Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tarja főzése gázon (nincs sütőm)?

Tarja főzése gázon (nincs sütőm)?

Figyelt kérdés
Egyszer egy barátom nagyszüleinél ettem tarját, amit a mama a gázon készített el egy edényben. Akkoriban csak fél füllel hallottam a receptet, de sajnos azt is elfelejtettem, amit hallottam. Neten mindenki csak sütőben süti, de a mama ezer százalék, hogy a gázon készítette, mert ezért is volt nagy szám. Az biztos, hogy fokhagymát és sót használt fűszerezéshez. Tudna valaki receptet írni ehhez és leírni, hogy pontosan milyen anyagú edény/serpenyő kellene ehhez? (Nagyon kezdő vagyok a konyhában... Sajnos nem tudom megkérdezni, nem tartjuk a kapcsolatot már)

2021. júl. 25. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
A fokhagymákat kisebb szeletekre vágod, egy késsel lyukakat csinálsz, amibe betömködöd, besózod. Veszel egy vastag falú serpenyőt, vagy lábost, zsírt/olajat bele körbesütöd jó pirosra minden oldalról, utána felöntöd pár deci vízzel, kb. 1-2 újjnyi legyen az edény alján, még a vízbe is rakj 1 kk sót, lefeded, 20 percenként megfordítod. Ha szereted nagyobb cikkekben 1-2 hagymát is dobhatsz mellé. Ha puha a hús, akkor leforralod róla a vízet, hogy újra zsírjára tudjon sülni.
2021. júl. 25. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Én soha nem sütöm sütőben, amúgy tök egyszerű, egyáltalán nem nagy szám.Akármilyen serpenyőben sütheted, én teflonban vagy kerámiabevonatosban szoktam, mert az tutira nem ragad le.A legalapabb, ha zsírban vagy olajban mind a két oldalát nagy lángon sütöd 1-2 percig,majd csökkentve a lángot egész kicsire, megsózod, mehet rá fokhagyma és bors is, felöntöd annyi vízzel, amennyi ellepi, fedőt teszel rá, kb fél óra múlva kezdi elfőni a levét, akkor leveszed róla a fedőt és megpirítod mind a két oldalát. Ezt lehet ragozni úgy, hogy még nyersen sózod-fűszerezed a húst, bekenheted mustárral is, ilyenkor nem kell teljesen lepirítani a húst, elég, ha elfő alatta a leve, és kész is. Bármilyen zöldséget is tehetsz mellé, azzal együtt készíted el,a húst a végén kiveszed,mikor elkészült, a serpenyőben maradt dolgokból meg készíthetsz mártást úgy, hogy kis liszttel megszórod, tejszínnel felöntöd. Felöntheted paradicsomlével is, vagy sima vízzel, hogy mártás sűrűségű legyen, ha akarod, leturmixolod, kész.Ne aggódj, semmi nem nehéz,a lényeg, hogy a húst puhára párold és ne égesd le.
2021. júl. 25. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 L.. István ***** válasza:
100%
Szerintem a mama lacipecsenyét csinált. Keress rá.
2021. júl. 25. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

Este befűszerezed és sózod a tarját az ízlésednek megfelelően.

Én durvára őrölt borsot és csilit szoktam használni, ha van friss akkor dobok mellé egy ág rozmaringot is. De szabadon variálhatsz. Esetleg szúrkodhatsz bele fokhagymagerezdeket is.

Éjszakára tedd a hűtőbe pácolódni.


Másnap reggel tedd egy akkora lábosba amibe épp belefér.

Olvassz meg és önts rá annyi kacsazsírt, hogy 2 cm magasan ellepje.

Fedő nélkül kezdd el melegíteni, ha rotyogni kezd tedd a legkisebb fokozatra és süssed 4 órán át.

A lényeg, hogy csak kis hőt kapjon, épp csak gyöngyözzön.

A zsír mindig lepje el teljesen.

4 óra után kapcsold le, a zsír alatt hagyd kihűlni.


Eheted melegen is, vagy hűtőben kihűtve vékonyra szeletelve felvágott helyett.


Az alacsony hőfok miatt nem ugrik össze nagyon és nem keményedik meg a hús, puha és omlós marad.

2021. júl. 25. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
88%
Dinsztelt tarja lehetett a kaja, de nevezik 'iskolas husinak' is. Menzan is volt hasonlo, csak persze az elkeszites hagyott nemi kivanni valot maga utan (meg is mindenkinek jo emlek).
2021. júl. 26. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!