Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált fánkrecept? Melyik a...

Bevált fánkrecept? Melyik a legjobb? Valami olyan amelyhez sok különleges hozzávaló nem kell.

Figyelt kérdés

De olyan amelyhez kell a fánkforma is, mert ma kaptam egyet és kiszeretném próbálni.

Köszönöm


2010. szept. 9. 17:15
 1/3 A kérdező kommentje:
6 mélyedés van a formámban, ha tudtok ehhez a mértékhez illő receptet irjatok. Köszi
2010. szept. 9. 17:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy használható-e a formához, én abban még nem próbáltam, de a legegyszerűbb recept, amit használni szoktam:

* 15 dkg liszt

* 1 tojás

* 1 csomag sütőpor

* 2 dl natúr joghurt

* pici só

* a sütéshez olaj


Nagyon könnyű, és finom is! Remélem segítettem!:))

2010. szept. 9. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Ezt próbáltad már? Igaz ehhez nem kell a forma, de ez is nagyon finom:


Forgácsfánk


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 dkg porcukor, ½ dl tejföl, 3 tojás sárgája, csipet só, ½ dl rum, liszt, olaj, tálaláshoz: 20 dkg sárgabarack lekvár és vaníliás porcukor.

Elkészítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a rum egy részével rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük.

Ezután belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk és a közepén is bevágva a rövidebb oldalt a résen átbújtatva, masnivá alakítjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük, vaníliás porcukorral meghintjük, és rumos baracklekvárral kínáljuk.

2010. szept. 10. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!