Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Klasszikus sargaborso fozeleke...

Klasszikus sargaborso fozeleket hogyan kell csinalni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Klasszikus sargaborso fozeleket ti hogyan csinaljatok?

Vagy a menzasat amit regen az iskolaba adtak?

Irnatok nekem jol bevalt recepteket?

Nagyon halas vagyok erte.

Koszonom szepen :)


2021. jan. 21. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ház, annyi szokás!

Nálunk: előző este meleg vízbe áztatom a borsót, azt a lét leöntöm róla főzés előtt.

Felteszem főni hideg vízbe, só, babérlevél, zúzott fokhagyma. Amikor megpuhult, berántom. Részemről ennyi.

2021. jan. 21. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire klasszikus, és így csinálom:

25 dkg sárgaborsót előző este beáztatok. Másnap olajon üvegesre pirítok egy kis fej hagymát, rá egy gerezd átnyomott fokhagyma és a sárgaborsó. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, hozzáadok sót, borsot, két babérlevelet. 70-80 perc alatt szétfő. Közben folyamatosan kevergetni kell, hogy le ne égjen, az elfőtt vizet pedig pótolni.

Rántást nem teszek bele, mert így is tökéletes az állaga. És nagyon-nagyon finom.

2021. jan. 21. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez enyém biztos, hogy nem olyan mint a menzás.

Nagyon alaposan többször, több vízben megmosom a sárgaborsót, lehetőleg addig, míg a víz már áttetsző és nem habos rajta.

Dinsztelek egy hagymát, ráteszem a borsót, feleresztem füstölt lével, vagy belefőzők egy darab füstölt, nyers kolozsvárit.

Nyomok bele fokhagymát, kis őrölt borsot és figyelem, hogy kell e pótolni menet közben a lét, mert igencsak beszívja.

Amikor már puha, akkor szokták fokhagymás rántással berántani, de vannak aki csak pürésítik. Én rántom.

2021. jan. 21. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ên előző este beáztatom. A vízet leöntöm reggel róla. Újra felengedem, rakok mellé sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát és addig főzöm amíg be nem sűrití magát.
2021. jan. 21. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Majdnem mindig variálok vele egy kicsit. Az egyetlen, ami nem változik, hogy soha nem rántom be. Teljesen felesleges, így is betonkemény lesz már estére (kis túlzással persze).

Pont a héten csináltam: kevés zsíron hagymát dinsztelek, illetve én hagymakrémet szoktam használni, mert nem szeretem a hagymadarabokat. Rádobok egy füstölthús kockát (ha éppen nincs valami füstölt levem) és felolvasztom azt is a zsíron. Most tettem rá egy kis füstölt piros parikát is. Rázúdítottam az átmosott borsót, felöntöttem vízzel. Ilyenkor megy bele még egy kocka (de ez 1 kg sárgaborsóhoz van!), kis delikát. A mostani adagba került egy kis majoranna, bazsalikom és oregano is. Addig főzöm, míg kb. pürészerű nem lesz. A családnak ízlett.

2021. jan. 21. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!