Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lestyános csirkeraguleves...

A lestyános csirkeraguleves füstölt csülökkel hogyan készül?

Figyelt kérdés
Ismeri valaki a receptjét?

2020. máj. 11. 22:08
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Jól elvitáztatok. Én maradok az ötletnél, hogy a nyersen füstölt csülök főzőlevében készítem el a csirkeragulevest,és a végén kockázom bele a megfőtt füstölt csülköt. Egyébként egy étterem étlapján láttam, és kíváncsi lettem rá. Ki fogom próbálni.

Azért jó lett volna, ha olyan is válaszolt volna, aki már látta-ette ezt a levest..Eger környékiek?

Köszönöm a válaszolóknak.

2020. máj. 16. 06:07
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a 4-es(és még egy pár) válaszoló vagyok és csak azért nem írtam neked receptet, mert az 1-es válaszban ott van a recept. Annyi a különbség, hogy te füstölt főzőlével öntöd fel és a végén belekockázod a csülköt.

És igen, ettem már ilyen levest (sertéshússal) de mondhatom, hogy a magyar konyha minden ételét ettem és készítettem, mivel 50 éve főzök, mindenki által elismert minőségben. 30 éven keresztül családi vállalkozásban üzemeltetünk egy nagyon sikeres kifőzdét egy kamionparkolóban amit mára már a fiam vett át, mert szeretnék megpihenni.

Szóval nyugodtan készíts egy tejszínes raguleves, ahogy megbeszéltük a füstölt lével, a végén beleaprított csülökkel, mert nagy sikered lesz vele!

2020. máj. 16. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
És még csak annyit, - de biztos tudod - hogy a lestyánnak a "beceneve" a vegetafű, mert a Vegeta jellegzetes ízét a lestyán adja. Úgyhogy nagyon óvatosan az adagolásával, mert nagyon karakteres íze van és a végén mást nem is fogsz érezni! Hozzátenni mindig lehet, kivenni már nem!:)
2020. máj. 16. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves "anonim" a bátorítást , biztosan ki fogom próbálni.

És szerinted a füstölt lé nem nyomja el nagyon a csirkehús ízt?

2020. máj. 17. 06:58
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

#24

Gyakorlatilag a füstölt lé mennyiségével tudsz játszani, hogy mennyire érvényesüljön az ételben. Lehet kis mennyiséggel adni egy alig érzékelhető, leheletnyi háttérízt, vagy nagyobb mennyiséggel egy konkrét, meghatározó ízt.

A csirkehús, különösen a mellehúsa egy gyenge, szinte semleges ízű hús, másfajta hússal összefőzve nem domináns. Ha főzés előtt a csirkemell kockákat átforgatod valamilyen, általad használatos zsiradékban, hogy kérget kapjon, akkor kevésbé fog kifőni az íze és amikor eszed, fogod érezni a csirkehús ízét.

2020. máj. 17. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam, bár véletlenül én is sertéshússal. És valóban siker volt. Naggggyon finom.Még a finnyás fiam is elismerte. Legközelebb jobban figyelek, mit veszek ki a fagyóból, azt hiszem csirkecombfiléből fogom készíteni, nem mellből, talán kicsit ízesebb a comb.

Köszönöm a segítséget.

2020. máj. 18. 21:06
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen, máskor is!

Őszintén örülök, hogy így ízlett a fiacskádnak is!

2020. máj. 19. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!