz is elpárolog .

Lefedni nem kell.

Másfél óra alatt készül el a lassú sütés miatt,de addig nincs rá gond,

Nagyon finom.,és egyszerű.

Burgonya püré és saláta illik hozzá.

Az én unoáim odavannak érte.

2016. aug. 11. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sóágyon sült csirkecombok


1,5 kg só

4 db csirkecomb

4 gerezd foghagyma

őrölt bors


A tepsibe szórom a sót.

A csirkecombot megtisztítom, megborsozom .

Az apróra vágott foghagymát a bőre alá teszem.

A csirkecombokat a sóágyra teszem.

200 fokos sütőben kb:1- 1‚5 órát sütöm.

Sem letakarni ,sem forgatni nem kell !!!

A bőre szép ropogós lesz!

Bármilyen körettel finom.

A só amin sül megkeményedik alatta, azt a végén ki kell dobni.

2016. aug. 11. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!