Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok sous-vide módszerrel...

Szoktatok sous-vide módszerrel sütni otthon?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 15. 09:16
 1/3 anonim ***** válasza:
26%

Az nem sütés. Csak szólok.


Párolás mondjuk.


Amúgy elvileg kell hozzá apparátus, tehát a valadzom: nem


De amúgy sem szimpatikus műanyagban pácolni a húst amit megleszek, ráadásul magas hőmérsékleten ahol remekül kioldódnak a műanyagból a vegyianyagok és garantáltan belediffundálnak az ételbe.


Tehát ki sem próbálnám.

2022. ápr. 15. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
42%
Nem, mert anélkül is kifogástalan minőségű, porhanyós húsokat készítek.
2022. ápr. 15. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

#1:

- a sous-vide fürdő után sütés van

- nem feltétlen kell hozzá készülék a vákuumfóliázón kívül, gáztűzhelyen és indukcióson is megoldható, ha jól állítod be

- a “műanyagból” nem oldódik ki semmi, egyrészt a műanyag egy gyűjtőfogalom és nem minden típusa hőérzékeny, másrészt az oldódás, az nem az, amire te gondolsz, harmadrészt food grade/food safety műanyagban lehet sous-vide főzni, nem szemeteszsákban

- sokkal egészségesebb így főzni a tápanyagok miatt.


Kérdező, igen szoktam főzni így, bár nem olyan egzakt hőfokokon, mit ideális lenne, mivel csak indukciós rezsóm és egy multicookerem van, de 60 Celsius közelében tudom tartani a vízhőmérsékletet és van megfelelő hőmérőm a főzéshez.

2022. ápr. 15. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!