Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kínai gyömbéres csirke készíté...

Kínai gyömbéres csirke készítése, panírozva?

Figyelt kérdés
Az egyik kínai étteremben sütnek gyömbéres csirkét, kicsire vágott panírozott darabokkal, hasonlóan a szezámmagos csirkéhez. Ilyet szeretnék készíteni, de a neten csak panírozás nélküli recepteket találok. Gondolom a panír ugyanaz, mint a szezámmagos csirkénél, a kérdés, hogy ebben az esetben hogyan és milyen formában adjam hozzá a gyömbért? Az édes chilis pácba kellene keverni a végén? Ha esetleg tudtok segíteni konkrét mennyiségekkel, az szuper lenne. Köszönöm!

2021. nov. 16. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én használok őrölt gyömbért is és nem értem miért ne lenne íze!? Természetes, hogy a friss, mint mindenben intenzívebb (kevesebb is kell), de azért ne mondjatok már ilyet hogy íztelen porral. Kérdezőnek lehet épp ilyen van és elmegy a kedve.:)

Olyan kérdésem lenne a hozzáértőktől, hogy az, hogy milyen keményítő az mindegy? Én eddig kukorica keményítőt olvastam a kínai recepteknél meg eddig csak azt használtam máshoz is. De ugye van burgonya meg tápióka keményítő is és ennek már próbáltam utánanézni, hogy jobb-e valamelyik, csak nem sok sikerrel.

2021. nov. 17. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
54%

Az örölt meg a friss gyömbér íze közt semmi hasonlóság sincs, friss helyett a port használni értelmetlen, nem lesz jó töle az étel.


A keményítö majdnem mindegy, kukorica-, burgonya-, rizskeményítö is jó, a tápióka egész más jellegü, meg jóval drágább, ezt nem érdemes használni. Eredetileg azért a kukoricát használják, mert ott az a gyakori.

2021. nov. 17. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Szóval tisztázásként: először bepácolom a csirkét a gyömbérrel, aztán a fehérje+keményítő, utána meg az édes chili szósz.

Tudnátok írni konkrét arányokat, mennyiségeket? Mi lenne pontosan a pácban, milyen arányban, hogy keverjem a panírt, és mi szükséges még a szószhoz?

Köszi!

2021. nov. 17. 10:44
 14/14 anonim ***** válasza:
13: keress rá blogokban, nagyon sok helyen írnak ilyen kínai panírozáshoz arányokat.
2021. nov. 17. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!