Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a szekelykaposzta recept...

Ez a szekelykaposzta recept jo lehet? Nem ertem minek bele a liszt

Figyelt kérdés

👩‍🍳 SZÉKELYKÁPOSZTA


50 dkg sertés comb, kevés füstölt oldalas

1 kg savanyú káposzta

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál zsír

1 evőkanál paradicsom püré

1 evőkanál liszt

3 db babérlevél

1 teáskanál őrölt kömény

2 evőkanál piros paprika

ízlés szerint só

ízlés szerint bors


Elkészítés


Húsokat fel kockázzuk hagymát felszeljük a káposztát mossuk át, hogy ne legyen nagyon savanyú ettől el is tekinthetünk ha savanyúan szeretjük.


A hagymát zsíron megpároljuk hozzáadjuk a fokhagymát, majd hozzátesszük a húst fehéredésig pirítjuk.


Ekkor hozzátesszük a piros paprikát a fűszereket a paradicsom pürét és felöntjük kb 2- 3 dl vízzel. Sózni ne sózzuk, mert a füstölt hús és a káposzta is elég sós. Fedő alatt kb fél órát főzzük


Ekkor hozzátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje lefedjük és fedő alatt közepes lángon fél háromnegyed órát főzzük. Ha kell most sózzuk.


2021. júl. 16. 10:03
 1/7 A kérdező kommentje:

[link]



Vagy esetleg inkabb ez lenne jo?

Sose csinaltam meg :) koszi a segitseget

2021. júl. 16. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Kihagyta a rántás részt a leírásban. "Ekkor hozzátesszük a piros paprikát a fűszereket a paradicsom pürét és felöntjük kb 2- 3 dl vízzel." Itt a paprikás rántást készítünk, majd hozzátesszük a fűszereket stb kellene hogy legyen. Sokan készítik rántással, sokan nélküle.
2021. júl. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a #2 írja, a rántás csak opció.

Aki jobban szereti egy picit sűrűbb lével, az berántja. Aki nem, az nélküle...


Ízlések és pofonok. :)

2021. júl. 16. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Mansour ***** válasza:
Vagy lehet tejfölös habarással, mint a második receptben. De mindenképp kell bele egy kis sűrítés. Aki nem akar lisztet használni, keményítővel is sűrítheti.
2021. júl. 16. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem rántom, de nekem nem is úszik a vízben, hanem sűrű, pörköltes zaftja van, mert mire minden megpuhul benne, a víz is elfől.

Viszont, ha igaz az adoma, akkor a székelykáposztát úgy találta ki valamelyik Székely vezetéknevű híresség (talán Székely Bertalan festő?), hogy savanyú káposzta főzeléket összekevert pörkölttel és megszületett a Székelykáposzta. A savanyú káposzta főzeléket pedig rántották, tehát aki "autentikusan" akarja készíteni, tegyen bele rántást!:)

2021. júl. 16. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Mansour ***** válasza:
50%
Székely József, vármegyei főlevéltáros volt a névadó, és nem ő keverte össze, hanem állítólag a fogadóban már nem volt teljes adag étel, csak egy kis maradék pörkölt és savanyúkáposzta-főzelék. Ezeket kevertette össze Székely, és Petőfi Sándor, aki ennek tanúja volt, legközelebb már direkt Székely-féle káposztát kért.
2021. júl. 16. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem rántom be, sűrűn szaftos és tejfölt sem teszek bele, aki akar majd tesz rá.
2021. júl. 16. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!