Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a recept jó lesz?

Ez a recept jó lesz?

Figyelt kérdés

Találtam több sütés nélküli torta receptet is, de egyiket sem éreztem tökéletesnek.

Próbáltam összeollózni egy saját receptet. Mit gondolsz róla?


Barackos túrós torta


Alap:

200 g édes keksz (győri zabfalat)

120 g olvasztott vaj

3 ek baracklé


Krém:

500 g krémes túró

2 dl görögjoghurt vagy 200 ml habtejszín (??)

100 g porcukor

1 db narancshéj

1 csomag vanilliás cukor

15 g feloldott zselatin (??)


Felső réteg:

350 g barack

350 ml baracklé

10 g feloldott zselatin


A kérdőjeles összetevők kellenek? Ha igen, akkor melyik?


Köszönöm szépen!



2022. febr. 21. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Igen. A kérdőjelesek fontosak, mindkettő. A joghurt/tejszín a krémességért felel, cukros túró kb. ehetetlen, a zselatin meg azért, hogy megfogja a tölteléket, enélkül szétcsúszna.
2022. febr. 21. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Szerinted a joghurt vagy a tejszín a jobb választás?

2022. febr. 21. 13:43
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Jó lesz ez a recept.

Pár megjegyzést tennék. :)

Az alapnál vagy elhagynám a baracklevet és picivel több vajat tennék vagy kevés baracklekvárt tennék bele inkább. A baracklétől a zabkeksz inkább masztos lesz.

A krémnél a hozzávalók teljesen jók. Én tennék bele joghurtot és habtejszínt is. Vagy joghurt helyett mascarponét. Isteni. :) Ha rendes habtejszínt tennél bele, akkor jól hűtsd le és hideg tálban verd fel. (Vigyázz, hogy ne verd túl, mert vaj lesz!) Ha ezt választod, akkor a habtejszín és a zselatin kivételével mindent keverj ki, verd fel a tejszínhabot majd a kb 1/4-ével lazítsd fel a krémet, aztán óvatosan forgasd bele a maradék habot. Utána mehet a végleges krémbe a zselatin.

A zselatinnál 3 opció van:

- Dr. Oetker Expressz Zselatin fix - Én ennél a mennyiségnél 3 db-t használnék. Picit drága, de könnyű vele dolgozni. Ha összeállt a krém, akkor kell beleszórni és még jól elkeverni. Persze úgy, hogy közben a habot ne törd szét.

- Lapzselatin - Én ebből 8db-t használnék. Hideg vízben kell megduzzasztani, majd edényben vagy mikróban megolvasztani. Vigyázni kell vele, mert gyorsan megég. Elég ha épp megolvad. Bele kell folyatni a nem túl hideg krémbe és gyorsan el kell dolgozni.

- Sima zselatin - 15g mehet. Kevés hideg vízben kell duzzasztani és a vízzel együtt meg kell melegíteni, amíg feloldódik. Ugyanúgy melegen mehet a krémbe, mint az előző.

A felső rétegnél ugyanígy a zselatin. :)

2022. febr. 21. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Előző vagyok. Annyi még, hogy tortaformában rakd össze. Ha a krémet rárakod a kekszes alapra, akkor a hűtőbe tedd be 2-3 órára a felső zseléréteg előtt. :) Ha megdermedt, akkor mehet rá a teteje. Ne legyél türelmetlen. Többször jártam már úgy, hogy két réteg összefolyt. :D
2022. febr. 21. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
35%

Felvert tejszínhabot tennék a helyedben ha nem diétázol

A joghurttal sütikben általában csak a baj van

2022. febr. 21. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!