Hol kezdődik az, hogy valaki hobbi vagy művészi szinten űzi a sütés-főzést, gasztronómiát?
Hobbi:össze ütöd a vasárnapi ebédet
Művészi:mikor valami finedining kajálda shéfje vagy aki egy maszatos tálért elkér 5000$-t
Ha beszélsz angolul, az Epicurious Youtube-csatornáján ez egy külön videósorozat. Ugyanazt az ételt elkészíti egy főzéshez átlagosan értő, egy hobbiséf és egy valódi is, és a narrátor elmagyarázza a különbségeket, hibákat.
Egyébként a "művészi" szint általában a fine diningot jelenti, ami mögött már több van, mint egy finom, jól kivitelezett étel létrehozása. Ott már gondolkodni kell az ízek párosításáról, textúrákról, technikákról, stb. Ezt élethosszon át lehet tanulni.
Attól, hogy mennyire promotálnak, mennyire akarnak rád felépíteni egy brandet.
Pl. Fördős Zé vs. Szoky
Szoky zseniálisan főz, fent vannak az ételei you tube-on, mégsem profi. pedig jobb, mint a sztárolt tv-s szakácsok.
3-as, ha nem beszél angolul, az se gond. Felirat megnyom, fogaskerék, automatikus fordítás és magyar megnyom.
Jómagam például hobbi szinten főzök.
Minden nap főzök a családnak, viszont számomra ez nem teher, hanem szórakozás, kikapcsolódás. Imádok recepteket nézegetni, és ezeket átalakítani a saját ízlésünknek megfelelően. Szeretek a boltban különlegesebb alapanyagokat vásárolni, majd kitapasztalni, hogy ez milyen ételbe passzol.
Művészi szinten mondjuk szerintem nem űzöm ezt az egészet, számomra a fine dining a művészet, ami 3 éhes száj etetésénél nem annyira megvalósítható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!