Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem akart összeállni a pitetés...

Nem akart összeállni a pitetésztám, mi lehetett a baj?

Figyelt kérdés
Volt benne liszt, cukor, vaj, sütőpor, tojás, tejföl, már összegyúráskor is morzsás volt, beraktam a hűtőbe, és utána amikor ki akartam nyújtani, porlott. Végül morzsánként összetapasztottam, de jó lenne tökéletes pite tésztát kapnom. Mi a titka?

2020. máj. 8. 10:23
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
33%
A recept szerini mennyiségekkel dolgoztál? Szerintem túl száraz lett, a folyékony hozzávalókból kellene kicsit több bele. Vaj olvasztva, több tejföl, esetleg egy kis tej.
2020. máj. 8. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan betartottam. Bár egy evőkanál tejföl helyett 2 vagy 3 került bele, mégsem állt össze.
2020. máj. 8. 11:39
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

leírod a mennyiségeket?


Időnként nagyon szedettvedett receptekbe lehet bukkanni a neten...

Érdemes az alapreceptet használni: 3 rész liszt, 2 rész vaj, 1 rész cukor.


Plusz 1 tojássárga, és pici tejföl.


ezzel tuti nem lesz porlós, sőt... Inkább túl lágy szokott lenni.


Én a késes robotgépemben csinálom, először a lisztet+cukrot és a vajat aprítom össze, és mikor kész a "morzsás" állag, akkor kerülnek bele a nedves alkotórészek. De a tejföl csak apránként, mert nagyon el tudja lágyítani a tésztát - ami szintén nem jó.

2020. máj. 8. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

# 1/: olvasztott vaj...???


Szerintem az valami másik tészta.


Pite tésztához jéghideg vaj kell - másképp nem lesz omlós.

2020. máj. 8. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 A kérdező kommentje:
Írom a mennyiségeket: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 3 tojássárgája, 1 e.k. tejföl. Előírt a recept szitálást, amit nem csináltam. A vaj jéghideg volt, habár én mindent együtt szoktam összegyúrni.
2020. máj. 8. 11:56
 6/26 A kérdező kommentje:
Illetve lehet, túl sokáig gyúrtam, és átmelegedett a kezemtől.
2020. máj. 8. 12:02
 7/26 anonim ***** válasza:

Milyen margarin volt??? az se mindegy, hogy milyen zsír%-ú...


Amúgy - hacsak nem vagy eltiltva a tejtermékektől - nem érdemes margarinra cserélni a vajat az ilyen finom receptekben. Sose lesz olyan a végeredmény, mint vajjal!

2020. máj. 8. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
Tehettél volna bele még vajat és tejfölt, akkor szépen összeállt volna, majd fél óra hűtő és utána jó lisztes deszkán kinyújtod.
2020. máj. 8. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 A kérdező kommentje:
Vajat tettem benne, az eredeti receptben margarin van. Piacon vett házi biovaj volt
2020. máj. 8. 13:03
 10/26 anonim ***** válasza:
én Ráma sütőmargarinnal szoktam csinálni, de amikor csak Flóra margarinom volta akkor abból, de ettől meg túl lágy lett, kevesebb kell belőle
2020. máj. 8. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!