Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sütni a pizzát hogy...

Hogy kell sütni a pizzát hogy ne égjen rá a sajt mielőtt megsül a tészta?

Figyelt kérdés
Legalulra tettem a pizzát a sütőben. 200 fokon nem légkeveréssel. A sajt már kezd égni de a tészta széle meg fehér.
2022. júl. 3. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Mirelit pizza? Ha nem, 200 fok nagyon kevés hozzá.
2022. júl. 3. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
25%
Alacsony hőfokon
2022. júl. 3. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyi titkás pizza lisztből csináltam pizza tésztát. Az oldalán van recept. Pont ugyanúgy csináltam mindent. 220 van írva a receptre is de akkor méggyorsabban megbarnul a sajt.
2022. júl. 3. 23:26
 4/8 anonim ***** válasza:
43%
Akkor vagy: túl vastag lett a tészta, nem kelt eleget, nem kapott elég kovászt/élesztőt a tészta így nem tudott buborékosodni. Illetve a sajt se mindegy, reszelt trappista könnyen leég míg egy rendes mozzarella kevésbé.
2022. júl. 3. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
lisztezd meg a reszelt sajtot.
2022. júl. 4. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én a leírtak alapján úgy vélem, nem volt rendesen előmelegítve a sütő. Én is hőlégkeverésesben sütöm a pizzát, és a vékonytésztás pizzához 220-230 fokot állítok, előmelegíteni hőlégkeveréses módban melegítem. Amikor a sütő csipog, hogy elérte a hőfokot, utána még 10-15 percet járatom, mielőtt beteszem a tésztát. Ekkor állítom le a hőlégkeverést, és alsó-felső módban 220 fokra visszavéve sütöm a középső tálcahelyen. (A kelt tésztáknak az a jó, ha a sütő felforrósodott oldalairól (és aljáról, tetejéről) a sugárzó hő süti a tésztát. Ehhez rendesen fel kell forrósítani a sütőt. De legalábbis az enyémet.
2022. júl. 4. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
A nagyi titka, hogy az ételt elbaszarintja! Még a Tesco sima lisztje is jobb nála.
2022. júl. 4. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem jó a nagyi titkás pizza liszt. Nem is tudtam hogy van ilyen hogy pizza liszt. Nem reklámozni akarom, csak azt a receptet csináltam ami azon van. Lehet az a legrosszabb pizza liszt, nem tom. Csináltam gyermelyi lisztből is (nem pizza lisztből) úgy nem lett olyan jó. Maga a tészta teljesen ok nagyi titkás lisztből ha megsül. Eddig úgy csináltam, hogy mikor a sajt jó lett akkor le takartam alufóliával a sajtot úgy, hogy a pizza széle ne legyen letakarva. Így megsült a széle is. Gondolom van erre jobb megoldás is:D majd kipróbálom a nagyon előmelegítést és a 220 fokot.
2022. júl. 5. 10:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!