Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell eltenni a sült...

Hogyan kell eltenni a sült hús zsírját?

Figyelt kérdés

Sült oldalas és sült tarja zsírját szeretném eltenni.

Amikor kiszedem a húst a tepsiből, kiöntöm a zsírt egy kis edénybe. Ha megdermed, marad alatta kocsonya.

Ezt a kocsonyát ki kell dobni alóla, vagy azzal együtt eláll a zsír? Azt a kocsonyát meg szokták enni?


2021. febr. 2. 23:44
 1/2 anonim ***** válasza:
90%

Az a "kocsonya" a legfinomabb. Ha oldalast sütök, soha nem marad alatta semmiféle kocsonya, csak a tiszta zsír. Ezt is leöntöm, és kenyérre vagy ha olyasmit sütök, akkor ahhoz az ételhez elhasználom.

Ellenben, ha egyben sütök valamit, és marad szaft az alján, akkor kiöntöm egy tálkába, mint te is, és mikor megfagy, elkeverem az aljával, így jut mindenkinek a kenyerére. Általában két nap alatt el is szokott fogyni, annyit meg kibír a hűtőben.

2021. febr. 3. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, az a kocsonya a legfinomabb! Vannak benne kis barnás lesült darabkák is, meg a fűszer.
2021. febr. 6. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!