Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Viszonylag folyós karamellát...

Viszonylag folyós karamellát hogy tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Olyasféle karamellre gondolok,ami a csokikban szokott lenni töltelékként(van folyós,meg sima nyúlós)

Lehet egyáltalán olyat csinálni(mert mű vagy valami...)?


2010. szept. 17. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Mikor elkészült a karamell, tegyél hozzá tejszínt (mennyiséget nem tudok írni, csak érzésre...), attól nyúlós marad, nem keményedik meg.
2010. szept. 17. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Ájhevnó válasza:
Elkezded karamellizálni a cukrot, majd amikor már szép barna, először egy kevés tejszínt raksz hozzá.
2010. szept. 17. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én tudok egy jó receptet:

Hozzávalók: -30dkg kristálycukor

-4dl tejszín

-3ek. víz

1) a cukrot a vízzel elkezdjük melegíteni, karamellizálni

2) levesszük a tűzről és beleöntjük a tejszínt

3) visszatesszük a tűzre, kis lángra kapcsolunk és óvatosan kevergetjük addig, amíg sima nem lesz

2010. szept. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
jaa mármint akkor vesszük le a tűzről mikor már karamellszínű lett a cukor ( ez elég sokáig tart, de nem szabad megijdeni h elrontottad :) na mindegy :D
2010. szept. 17. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!!:)

Majd hamarosan ki is próbálom:P

2010. szept. 18. 21:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!