Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a tökéletes lecsó?

Hogyan készül a tökéletes lecsó?

Figyelt kérdés
Tudnátok adni tippeket a tökéletes lecsó elkészítéséhez?

2022. júl. 29. 10:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%
Hú, a cukkinis isteni, nagyon feldobja a lecsót.
2022. júl. 29. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Nálam:


Általában 1 kg paprikából, 3 hagymából és 2-3 közepes paradicsomból készítem.


Füstölt szalonna zsiradékon megpirítod a nagyon apróra vágott hagymát, teszel rá egy kevés pirospaprikát, (ez nem pörkölt!) ráaprítod a paradicsomokat, leheletnyit sózod, megkevered, lefeded és visszateszed a legkisebb lángra, hogy éppen csak pötyögjön, hogy a hagyma elfőjön, ne rocogjon félig nyersen a lecsóban.


Ekkor kezded felvágni a megmosott zöldpaprikát, neked tetsző formára (karikára, kockára, hasábra, stb)


Mikor ezzel megvagy, ráteszed a paradicsomos hagymára, összekevered, készre sózod. Amíg kidobja a saját levét addig fedő, utána leveszed róla, hogy sűrű zaftja legyen.


Amikor kellő puhaságú a paprika, akkor kész.


Ha akarsz bele kolbász vagy virslikarikákat, azt ekkor teszed bele, mert átveszi a lecsó forróságát, de az íze benne marad.


Vigyázni kell, hogy a paprikát ne főzd rommá, mert a lecsóban még lezárás után is puhul a melegtől!

2022. júl. 29. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
26%
megette a fene, ha annyi idő alatt nem fő szét a hagyma, mire jó a paprika, 12.
2022. júl. 29. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
86%

#13: pedig bőven nem fő szét a hagyma annyi idő alatt.

Aki konyít kicsit a főzéshez az tudja jól, hogy a hagymát érdemes túlfőzni, hogy sokkal szaftosabb és ne vizes legyen a végeredmény.

2022. júl. 29. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a lecsó húsmentes. Kókuszolajon meg szoktam pirítani a hagymát, erre rádobom a felkockázott kimagozott paprikát, a paradicsomot. Egy kis paradicsomszószt is szoktam rá tenni. Szeretem a csípős ízeket, szóval mindig van erőspaprika is benne, és egy kis cayenne bors az extra ízekért. Ezenkívül sóval és borssal szoktam ízesíteni. A zöldségeket mindig félkeményen hagyom
2022. júl. 29. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Holnap biztosan elkészítem!:)
2022. júl. 29. 20:58
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
En teszek bele virslit es tarhonyaval eszem
2022. aug. 9. 05:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!