Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kínai éttermekből rendelhető...

A kínai éttermekből rendelhető brokkolis csirkében mik azok az "egzotikus összetevők" amik azt a kissé ragacsos állagát adják?

Figyelt kérdés

Sokszor rendeltem már onnan brokkolis csirkét, jázmin rizzsel, én imádom ahogy összekeverve a brokkolis csirkét a rizzsel, olyan kis ragacsos állaga lesz az egésznek. Otthon vagyok a sütés /főzésben, de a hagyományos magyar kaják terén nem kinai kaják terén, de nagyon szeretem a kínai konyhát, úgyhogy szeretnék pár receptet megtanulni. Például sushi makit is tudok készíteni, (tudom, ez japán kaja, elnézést :D) már sokszor csináltam, ott például a rizsecet adja a rizsnek azt a jó kis ragacsos, kissé savanykás ízét. Olvastam neten recepteket és ehhez a brokkolis csirkéhez is elvileg addnak rizsecetet vagy fehérbor ecetet, de mégis másabb szerintem az íze, szóval biztos van még egy összetevő amiről nem tudok.

Valaki? :D



#kínai #Brokkolis csirke #Ragacsos rizs
2022. febr. 22. 09:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
4%
Az hogy ott rothad a pultban napokig.
2022. febr. 22. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Légyszi ne 😂
2022. febr. 22. 09:31
 3/14 anonim ***** válasza:
42%
Bemennék egy olyan időpontban, amikor nincsenek előttem meg utánam 100-an, rendelnék egy adagot, és megpróbálnék beszélni a pultban állóval. Ha szerencséd van, elmondja, hogy ők hogy készítik. (Amúgy az, hogy nagy vonalakban elmondja, az tök normális dolog - a "módra" készült kajáknál, ha épp nem ismerem az adott "módrát", akkor én is meg szoktam kérdezni. A többire meg tényleg ott van már a Google.)
2022. febr. 22. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen, erre már én is gondoltam. Majd ha eljutok egy kínai kajaldaba megkérdezem. De addig is jó lenne azért tudni, mert magamat ismerve, nem mostanában fogok eljutni oda :D
2022. febr. 22. 09:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kukoricakeményítő, vagy tojás. Mindkettőre láttam példát.
2022. febr. 22. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen, írták azt is, hogy tesznek bele valahol tojásfehérjét meg kukorica keményítőt

Talan az összes keveréke adja akkor

2022. febr. 22. 09:39
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
6. YouTube-on találsz kínai recepteket.
2022. febr. 22. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
18%

"Majd ha eljutok egy kínai kajaldaba megkérdezem. De addig is jó lenne azért tudni, mert magamat ismerve, nem mostanában fogok eljutni oda"


Fontos neked, és sürgős neked ezt tudni? Akkor elmész, rendelsz egy adagot, leülsz, megeszed, és amikor kihozza a pincér, vagy mielőtt megrendelnéd, akkor gyors megkéred a pincért, hogy mondja el nagy vonalakba, hogy az ezmegaz hogy készül.

Utána nyam-nyam behamizod, a többire, a részletkérdésekre meg ott van a Google, urambocsá a kínai turkálósok (minden városban van, ők turiznak, nem érdekük,hogy ne mondják el a saját nemzeti kajájukat, legtöbben szeretnek is beszélgetni (itt persze kell a maszk, ellentétben az étteremmel, ahova enni megy az ember), de nyilván ők is esznek, esznek ilyeneket is), meg a net.

2022. febr. 22. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol keményítőt tesznek bele.
2022. febr. 22. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy ezeknek a kifőzdéknek a világon semmi közük a kínai konyhához, nem véletlenül nem látsz egyikben sem kínai vendégeket. Nem tudom, hogy merre laksz, de Budapest tele autentikus helyekkel, inkább ott próbálkozz.
2022. febr. 22. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!