Van egy hagymaleves receptem, hogyan készítsem el?
4 közepes hagyma
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só, bors
1 csokor zöldhagyma vagy snidling
2 liter víz
10 dkg sajt
Egy csupor oldalán találtam a receptet, de nem volt rajta az elkészítés módja. Kerestem neten recepteket, de nem tudom melyiket kellene követnem, mivel még sosem csináltam. Illetve nincs itthon se zöldhagyma se snidling, ezek kihagyhatók?
Ennek kb milyen állaga és íze lehet? (Sajnos eddig még nem ettem hagymalevest pedig a hagymát mindenhogy nagyon szeretem).
Az olajon mepárolod a hagymát.
Ezután megszórod a liszttel,elkevered hogy az olaj feligya a lisztet.Jöhet a víz fűszer.ízesítő.Tetejére tálaláskor a snidling.
Én tennék bele tejszínt is kb 1dl.
A sajtot pedig kenyér szeletekre pirítanán mellé.
A tejszínt mikor tegyem bele?
A csuprot amúgy már tudom kinek a konyhájában láttam:(
Nem lenne egyszerűbb egy másik receptet keresni, ahol instrukciók is vannak? A hozzávalókból ítélve ez egy hótátlagos darab...
Tessék, hogy ne száradjon le a kis kezed:
Igen, kihagyható a zöldhagyma meg a többi sallang, a fenti receptből is a kenyér, meg a bor is, bár utóbbit a szerecsendióval én beletenném, ha van, mert kikerekíti az ízeket.
köszi de direkt nem akartam másikat keresni:)
már rég megtettem volna ha így lenne, de azért köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!