Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffin tészta témában jártasak...

Muffin tészta témában jártasak, egy kis tanácsot kérnék!?

Figyelt kérdés

Egy alap csokis muffin sütéskor a következő receptet szoktam mostanában használni:


25 dkg liszt,

2 evőkanál kakaópor,

1 kiskanál szódabikarbóna,

1 kiskanál sütőpor,

1 db tojás,

15 dkg kristálycukor,

2 cs. vaníliás cukor,

1 dl olaj,

3,5 dl natúr joghurt.


Egy ideig próbálkoztam más receptekkel, de eddig szerintem ez vált be a leginkább, ezt szoktam csokival, gyümölcsökkel, stb. felturbózni. Számomra ennek a tésztának az állaga kellőképpen lágy/habos/omlós, a páromnak is nagyon ízlik, de ő szereti, ha ennél még jobban "szaftosabb" egy tészta, piskóta, stb. Szeretném kipróbálni milyen lehet, hátha tényleg finomabb, és egyben neki is kedveskednék, tudnátok segíteni? Ezt a receptet mivel lehetne kiegészíteni? Valamelyik összetevőből többet, vagy esetleg egy kis margarin hozzáadásával? Vagy tudtok ajánlani ennél "szaftosabb" receptet? :D Bocsi, ha hosszúra sikerült! Előre is köszönjük a segítséget! (Egyébként a receptet itt találtam: [link]


2010. júl. 30. 11:11
 1/10 anonim válasza:
lehet bele több kakaóport tenni,vagy én szoktam mág a tésztába Milka csokidarabokat keverni és csak ajánlani tudom:)
2010. júl. 30. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, igen, írtam, hogy csokit, gyümölcsöt, pudingot, stb. ahogy épp kedvünk tartja szoktam beletenni, ez csak az alap. A még omlósabb/lágyabb tészta összetevőire lennék kíváncsi :) Azért köszönöm a választ :)
2010. júl. 30. 11:22
 3/10 anonim válasza:
felvert tojásfehérjét belekeverni
2010. júl. 30. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

szia! én is heti gyakorisággal sütök muffint, olvasva a receptedet nagyon hasonlót, de én bögrével mérem a hozzávalókat. az én férjem sem szereti, ha száraz.

annyiban tér el az én receptem, hogy én 2.5 dl 20 %-os tejfölt használok és 2 tojást. egy egész csomag sütőport

és szódabikarbónát nem.

van amikor friss gyümölcsöt aprítok bele, mazsolával, csokidarabokkal, de van amikor szárított gyümidarabokat

használok. a sütésálló lekvár is nagyon jó bele.

azért leírom a pontos arányokat bögréből.

szóval a bögre 2.5 dl.

2 bögre liszt, másfél bögre cukor,1 bögre tejföl, 2 tojás,

1 sütőpor,1 dl olaj, kb másfél bögre darabos cucc.

van , hogy kakaót is teszek bele, de nem mindig. egy csipetnyi kurkumától pl szép sárga lesz.

üdv.

2010. júl. 30. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem legközelebb kipróbálom! :D
2010. júl. 30. 11:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Offolni szeretnék: ez hány db muffinra elég? Hány muffinsütőtök van? Hogy sütitek? Köszi a segítséget!
2010. júl. 30. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

sziasztok, a bögrés vagyok, a fenti mennyisség 24 db-ra szól, vagyis 2 tepsi.

papírkapszlit használok, és 3/4-ig töltöm.

üdv.

2010. júl. 30. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

na még egy kis segítség:) szóval kb 30 perc alatt megsül az első tepsi /tűpróba!/. akkor kiveszem egy vizes viledára teszem a tepsit és hagyom pár percig pihenni. villával szépen kiemelgetem a muffokat és teszem a papírt

újra.a második adag kicsit előbb megsül és van mikor magasabb, mint az első. szerintem a sütőpor tovább dolgozik..

üdv.

2010. júl. 30. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Amit én leírtam 12 muffinra elég. (12 db-os sütőm van)

180 fokon szoktam sütni 30 max 35 percig (a mi sütőnkön kb. a 3-as és 4-es fokozat között) előtte persze 10 percig hagyni kell, hogy felmelegedjen a sütő. Mint már írtam az alapreceptet szoktam kiegészíteni, keverek a tésztába gyümölcsöt/mazsolát/apró darabokra tört csokit, stb.

2010. júl. 30. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a muffintésztának pont az a lényege, hogy nem folyós, hanem kicsit sűrűbbnek-durvábbnak-csomósabbnak kell lennie, mint egy kevert piskótatésztának. Ha túl híg, vagy nagyos simára kevered, akkor nem lesz olyan szép muffinformája, hanem szétfolyik és lapos lesz megsütve. Ha lágy, omlós tésztát szeretnél, javaslom, próbálj ki valami egyszerű, kevert piskótatésztát.
2010. júl. 30. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!