Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! A hús levest hogy jó...

SOS! A hús levest hogy jó elkészíteni? Meddig főzzem, milyen sorrendbe tegyem bele a dolgokat? Kérhetek tanácsokat?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok
2020. dec. 13. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Én először a húst teszem fel, és mikor már nem habzik, akkor beleteszem a zöldségeket: sárga-fehérrépa, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, ezen kívül egész bors, petrezselyemzöld és só.

És ezt főzöm pár órát.

2020. dec. 13. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Mi először a húst tesszük oda hideg vízben főni (só nélkül), ha már félig kész, beletesszük a zöldségeket. Együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz minden. Az időtartam leginkább a hús típusától és mennyiségétől függ, meg attól, hogy kuktában főzöd-e (mi úgy szoktuk, így kb. 30-40 perc általában bőven elég neki, igaz, mi főleg csirke- és pulykahúsból főzzük, a marha talán több időt igényel).

Csak a legvégén szoktuk sózni. Fűszerként borsot használunk (ezt már az elején bele lehet tenni, vagy a zöldségekkel együtt), a leveskockát meg hasonlókat kerüljük. Ha jó húst és sok zöldséget használsz, anélkül is finom lesz!

2020. dec. 13. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

Én simán felteszem hideg vízben a húst (még a marhát is) a zöldségekkel (fehér répa, sárgarépa, zellergumó, karalábé, vöröshagyma egészben, de megpucolva a felső héjtól, pár gerezd fokhagyma, nyáron 1 paprika, 1 kicsi paradicsom és egy cikkely kelkáposzta, de utóbbit csak félidőben teszem bele) és besózom.

Nem habozom le a levest, mert a kicsapódó fehérje csak plusz zamatot ad az ételnek, egy része elfő, a maradék lesüllyed az aljára és úgyis átszűröm.

Úgy főzöm több órát, hogy a leves éppen csak mocorogjon.

Még soha semmilyen zöldségem nem főtt rommá és a levesem kristálytiszta.

2020. dec. 13. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
53%

En leginkabb marhahúsból szoktam kesziteni a húslevest. Felteszem a hust, lehabozom es hagyom foni legalabb egy orat lassu tuzon … ekkor mar beleteszem a sot, a baberlevelet, a szemesborsot, a szerecsen diot, a hagymát, a fokhagymát, egy szem paradicsomot es egy szal paprikat.

Egy ora múlva hozzaadom a zoldsegeket: sargarepa, feherrepa, zeller, kelkaposzta, karalabe, egy-ket fej gomba es par szem zoldborso. Meg fozom ket orat lassu tuzon es kesz is.

2020. dec. 13. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!