Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortaburkoláshoz jól bevált...

Tortaburkoláshoz jól bevált receptek?

Figyelt kérdés
Vajkrémes burkolóanyag receptekre lennék kíváncsi. Mivel színezitek? Lehet valamit keverni a krémhez, hogy ne legyen ennyire nagyon tömény, vajas, zsíros íze? Most kezdtem el próbálkozni, nem katasztrofális, de nem az igazi. Az állaga sem lett homogén. ☹️

2021. júl. 4. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:
21%

Mit jelent pontosan a vajas krém? Én besamelhez szoktam keverni a cukorral felvert margarint, úgy finom szerintem. Kakaót vagy citromlevet teszek bele, ez ezt a két fajtát szeretjük.


Ha nagyon könnyű krémet szeretnél, akkor besamel helyett megpróbálhatod sűrű tejbegrízhez keverni a margarint/vajat.

2021. júl. 4. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Fehércsoki+ vaj 1:1 arányban. A csokit gőz fölött megolvasztom, majd robotgépbe öntöm és állandó keverés mellett adom hozzá a szobahőmérsékletű vajat.
2021. júl. 4. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 burkolásról van szó, tehát svájci/olasz vajkrémre gondolhatott a kérdező, ezeket szokták burkolókrémnek használni.


A besamel teljesen más, az zsíradék+liszt, tejjel felöntve és mártás állagúra főzve.


A homogenitásnál egyébként lényeges, hogy az alapanyagok azonos hőmérsékletűek legyenek. Ha úgy tűnik, kicsapódott a vaj (darabos-trutyis a krém), akkor hajszárítózd meg az edény oldalát és közben keverd folyamatosan, össze fog állni.

2021. júl. 4. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
#3, a besamel+margarin+cukor az tökéletes tortakrém lesz, kívül-belül lehet kenni a tortára, de lehet csak kívül is, és kevésbé tömény, mintha csak margarinnal készült volna, besamel nélkül. És itt pont ez volt a kérdés. Simán a besamelt nem is lehetne úgy kenni, legalábbis nekem az eléggé gumisra össze szokott állni.
2021. júl. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

#1 Ez nem a főzött krém akarna lenni? Utána olvastam, de konkrét tortakrém receptet nem találtam “besamel” címszóval. A grízzel pedig megint az a baj, hogy nem hinném, hogy szép lenne, ha a kis dara szemcsék ott ékeskednének a torta külsején.


#2 Ez nagyon jól hangzik! Jövő héten hétvégén megint tortát kell sütnöm, ki fogom próbálni!


#3 Igen ezekről lenne szó. Hála az égnek nem lett ikrás a krém. Pár nagyobb gombóc vajat vettem észre amikor vontam be a tortát, és nagyon zavart, elszöszöltem vele egy ideig, de kihalásztam mindet.

2021. júl. 4. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:
1, 4 valami katasztrófa. De eleve margarint NEEEE! semmihez. 3-as jól írja.
2021. júl. 4. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!