Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Instant kínai leves házilag?

Instant kínai leves házilag?

Figyelt kérdés

Megéheztem az instant levesre, viszont nincs otthon ilyen zacskós kínai instant levesünk.

Azt tudom, hogy általában a bolti csak annyiból áll, hogy van valamilyen kínai tészta meg egy zacskó fűszer, ezeket kell összeönteni, rá a forró vizet és 3-5 perc alatt kész.


Ilyet lehet otthon házilag is csinálni?

Mondjuk fogok valamilyen tésztát, és megszórom húshoz való csirke/sertés fűszerkeverékkel, esetleg dobok bele húsleves kockát, majd ugyanúgy mint a boltit felöntöm vízzel és várok.

Jó ötlet, vagy más eredmény lesz mint a bolti?


2023. jan. 30. 15:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"esetleg dobok bele húsleves kockát"

Olvasd el a csomagolásán, hogy hogyan kell felhasználni és rájössz.

2023. jan. 30. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
39%

"egy jó kemény, házi csigatészta, az életben nem puhul meg attól, ha melegvízben ázik"

"elzárod alatta a gázt, 2 percen belül kiderül, hogy felpuhul, vagy nem. ... ha nem, akkor (mivel fövésben volt a leves, így elég forró volt) még nem késő pár percre visszarakni főni."


Nem olyan fontos a meleg, a víz a lényeg, azzal megszívja magát akkor is, ha nem gyújtunk alá újra.

2023. jan. 30. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem próbáltam még ki.
2023. febr. 1. 11:04
 14/18 anonim ***** válasza:
55%

"Nem olyan fontos a meleg, a víz a lényeg, azzal megszívja magát akkor is, ha nem gyújtunk alá újra."


Csak így nem FÖTT tésztát kapsz, hanem csirizt!

2023. febr. 1. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

3-mas vagyok.


Mivel többen is ide idézték amit írtam, megszólítva érzem magam, így illik válaszolni.


Létezik az a tészta (egyes durum tészták, vagy ami nagyon vékony, pl a legtöbb cérnametélt, vagy sok esetben a házi tészták, mert azt nem lehet olyan keményre begyúrni)

Aminek kevés főzés kell, utána le lehet zárni, és a forró vízben bedagad.


Viszont nem véletlenül írtam, jó kemény csigatésztát, de írhattam volna mondjuk házi (dörzsölt, vagy reszelt, melyik márka hogy nevezi) tarhonyát is.

Ezeknek akár 15-20 perc főzési idő is kell.

Egyrészt forró vízben áztatva valóban, csak szétmegy a külsejük, mielőtt belül megfőnének, másrészt 10 perc alatt annyit hűl a forró víz, (már eleve attól, hogy belerakjuk a tésztát)

hogy a végére abból max langyos víz lesz, a tésztából meg moslék.

2023. febr. 1. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
67%
Komolyan ott tartunk, hogy egyeseknek a tészta főzés is rakétatudomány?
2023. febr. 1. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát, látod...

De minden téren olyan trendek terjednek, még úgymond "szakemberek (-nek hazudott kontárok) között is, hogy elsírom magam.

Egy csecsemőnek meg minden vicc új, aki abszolút nem ért hozzá, az olyannak is hisz, aki a tiktokról tanult főzni.


Pedig sok esetben csak józan parasz ész kéne hozzá.

Nemrég valaki azt ecsetelte, attól lesz puhább a rizs, hogy ha kevesebb vízbe főzzük.

Az igen, mondom, haver, akkor ne is használj hozzá egyáltalán, hátha úgy lesz a legpuhább.

Teljes meggyőződéssel állította, hogy ha van elég víz, amit felvesz a rizs, az attól lesz kemény.

(Szóval gondolom akkor egy tejberizs, amihez kell vagy 8-szoros mennyiségű folyadék, az kizárólag betonkemény lehet...)


Na akkor ezek után, mit vársz?


Ja, és mindezt úgy, hogy én azért 1-2 szakácsos csoportban benne vagyok, és ilyen elmerokkant önjelölt "kreatívséf" szarcsimbókok, az ilyenekből divatot teremtenek, és ezerrel terjesztik a hülyeségüket.

Mesélhetnék ezer ilyet, siralmas az egész!

Fingja nincs hogy kell egy standard ételt elkészíteni, ezért összaokád minden hülyeséget, mert szerinte a főzés az önkifejezés, és ő akkor ott, úgy gondolta, hogy azt az ételt így kell főzni, tehát mindenki kussoljon, aki nem dicsőíti! :D


Úgyhogy ige. Komolyan itt tartunk.

2023. febr. 1. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

Am ezek helyett a szokásos víz + tészta + fűszer helyett próbáld ki inkább a Nissin Soba nevezetű tésztáját drágább de sokkal finomabb és közelebb is áll egy valódi ázsiai ételhez. Vagy némely kínaiban lehet kapni Chapagetti névre hallgató tésztát. Sokkal finomabbak és ázsiaiasabbak.


[link]


Rajta van, hogy kell megcsinálni.

2023. febr. 1. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!