Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó tartármártás recept?

Jó tartármártás recept?

Figyelt kérdés

2020. máj. 16. 15:07
 1/10 anonim ***** válasza:
19%
Melyik???
2020. máj. 16. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Na ez az,taníts! :)
2020. máj. 16. 15:20
 3/10 anonim válasza:
60%

Én kétféleképpen szoktam, bár mióta gyerekem van, csak a " gyors" verziót. :) Fele majonéz, fele tejföl az alap. Kb 1-1dl. Ebbe megy 1-2 teáskanál mustár, egy löttyintés citromlé, frissen őrölt bors és vmilyen zöldfűszerből egy kevés. Ez nálam mindig más, de leggyakrabban tárkony.

A másiknál 1 tojássárgájához fél dl olaj. Lassan hozzácsepegtetve és keverve besűrűsödik. Ha kész, akkor hozzá tejföl, porcukor, mustár, és talán ebbe is citromlé de ebben nem vagyok biztos, nagyon régen csináltam. :)

2020. máj. 16. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Szuper!

Na ez az olajos verzió nekem az izgalmas. Szerintem ez pikánsabb,finomabb lehet. Ki fogom próbálni az utóbbit,köszönöm,kedves vagy! :)

2020. máj. 16. 15:26
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

Akkor pár trükk az olajos verzióra :)

-A tojássárgájába tedd a mustárt, rögtön az elején, segíti felvenni az olajat.

-Szűk hosszú mérőedénybe csináld, és botmixerrel nyomassad, úgy nem kell szórakozni az olajjal, simán lehet vastag sugárban önteni.

-Egy igazi Csillebérci megoldás '62-ből, ha van otthon valami jó ízű csemegeuborka lé, simán tehetsz bele egy kicsit, fűszeresebb lesz tőle.

-Ha viszont az előző "csumis" verziót inkább hanyagolnád, mindenképpen próbáld ki fehérborral!

2020. máj. 16. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

...ja, egyébként ami az arányokat illeti, az a fél deci olaj kevés lesz ahhoz, hogy valóban sűrű majonézt kapjál. Másfél - két deci olaj / tojássárgája sokkal reálisabb.

Elvileg 1 liter olajhoz kell 6 sárgája.

Az elején sűrűnek kell lenni a majonéznek, mert mire tartármártás lesz belőle, belemegy a tejszín (igen, elvileg tejszín, nem tejföl) citromlé, fehérbor, ezek pont annyira hígítják el, hogy jó legyen.

Ha már az elején is híg (a túl kevés olaj miatt) a végére túl folyós lesz.

2020. máj. 16. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,ez igem..! :)
2020. máj. 16. 15:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Készíts (4 perc alatt) házi majonézt (javaslom a borecet helyett a citromlét) és ha nincs olivád, nyugodtan pótold étolajjal, én évek óta így csinálom és nagyon-nagyon finom.

Így:

https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA

utána tegyél bele tejszínt vagy tejfölt (tök mindegy) és ízesítsd intenzívebbre mustárral, cukorral, sóval, citromlével és fehérborssal, az ízlésed szerint. Már így is tökéletes, de ha plusz gyönyörre vágysz, apríts bele apróra vágott snidlinget (metélőhagyma) és soha nem fogod másképp csinálni!

Megfigyelésem:

A bolti majonéztől másnapra felhígul, a házitól soha!

2020. máj. 16. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs botmixered, turmixgép is jó!
2020. máj. 16. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

tojássárgáját étolajjal jó sűrűre keverni

utána tejfölt hozzá

mustár, só, citromlé, cukor

ebbe kis kockákra vágott főtt krumpli, répa, borsó, nem főtt alma, csemege uborka

hagy álljon egy pár órát hogy összeérjen

2020. máj. 16. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!