Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a spenót...

Hogyan kell csinálni a spenót főzeléket fagyasztott spenótból?

Figyelt kérdés
2008. dec. 17. 15:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Zsiradékon megpirítasz kevés lisztet,beletörsz fokhagymát. Az olvasztott spenótot ráöntöd, jól összekevered. Én felváltva szoktam kevés víz, kevés tejjel felönteni.Sózod, 1 ek cukrot szórsz bele, kevés borsot, és hagyod főni, időnként meg kell keverni, nehogy a rántás miatt leégjen!.
2008. dec. 17. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kicsit másképp csinálom.Tejbe teszem a fagyasztott parajt, és megfőzöm.Persze ízesítem sóval, vegetával, és mikor már nem nyers, akkor felöntöm főzőtejszínnel, és náhéhány perc után elzárom.Nagyon finom!!
2008. dec. 17. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok.Anyukám máshogy csinálja, de rettentő finom az is.Tejbe rakja a spenótot megfőzi,sózza, vegetázza, és csinál rá egy fokhagymás laza rántást.És ez mind semmi, mikor már majdnem kész belekever 2 tojást, és belefőzi.Nagyon finom krémes lesz tőle!
2008. dec. 17. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
74%

Hozzávalók:


* 1,2 kg zsenge, friss spenót

* 1 db zsemle

* 4,5 dl tej

* 2 púpozott kanál liszt

* olaj

* 3 gerezd fokhagyma


Elkészítés:


1. A 1,2 kg friss, zsenge spenótleveleket egy nagy tálban bő vízben többször átmossuk. A levelek szárát és az erét tépjük le, majd ezzel végezve tehetjük egy fazékba. 2 liter vízben, fedő alatt főzzük meg 10-20 percig, míg teljesen meg nem puhul. A megfőtt spenótot szűrjük le, levét nyomkodjuk ki, majd vágjuk apróra. Ezt a pépesítési folyamatot végezhetjük darálón, turmixgépben vagy aprítógéppel egyaránt.

2. Időközben a zsemlét felszeletelve áztassuk annyi tejben, amennyit felvesz.

3. Rántás készítése: 2 púpozott evőkanál liszthez adjunk annyi olajat amennyit felvesz, reszeljünk bele 3 gerezd fokhagymát és addig melegítsük folyamatos kavargatás mellett, míg habozni nem kezd a rántás.

4. A rántáshoz adjuk hozzá a spenótpürénket és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 5-10 percig.

5. Adjuk hozzá az átáztatott, de már kinyomkodott zsömlénket, jól összedolgozva a spenóttal.

6. Ezekután fűszerezhetjük: sóval, borssal esetleg kevés szerecsendióval.

7. A kinyomkodott és a még maradék tejet öntsük a forrtyogó spenóthoz, amit még körülbelül 5 percig forraljunk.

8. Feltétként tükörtojással vagy főtt tojással tálalhatjuk.

2008. dec. 17. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

4 személyre :



Hozzávalók


* spenót

* szódabikarbóna

* tej

* tojássárgája


Elkészítési javaslat


A jól megmosott spenótot lobogó forró sós vízben pici szódabikarbónával 10 percig főzzük, azután szitán áttörjük. Kis világos rántást készítünk, beletesszük a spenótot, tejjel feleresztjük, jól összekeverjük, 5 percig együtt főni hagyjuk és tálaláskor 1 tojássárgájával elkeverjük.

2008. dec. 17. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%

Tegyél bele áztatott,majd kinyomkodott zsemlét a dédim is igy csinálta.Nagyon fini.+ a nyerstojást is keverd

bele.

2010. jan. 2. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!