Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol tudom megnézni hogy a...

Hol tudom megnézni hogy a sertés részeit mire lehet felhasználni?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok a főzésben.van olyan oldal ahol meg tudom nézni hoy a sertés részeit mire lehet felhasználni?vagy megirnátok nekem,ti tapasztaltabbak vagytok hogy pl mit csinálnak a lapockábol,tarjából.......
2023. jan. 10. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Töltsd le a Horváth Ilona szakácskönyvet, abban minden benne van.
2023. jan. 10. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
#1-es vagyok. A lapocka nagyon jó pörköltnek, de a vastagabb részeit egyben is meg lehet sütni. A tarját lehet egyben és szeletben is sütni, ha nem túl zsíros, ki is lehet rántani. Szeletben pörköltalapra is teheted, lecsósan, gombásan. Bele fogsz jönni.
2023. jan. 10. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem forditva ülsz a lovon. Azt nézd inkább, hogy az egyes ételekhez mit irnak? De könnyen tudsz guglizni ilyesmit is :ételek sertéslapockábol. (Csak gyözz ezekböl válogatni neked megfelelöket.)
2023. jan. 10. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Neten pl.
2023. jan. 10. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Vegetáriánus vagyok, így a párom előtt sosem készítettem húst semmilyen formában. Netről, ismerősöktől tájékozódtam, relatíve hamar bele is jöttem. Már nem csak a csirke-pulyka-mirelit szentháromság létezik :D
2023. jan. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Régi Klasszikust ajánlok:

[link]

Frank Júlia könyve, „Disznótorban”

PDF ben nem tudom fenn van e nem hiszem, könyvtárban antikváriumban biztos. Új kiadás nem tudom van e

2023. jan. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Ne aggódj, nem lesz olyan nagy baj ha eltéveszted sem. Csináltam én is anno karajból pörköltet. Megettük, aztán rájöttem, hogy ezt így többet nem csinálom. Ettől függetlenül van aki meg pont azt szereti. Ahogy belejössz,a saját tapasztalat sokkal jobb lesz,addig meg ott lesznek támpontnak a receptek. Egyébként talán Tescoban vagy Auchanban láttam egy nagy ábrát a falon, ott jelölte, hogy melyik rész mire jó.

Én gulyáslevesbe és pörköltbe a lapockát szeretem. Tarját sültekhez (szeletelve) egyben sütve, kicsit különlegesebb fogáshoz szűzpecsenyét szoktam. A darált húst, ha van lehetőség, akkor lapockát vagy tarját szoktam ledaráltatni. Rántott húst pedig karajból szeretjük.

2023. jan. 10. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Van pár elég szakértő hentes is, piaci húsboltokban.
2023. jan. 10. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!