Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szalonnasütésnél miért kell...

Szalonnasütésnél miért kell egyfolytában forgatni a nyársat? Miért nem lehet pl. 10 percig az egyik oldalát sütni, aztán 10 percig a másikat?

Figyelt kérdés

2022. márc. 31. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Senki sem tiltja, kipróbálhatod. Én sem forgattam soha folyamatosan. (De a 10 perc szerintem sok lenne :) )

Egyébként egyenletesebben sül, ha folyamatosan forgatod.

2022. márc. 31. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
A kisülő zsírt nem szokás hagyni belecsepegni a tűzbe, hanem a kenyérre szokás csepegtetni. Utána meg természetes fordítva visszatenni a nyársat a szalonna egyenletes sülése érdekében.
2022. márc. 31. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Az élmény része. Amúgy nem muszáj folyamatosan forgatni, ha nem akarod, ritkábban is elég, viszont az általad írt módszerrel szerintem nem szép egyenletesre sülne, úgyhogy néha nem árt.
2022. márc. 31. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

10 perc alatt szénné is éghet a szalonnád, ha mozdulatlanul tartod azt.

Azért forgatják, hogy egyenletesen érje a hő, ne égjen meg, és a kiolvadó zsír se a parázsra kerüljön, de amikor a kenyér fölé tartod, az kapjon zsírt.

A kiolvadó zsír ugyanis elkezd a gravitáció hatására a parázs felé vándorolni, de ha időben fordítod el a szalonnát, nem csöppen le másik irányban kezd el utat keresni a szalonna felületén, de mire ott le csöppenne ismét fordítod - ha jól csinálod, a kenyér fölé tartva csöpög ki zsír, és a szalonnád sem szenesedik el.

2022. márc. 31. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. A konyhában hogy csinálod?
2022. ápr. 3. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!