Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek az ízletes,...

Hogy készítitek az ízletes, ropogós zöldségkoretet?

Figyelt kérdés
Én már úgy unom a párolt zöldségeket. Van valami más módja, hogy finom, ropogós, de ízletes köretet készítsünk? Milyen zöldségbol, és milyen fűszerrel? (öntet nélkül, natúr csak).
2020. okt. 21. 22:03
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Blansírozás a kulcs. :)

Megmosott zöldséget,pl, brokkolit,forrásban lévő vízbe mártom (én szűrővel oldom meg),aztán jégkockás vízzel teli tálba teszem kb 2 percre.

Ezután serpenyőben vajon(! NE Teavaj legyen) nagy lángon "pirítom".

Eközben dobok rá fűszert..de nem jellemző.

2020. okt. 21. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Hűha ez nagyon szuperül hangzik. 😊 Hétvégén kipróbàlom. Köszönöm szépen.
2020. okt. 21. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek szépen... :)

Szívesen!

Ha rákeresel,találsz "ötleteket",példákat is.

Kell egy alkalom hogy "rájöjj",hogy te mennyire roppanósan szereted.

Én -sajna-piacra alig jutok el,az üzletekben meg mindig más minőségű a zöldség...ne mindegy:)

Ízleni fog! :)

2020. okt. 21. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, már néztem is. Nagyon jó ötletet adtál. Milyen fűszert teszel rá, amikor teszel?
2020. okt. 21. 22:32
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Nézd..én használok serpenyőben mellédobva fokhagyma gerezdet is néha.só,rozmaring...ha sült húshoz készítem. Friss citromot is olvastam hogy facsarnak rá...de nekem az nem ízlett.

Ha összetettebb ízeket szereted,a zacskós fűszersókat érdemes kipróbálnod.

Grill fűszersó az szinte mindenre jó! :)

2020. okt. 21. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

Ja..ez a brokkolihoz volt példa.

A sárgarépát,babot,általában csak sózom nagyon enyhén.Éppen annyira hogy megmaradjon a zöldségíz. Ezt nem nagyon bonyolítom...inkább az említett fűszersót használom kicsit.

2020. okt. 21. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm. 😊 Alig várom hogy kipróbàljam ezeket. Szép estét.
2020. okt. 21. 23:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja meg még!

Valamelyik nap kaptam azt a jó húsos TV paprikát.

Kicsire darabolt/vágott zöldséget-répa volt+szétszedtemm a brokkolit amennyire csak tudtam- (így elég éppen csak hogy pillanatig blansírozni) amikor a vajon pirítottam ,raktam mellé a félbevágott (persze kicsumázva) paprikát és aztán abba kanalaztam bele a többi zöldséget.

Evőkanál kefirt beízesítettem egy késhegynyi grillfűszerrel és azt raktam rá.

Hmmm...az fincsi!!Nyilván kaliforniai paprikával még finomabb,csak az kuuuva drága.

Na,elnézést... :)

elkapott a konyhaláz! :)

Szia!

2020. okt. 21. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Juj jobbnal jobb... A kefirt nagyon szeretem mint alapanyag, ezt is biztosan kipróbàlom. Kaliforniai paprikát mindig hoz a férjem a bosnyák téri piacról, ott jó áron van azt mondta. (én nem járok piacra, nem is nagyon vagyok így tisztába a zöldségek árával, csak ami a Lidl, Auchanban van). Örülök hogy elkapott a konyhalaz, nagyon reméltem hogy lesz valaki aki ír, és nekem most jól jött, hogy te ilyen lelkesen segítettél nekem. 😉


Köszönöm, köszönöm! Szia.

2020. okt. 21. 23:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Mit készítettél végül?

Sikerült a köret?

2020. nov. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!