Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell fakanalat tenni...

Miért kell fakanalat tenni egy étel főzésekor a fedő alá? Az a kis lyuk nem elég ami az üveg fedőkön szokott lenni?

Figyelt kérdés
Bocsánat ha béna kérdést tettem fel, kezdő vagyok a konyhában, ráadásul pasi 😉
2020. szept. 13. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

Én azért szoktam alárakni, hogy lássam mikor forr, és így jó esetben nem fut ki. :)

Szintén pasi... :)

2020. szept. 13. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem "kell". Vannak, akik szoktak. Én pl. nem szoktam.
2020. szept. 13. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A fakanalas módszer arra jó, hogy plusz szabályozási lehetőséget adhatsz a gáz- villany gombok mellé, például ha valaminek lassítani akarod a főlését (lassabban forrjon a leves, hogy ne legyen zavaros a leve - viszont egy része el fog párologni), vagy csökkenteni akarod a folyadék mennyiségét (pörköltre túl sok vizet teszel, a felesleges víz gyorsabban elpárolog, a szaft besűrűsödik anélkül, hogy túl főne, szétfőne, péppé esne a hús).
2020. szept. 13. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!