Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges receptekre lenne...

Különleges receptekre lenne szükségem. Jó ötlet?

Figyelt kérdés
olyanra gondolok, ami nem hétköznap (pl húsleves, krumplis tészta), hanem valami különleges kaja. akár leves, akár főétel, akár süti. mert házavató lesz a férjemmel kettesben és nagyon különlegesre akarom csinálni az egész estét. ja és azért megfizethető legyen :)
2010. aug. 4. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom elég különleges-e a bacon szalonnába tekert aszaltszilvás csirkemáj. Nem túl bonyolult, és gyorsan megvan.
2010. aug. 4. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Tejfölös-zöldséges sonkaleves

Hozzávalók:


* 2 evőkanál olaj

* 1 fej vöröshagyma

* 40 dkg füstölt sonka (húsos)

* 2 sárgarépa

* 1 fehérrépa

* 1 vékony cikk zellergumó

* 1 evőkanál pirospaprika

* 1 evőkanál zsír

* 1 evőkanál liszt

* 1 csokor snidling

* 1,5 dl tejföl

* őrölt bors

* só


Elkészítés:


A répákat és a zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sonkát ugyanakkora kockákra daraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megpirítjuk. Hozzákeverjük a sonkát, a répákat, a zellert, és állandóan kevergetve még néhány percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük, majd tűzre visszatéve felöntjük 1 liter vízzel. Ha felforrt, lassú tűzön puhára főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.


A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, berántjuk vele a levest, és ha újból felforrt, belekeverjük az aprított snidlinget. Közvetlenül a tálalás előtt kevés forró levessel simára kevert tejfölt is teszünk bele. Tartalmasabb lesz, ha lisztből-tojásból kevert galuskákat is szaggatunk bele.



Görög joghurtos csirke

Hozzávalók:


* 4-6 db nagyobb bőrös csirkecomb

* 2 pohár natúr görög joghurt

* 1 citrom vagy lime

* só

* bors

* olívaolaj


Elkészítés:


A combokat a forgónál kettévágjuk, olívaolajjal megkenjük, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tálba öntjük az egyik pohár joghurtot, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd a combokat beleforgatjuk. Hűtőbe tesszük, és pár órát vagy akár egy egész napot állni hagyjuk.


Egy tepsit kiolajozunk, a combokat beletesszük a bőrös felükkel felfelé, rátöltjük a joghurtos pácot, és oldalanként 20-25 percig sütjük 200 fokon. Amikor kész, újra a bőrös felét felfelé fordítjuk, és még 10 percig pirítjuk.


A sült combok alatti laza joghurtos, olajos levet kikanalazzuk, és a maradék joghurttal összekeverve mártásként a combokra öntjük.


Legjobban egy könnyű saláta illik hozzá, de tetszőleges köretet tálalunk mellé.



Tarka zöldségsaláta

Hozzávalók:


* 10 dkg karfiol

* 10 dkg zöldbab

* 10 dkg sárgarépa

* 1 kávéskanál tengeri só

* 10 dkg uborka

* 2 szál zellerzöld

* Az öntethez:

* 2 kávéskanál citromlé

* 1 kávéskanál napraforgóolaj

* fél kávéskanál fűszeres só

* 1 gerezd fokhagyma

* 2 evőkanál tejföl

* 1 evőkanál finomra vágott snidling

* 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem


Elkészítés:


A karfiolt, a zöldbabot és a sárgarépát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Enyhén sós vízben főzd 10-12 percig. Közben hámozd meg az uborkát, és vágd 1 cm-es kockákra. A zeller zöldjét mosd meg, és vágd apróra. Az öntetet készítsd el a citromléből, a napraforgóolajból, a fűszeres sóból és a zúzott fokhagymából. Habverővel keverd hozzá a tejfölt is.


A zöldséget csöpögtesd le, és tedd tálba, majd add hozzá az uborkát és a zellert. Az öntetet öntsd a még meleg zöldségekre, és óvatosan keverd össze. A snidlinggel és a petrezselyemmel díszítve tálald.

Megjegyzés:

2010. aug. 4. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

ez nagy kedvencem:


Dubarry-szelet recept



Hozzávalók:

4 szelet kicsontozott sertéskaraj,só,sz.dió,liszt,a rántáshoz kb.8 dkg liszt és u.annyi vaj,6 dl tej,1/2 dl tejszín,2 t.sárgája,kb.2 dkg vaj,1 kisebb fej karfiol,reszelt sajt tetszőlegesen,tetejére kevés zsemlemorzsa.


Elkészítés:

A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk,széleit bevagdossuk.Vékoyra kiverjük,megsózzuk és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük.Közben 8 dkg lisztből és u.annyi vajból világos (nem pirított)rántást készítünk,feleresztjük 6 dl tejjel,és sóval,reszelt szerecsendióval(ki lehet hagyni, ha nem szeretitek) ízesítve sűrű mártássá főzzük.A tűzről levéve hűlni hagyjuk,majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 t.sárgáját és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat.Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba)egy keveset őntünk a mártásból,erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk.Ezt a maradék mártással bevonjuk,a zsírral,amiben a hús sült,megöntözzük,a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal,meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben szép pirosra sütjük.


levesek közül ez a favorit:


Vörösboros málnakrémleves

45 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, 2 kanál konyak, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2 ek porcukor.

A málnából kiveszek egy maréknyit és behűtöm. A többit összeturmixolom, majd hozzámixelem a többi hozzávalót is. Az egészet jól behűtöm, majd csészékbe osztva elosztom a tetejére a málnaszemeket.


sütik közül pedig ez:



Töltött méhcsípés



Ez a változat a kiadós mézes-mandulás bevonaton kívül pompás krémtölteléket is kap.


* Reszeljük le a citrom héját. Keverjük össze a lisztet, a sót, a citromhéjat, az élesztőt és 1 evőkanál cukrot. Adjuk hozzá a vajat, a 2,5 dl langyos tejet és a maradék cukrot. Gyúrjuk sima tésztává, majd letakarva kelesszük.

* A bevonathoz forraljunk fel folytonosan kevergetve 10 dkg vajat a mézzel, a mandulával és a tejszínnel. Hűtsük be.

* Gyúrjuk át a kelt tésztát, majd nyújtsuk ki a kikent sütőlapon. Szúrjuk meg többször villával. Kelesszük 15 percig. Kenjük rá a mézes mandulát, és süssük kb. 30 percig.

* Keverjük el a pudingport 4 evőkanál tejben. Forraljuk fel a maradék tejet, adjuk hozzá a kikevert pudingport, főzzük fel, majd hagyjuk kihűlni. A maradék vajat keverjük habosra a porcukorral. Kaparjuk ki a vaníliarúd puha belét, és tegyük bele. A kihűlt pudingot kanalanként keverjük hozzá.

* Vágjuk fel a tésztát 24 szeletre, felezzük el a szeleteket vízszintesen, és töltsük meg mindegyik szeletet 2 evőkanál krémmel.

2010. aug. 4. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!