Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsamájat hogy keszítsem el?

Kacsamájat hogy keszítsem el?

Figyelt kérdés

Vettem egy darab kacsamájat leértékelve. Soha nem ettem még, de régóta szerettem volna kipróbálni. Csak ugye az ára.

Egy részét el is kezdtem egy recept alapján, de valamit nagyon elrontottam. A recept azt írta, hogy kis lángon, lefedve süssem félórát. Gondoltam nem állok felette, hanem időnként ránézek. De már 10 percnél elégett az egész. (Hogy az olaj volt túl meleg, vagy a fedő nem zárt rendesen, nem tudom. Ott kellett volna maradnom vele) A sírás kerülgetett, amikor kidobtam a kukába. De ott van a másik fele, amit már nem akarok elrontani.


2021. aug. 3. 10:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
nem tudom honnan szedted a receptet, de ennél nagyobb hülyeséget nem lehetne csinálni vele
2021. aug. 3. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
97%
A májat nem kell sokáig sütni.Minél tovább sütöd annál keményebb lesz.Pont el kell találni az ideális időtartamot. A kacsamell,kacsacomb azon ételek közé tartozik aminek nem kell sok fűszerezés.Bors,só elegendő. A kacsamájat én fokhagymával,kakukkfűvel,esetleg rozmaringgal készíteném el. Ha kicsit pikánsabbá akarod tenni akkor lehet hozzáadni minimális mustárt. Köretnek adnék hozzá eperlekvárral leöntött serpenyőben megpirított roppanós céklaszeleteket.
2021. aug. 3. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
98%

Először tisztázzuk azt, hogy sima kacsamáj vagy hízott kacsamáj?


Olyasmi, mint a csirkemáj, barna? Vagy nagy sárgás, zsíros színű?

2021. aug. 3. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem eleve vétek kacsa vagy libamájat olajban sütni.

Lehet kapni mindkét zsírt dobozokban felszereltebb boltokban.

Én az ilyen májat nem ízesítem sütés előtt, hanem natúron sütöm saját zsírjában. Időt nem tudok, függ a nagyságától, vastagságától, de tuti, hogy nem félóra, hanem csak percekben mérhető.

2021. aug. 3. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
96%

Ha hízott kacsamáj, akkor szeleteld fel kb 1-1,5 centis szeletekre is tedd be a fagyasztóba sütés előtt kb egy órával.

Utána fogsz egy serpenyőt, elkezded melegíteni, amikor már forró, akkor beleteszed a szeleteket és alacsony hőfokon sütöd (nem kell alá más zsiradék vagy víz, fedő nélkül csináld). Pár perc alatt, amikor már látni, hogy bőven sült ki belőle zsír, akkor megfordítod és a másik oldalát is megsütöd, akkor jó, ha szép barna pörkölés van már rajta. Ha kész, akkor kiveszed, só, bors és kész.

A megmaradt zsírt szűrd le és tedd hűtőbe, zsíros kenyérhez pompás lesz.

2021. aug. 3. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 A kérdező kommentje:
Hízott kacsamáj volt.
2021. aug. 3. 11:56
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
Linkeld a receptet!
2021. aug. 3. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:
2021. aug. 3. 13:12
 9/22 anonim ***** válasza:
96%

Ez sima kacsamáj recept.

A tiéd nem sima, hanem hízott kacsamáj.

2021. aug. 3. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 A kérdező kommentje:
Azt nem tudtam, nem írta. A Nosalty-n alapanyagkeresővel találtam a receptet. A hízott kacsamáj alatt volt a felsorolásban.
2021. aug. 3. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!