Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó sűrű a bablevesn...

Mitől lesz jó sűrű a bablevesnek a leve?

Figyelt kérdés
Ki hogy főzi a bablevest, mit tesz bele és mitől lesz olyan sűrű és finom a leve?

dec. 4. 14:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%
Rántás :)
dec. 4. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Csak rántás?
dec. 4. 14:58
 3/19 anonim ***** válasza:
57%
Meg attól is hogy kevesebb lével főzöd.
dec. 4. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Hát attól sűrű. :) Ha a recept érdekel, akkor mifelénk bab kerül bele, sárgarépa, egy fél fej zeller, egy vöröshagyma egészben, csipetke, kolbászkarika vagy ritkábban füstölt husi, és a rántás, amiben fokhagyma van meg pirospaprika.
dec. 4. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
58%
Mi soha nem teszünk bele rántást, egyszerüen kevesebb vízzel fözöm, kis fokozaton, de sokáig. A leve mindig jó sürü lesz, anélkül, hogy tele kellene nyomni liszttel.
dec. 4. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
72%
Sűrű a rántástól lesz, jó ízű meg a füstölt csülöktől.
dec. 4. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
67%
6. Ki hogy szereti, én például nem szeretem benne a füstölt ízt.
dec. 4. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 qkker1 ***** válasza:
Én nem szoktam berántani, de csülöklében főzöm.
dec. 4. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Csináltam rántva, csináltam másképp -de egyszer sem lett olyan igazi finom, ízletes, és sűrű, mint amit a seregben kaptam (vagy mi főztük) a gulyáságyúból. Az öreg szakács polgári alkalmazott meg is magyarázta: Otthon ne akarj ilyet csinálni, nem fog menni. Ilyen finom csak 100 liter felett lesz. :)

És igaza volt. Sose találom el rendesen.

Amikor mostanság viszont a céges "csapatépítőkön" főzünk, gulyáságyúban, vagy nagy kondérban, akkor tökéletes.

dec. 4. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
35%
Attól lesz sűrű, hogy sűrűre főzöd. Nálunk, minden leves olyan, hogy megáll benne a kanál. Sok a víz, híg lesz. Egy 8 literes fazék háromnegyedig, kell hozzá kiló bab, egy csülök, kolbász, bő kiló különböző zöldség. Megfő a bab. vagy két szedőkanálnyit szétnyomkodok. Utána jön bele a fokhagymás, paprikás rántás. íze meg nagyon különböző, attól függően, gázon, szabad tűzön, vagy kemencében főzöm.
dec. 4. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!